Υπάρχει κάποια τεχνολογία στους ηλιακούς που να διατηρεί το νερό ζεστό περισσότερη ώρα ?

10 Απαντήσεις

• Πάντως ο Skyland δεν διατηρεί καθόλου την θερμοκρασία . Αγόρασα καινούργιο 300 λίτρα το Πάσχα και κάνει τον κινέζο αυτός που μου τον πούλησε και η εταιρία με παραπέμπει στον πωλητή . Μεγάλη Ήτα σε αυτή την αγορά

• vasilios_vafiadis

Ολοι τους τα ειδια κανουνε!!!!!Σε παραπεμπουν στον πωλητη.......και αυτος "ΚΙΝΕΖΟΣ"......Την πατισα με το megasun ilakmi....

• I M

Oι περισσότεροι Skyland είχαν η' ακόμα έχουν απ'ότι βλέπω το ίδιο πρόβλημα.Το 2004 έβαλα έναν των 160 lit (Σε ταράτσα flat μονοκατοικίας με ηλιοφάνεια από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα).Με καύσωνα και δε κρατούσε το ζεστό νερό ούτε για δυο μπάνια .Το παλικάρι που μου άλλαξε το boiler από την εταιρεία μου είχε πει ότι έγινε λάθος στην εσωτερική μόνωση του boiler. Η εταιρεία μου ζητούσε τότε extra χρέωση για να μου βάλει ένα bioler των 200 lit .Tον πέταξα όπως ήταν,έβαλα έναν Sol που ήταν και μακράν οικονομικότερος και σώθηκα!!!!

• Συλλέκτης Τιτανίου : Πρόκειται για εξελιγμένη τεχνολογία η οποία ελαχιστοποιεί τις θερμικές απώλειες και προσφέρει καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη οικονομία.

• solintarakis

περισοτερα κιλά ποληουρεθανης σε συμπίεση;

• jimk

Οσο καλύτερη μόνωση τόσο περισσότερο μένει ζεστό.

• Carotakos

Μπορώ να αλλάξω την πολυουρεθανη στο καζάνι? Είναι δυνατόν αυτό? Ή οχι?

• Είναι 300λιτρα και πρέπει να έχει τους σωστούς συλλέκτες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, επίσης σημαντικός παράγοντας είναι και πόσα μέτρα είναι οι σωλήνες

• geiasoy

πόσα μέτρα είναι οι σωλήνες και τι μόνωση έχουν.

• Geia sas . Eimai ths douleias kai antimetopizw syxna teleutaia to thema. YPARXEI EYRWPAIKH ODHGIA GIA XRHSH "OIKOLOGIKHS POLYOURETHANHS" (AYTO TOUS MARANE" !!! STA BOILERS KAI EKEI EXEI PAIXTEI OLO TO PAIXNIDI . TOULAXISTON 3 KATASKEUASTES MOU TO EXOUN APODWSEI EKEI KAI TO BLEPW KAI EGW ME DIKA MOU BOILER TA PRIN KAI META ODHGIAS STO POSO DIATHROUN TO ZESTO .Oyte ti kathreytes exeis oute tipota .To olo thema einai h monwsh tou boiler kathara , to poso diathrei dhladh to zesto nero enantia stis kairikes sunthikes. Gia tropous antimetwpishs akoma to psaxnw .tha epanelthw gia otan exw neotera

• Εγω έναν Solar tech πηρα και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
    Κραταει το νερο ζεστο για 2 μερες

• Θα έλεγα πως είναι πολύ γενική η ερώτηση σου...αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο αναλυτικά γίνεται...
    Παίζει ρόλο ο συλλέκτης που έχεις επιφάνεια, είδος κλπ. Μόνωση( που υπάρχει και διατηρεί το ζεστό) είδος και πάχος αυτής. Συντήρηση του θερμοσίφωνα. Πόσο εκθετιμενος είναι ο θερμοσίφωνας στον καιρό. Άμα είναι κάθετος ή οριζόντιος, κάθετος έχει καλύτερη διαστρωμάτωση. Μήκος σωλήνα μέχρι να πάρεις το νερό. Μόνωση σωληνώσεων.

• Ο χρόνος ο οποίος διατηρείται ζεστό το νερό μέσα στο καζάνι του ηλιακού είναι σε συνάρτηση με το πάχος και την πυκνότητα της μόνωσης πολυουρεθάνης του εκάστοτε καζανιού. Μια καλή/αξιόλογη τιμή για τα δυο παραπάνω είναι πάχος 6cm και πυκνότητα 40kg/m3.

• δεν υπάρχει καμία. Ολοι ιδιοι είναι. Μάθε πως δουλεύει ο ηλιακός , τι κάνει κάθε εξάρτημα κτλ ώστε να μην σε κοροιδεύουν τα μαστόρια. Αν δεν τα κάνεις αυτά θα σου πιούν το αίμα.

• Εγώ έχω ηλιακό W-H Solar Lab 160λιτρα πολύ δυνατό μηχάνημα, χειμώνα καλοκαίρι δεν μας έχει κρεμάσει ποτέ.

• γιατί άραγε?

• tania.milikoudi

Έχει σπάσει ο ένας καθρέφτης από τους 2 σε ηλιακό 20ετιας. Προτείνετε να αλλάξω μόνο τον καθρέφτη ή εξολοκλήρου όλο το σύστημα; Με αυτά που διάβασα είμαι επιφυλακτική για τους νέους ηλιακούς.