Ισχύει, αλλά είναι και τι δουλεύει σε κάθε παιδί. Ο δικός μου κοιμάται με heavy metal μπαλάντες γιατί έμαθε στον συγκεκριμένο ήχο από την κοιλιά της μαμάς του.
Εμένα έτσι έμαθε να ηρεμει και να κοιμάται με βοήθησε πάρα πολύ είναι 11 μηνών τώρα. Με το που ακούσει τους ήχους ενώ θηλάζουμε μέσα σε ενα 10 λεπτό το παίρνει ο υπνος
Ανάλογα.. Παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες. Εμάς μας βοήθησε πολύ συσκευή με ήχους (συγκεκριμένα η κουκουβάγια Ollie). Μάλιστα ακόμα και τώρα που είναι 2 ετών κάνει εξίσου καλή δουλειά! Η μόνη ανησυχία είναι μην προκαλέσει εξάρτηση! Που δε νομίζω..
Σε πολύ μικρή ηλικία, δηλαδή νεογέννητα μέχρι 4-5 βοηθάνε, τους θυμίζει τους ήχους της μήτρας. Σε μεγαλύτερη ηλικία δεν έχω παρατηρήσει ιδιαίτερο όφελος.
τα βοηθάνε να μην ξυπνάνε εύκολα, π χ. από εξωτερικούς ήχους, γάβγισματα κτλ. Αφου κι εγώ όταν κοιμάμαι δίπλα στο μωρό και βάζω τον ήχο δεν ακούω τίποτα αλλο!
Και όμως ισχύει! Σύμφωνα με ειδικούς, τα παιχνίδια με λευκούς ήχους αποτελούν την πιο αποτελεσματική μέθοδο για να "καταπραΰνει" συναισθηματικά και σωματικά τόσο τα νεογέννητα όσο και τα μεγαλύτερα μωρά. Εκτός από ηρεμία παρέχουν και έναν ξεκούραστο ύπνο, καθώς εκπέμπουν έναν σταθερό ομοιόμορφο ήχο όμοιο με αυτόν της ενδομήτριας περιόδου.