Φυσίγγια

Ερωτήσεις στην κατηγορία Φυσίγγια (7)

Κάνε μια ερώτηση

Για να αγοράσεις φυσίγγια θα χρειαστείς άδεια από την αστυνομική διεύθυνση; Η καραμπίνα είναι του πατέρα μου και είναι αχρησιμοποίητη από το 1979. Made in USSR.

6 Απαντήσεις

• Για Αγορά φυσίγγιων δεν χρειάζεται κάποιο έγγραφο...απλά να είσαι άνω των 18...

• Η αγορά στα φυσίγγια γίνεται με την άδεια από το άτομο που είναι στο όνομά του.

• Manolis_Zervonikolakis

Αμα είστε άσχετος μην δημοσιεύετε τις απόψεις σας

• asymeonoglou

Νόμος 4678/2020 - ΦΕΚ 70/Α/20-3-2020
      παράγραφος στ. «πυρομαχικά»: τα πλήρη φυσίγγια ή τα ενεργά συστατικά μέρη τους, συμπεριλαμβανομένων του κάλυκα, του καψυλλίου, του καψυλλιωμένου κάλυκα, της προωθητικής πυρίτιδας και των βολίδων ή βλημάτων που χρησιμοποιούνται σε ένα όπλο, εφόσον αυτά υπόκεινται σε αυτοτελή αδειοδότηση σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.

Η καραμπίνα πρέπει να είναι δηλωμένη και η αγορά φυσιγγίων γίνεται με την ανάλογη άδεια! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην αστυνομική διεύθυνση της περιοχής σας.

• chantzi

Για τα κυνηγετικά φυσίγγια δεν απαιτείται καμία άδεια ή έγγραφο.

• liakos_oti_na_ne

ο ναι. απαιτήται. και σκέτο μπαρούτι να αγοράσεις, χρειάζεσαι κάποια σχετική άδεια. Πόσο μάλλον για να αγοράσεις έτοιμη κατασκευασμένη σφαίρα. Πρέπει να δικαιολογήσεις τη χρήση και να αποδείξεις ότι είσαι αδειοδοτημένος. Πχ λες για σκοπευτική χρήση και επιδεικνύεις τη σχετική άδεια ή έστω την ταυτότητα σκοπευτή σου. Κυνηγετική χρήση και δείχνεις άδεια κυνηγίου. Έτσι επιβεβαιώνεις τον ισχυρισμό σου ότι δεν θα αγοράσεις σφαίρες για να κάνεις φόνο (και φυσικά για να έχεις αυτήν την άδεια έχεις περάσει πρώτα από αστυνομία και γιατρό). Απλά κανένας (σχεδόν) δεν ακολουθεί το τυπικό. Ειδικά εδώ που οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά και καταγράφονται, θα μπορούσε κάποιος έμπορος να βρει μπελά που δεν ζητάνε άδεια. Μερικοί ζητάνε. Κάποιοι δε ζητάνε μέσο σκρούτζ και ζητάνε μέσα από το site... Τέλος πάντων, παραπάνω έχει γίνει αναφορά στον ίδιο το νόμο. Άμα σ έχει δείξει τον νόμο ο άλλος και συνεχίζεις να λες αυτό που πιστεύεις εσύ, απλά έτσι γιατί είσαι έξυπνος, τότε δεν έχει νόημα να σου το αναλύσω άλλο. Απλά το αφήνω αυτό το σχόλιο για να το δει ο επόμενος. (μόνο ο γνήσιος Ελληνάρας θα μπορούσε να βγάζει νόμους από το μυαλό του, όταν έχει μπροστά του το νόμο του κράτους).

Γενικά να ξέρετε, όταν κάποιο προϊόν απαιτεί άδεια για να το πουλάει κάποιος στο μαγαζί του, τότε θέλεις άδεια κ εσύ για να το αγοράσεις. Ακόμα και ένα δυνατό αποφρακτικό για σωληνώσεις, αν είναι επικίνδυνο μονο αδειοδοτημένοι καταστηματάρχες μπορούν να το πουλάνε και μόνο σε επαγγελματίες που κάνουν αποφράξεις. Αν θέλει κάποιος άλλος να το πάρει, τότε ο καταστηματάρχης πρέπει, ανάλογα πόσο ισχυρό είναι, είτε να αρνηθεί είτε να κρατήσει στοιχεία ταυτότητας πριν το πουλήσει.

• andreasgr1982

Αθρωπε μου μη γραφεις οτι σου κατεβει τα κυνηγετικα φυσιγγεια δεν θελουν αδεια...

• Οχι

• Ναι βάση νόμου πρέπει να επιδεικνήεις πάντα κάποια σχετική άδεια για να πάρεις το ανάλογο εμπόρευμα. Πχ αν δείξεις στον πωλητή την κυνηγετική σου άδεια, τότε αυτός νόμιμα σου πουλάει φυσίγγια. Εξυπακούεται ότι αφού έχεις αυτήν την άδεια σε ισχύ τότε είσαι αδειοδοτημένος από την αστυνομία και σε έχει δει κ ο ψυχολόγος.Οπότε δε χρειάζεσαι εξειδικευμένη άδεια για να αγοράσεις φυσίγγια. Αρκεί η άδεια κυνηγίου. Νομίζω ακόμα και η άδεια οπλοκατοχής σου είναι αρκετή, έστω κ' αν δεν έχεις άδεια κυνηγίου σε ισχύ.
    Αυτό ισχύει και για όλα τα μέρη που αποτελούν ένα φυσίγγι και που θα μπορούσε κανείς να τα προμηθευτεί για να φτιάξει ένα μόνος του κρυφά/παράνομα.
    Π.χ. αν πάω να αγοράσω μπαρούτι θα με ρωτήσει τι το θέλω. Του λέω ότι είμαι πυροτεχνουργός και του δείχνω τη σχετική επαγγελματική άδεια... Το ίδιο για αγορά βεγγαλικών κλπ. Σε ορισμένα ήδη νομίζω δείχνεις και ταυτότητα και καταγράφονται τα στοιχεία σου.
    Γενικά δεν το κάνουν. Δε σε ρωτάνε αν έχεις άδεια. Συνήθως τα αγοράζουμε από κάποιον που μας έχει πουλήσει και το ιδιο το όπλο, οπότε ξέρει ότι έχουμε τη σχετική άδεια ή τέλος πάντων μας ξέρει. Αν πας κάπου μακριά σε ξένη περιοχή για κυνήγι και ξεμείνεις, εκεί είναι για τους περισσότερους η πρώτη φορά που σου ζητάνε να δείξεις χαρτιά.

Κάτι άλλο που απαγορεύεται και πολλοί δεν το ξέρουν, είναι να στείλεις όπλα ή πυρομαχικά (και ΄΄άλλα εύφλεκτα υλικά,πχ σπίρτα) με ταχυδρομείο/κούριερ κλπ. Τουλάχιστον όχι χωρίς να ενημερώσεις την εταιρία και να γίνουν οι σχετικές διαδικασίες.

• Όχι δεν χρειάζεται καμία άδεια φιλαράκι μου!!!

• Όχι δεν χρειάζεσαι κάποια άδεια απλά παραγγέλνεις κανονικά. Το όπλο σου ειναι ρωσικο πολύ δυνατό!