Συντήρηση ενός Εκκινητή Μπαταρίας Αυτοκινήτου

Καλή σας ημέρα αν πάρω εκκινητή μπαταρίας τι φροντίδα θέλει για το σπίτι χρειάζεται να το έχω μόνιμα φορτισμένο να μην το ξεχνάω στη φορτιστή κι αν σε περίπτωση το πάρω το έχω φορτίσει θα είμαι ήσυχη ότι όπου κι αν με αφήσεις το αυτοκίνητο αυτό θα μου δώσει ρεύμα;;

4 Antworten

• Γεια σας, τα περισσότερα προϊόντα αν όχι όλα, έχουν ένδειξη της στάθμης της μπαταρίας, μετά ανάλογα το προϊόν θέλει και διαφορετική συντήρηση. Για παράδειγμα, ένα προϊόν της Einhell μπορεί να θέλει συντήρηση σε τρίμηνη βάση για να διατηρηθεί η μπαταρία σε σωστή αλλά και λειτουργική κατάσταση. Συντήρηση εννοώ επαφή με ρεύμα για να κρατήσει. Δεν θα πρέπει να βασίζεστε και τόσο σε εκκινητή παρά μόνο αν το όχημα σας έχει θέμα τροφοδοσίας, δηλαδή κάτι σαν διαρροή και πέφτει συχνά η μπαταρία. Εδώ να πούμε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα χωρίζονται σε 2 είδη. Το πρώτο είναι μόνο εκκινητής και το δεύτερο μόνο φορτιστής. Ανάλογα την ανάγκη σας πάτε και στο ανάλογο προϊόν. Εγώ έχω αγοράσει το Noco Genius5 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

• γενικά οι μπαταρίες λιθίου καλό είναι να είναι στο 70-80% του φορτίου τους οπότε δεν έχουν θέμα να το διατηρήσουν. Βέβαια καλό είναι κατά καιρούς να το χρησιμοποιείς ως power bank ώστε να το ξαναφορτίζεις και να ξέρεις ότι έχει μέσα

• Οι εκκινητές έχουν μπαταρίες λιθίου που τους αρέσει να βρίσκονται γύρω στο 40-60% όταν δεν χρησιμοποιούνται. Πρακτικά όμως, επειδή το χρειάζεσαι για ώρα ανάγκης, θα το φορτίζεις ακριβώς πριν τη χρήση στο 100% ή θα το κρατάς μόνιμα στο 100%. Προσοχή στη θερμοκρασία, καλύτερα να μην τον έχεις στο αυτοκίνητο όταν είσαι στο σπίτι. Καλύτερα να επενδύσεις σε ένα φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου για να μην σε προδώσει κανένα πρωινό η δικιά σου.

• Αυτές οι μπαταρίες χαλάνε εύκολα εάν τις αφήνεις φορτισμένες, και δυστυχως για αυτό το εργαλείο χρειαζετε να είναι πάντα φορτισμένο γιατί είναι για ωρα ανάγκης