Για μεζονέτα 180 τμ, τριφασικό ρεύμα, 3 fancoil , 2 απλά σώματα στο 1ο, 4 fancoil και 1 απλό σώμα στο 2ο, Με μποιλερ λεβιτοστασίου 200 lt , τι αντλία θερμότητας θα χρειαστώ, με πόσα kw?

9 Отговора

• Καλημέρα, νομίζω ότι θα χρειαστείτε μεγάλο μηχάνημα, δηλαδηβ32 kw!Είχα μια 22 kw και κάηκε, γιατί δούλευε συνέχεια, και μετά έβαλα μεσαίων θερμοκρασιών 32 kw!Να ξέρετε ότι δεν είναι και εντελώς αθώες όσο αναφορά τη καταναλωση!Γυρ. Στις 40 με 50 kw κατανάλωση τη μέρα όταν δουλεύει σχεδόν όλη μέρα το χειμώνα!

• panos_p4814

καταρχήν kw κ κατανάλωση ανά μερα δεν στέκει επιστημονικά...

• 150 ΤΜ,υψος 4,90 ( μονοκατοικια με σοφιτα ) θερμομονωτικα κουφωματα,θερμοπροσοψη 10 εκ ( καινουργιο σπιτι ) αντλια θερμοτητας Χιουνται,τριφασικη 15,9 ΚΒ,μποιλερ 150 λιτρα,,,,,καταναλωση 8ος 2023----8ος 2024 6,000 κβ χωρις ηλιακο θερμοσιφωνα,,,με πλυντηριο και στεγνωτηριο καθημερινα λογω εργασιας,,,με θερμοσιφωνο επισης καθημερινα,,,η δε αντλια ειναι η μοναδικη πηγη θερμανσης,,,η οικια ειναι εκτος οικισμου σε μερος με πολλη πολλη αερα,,,,,,,φετος δε απο 18 Νοεμβριου εως και σημερα 10 Νοεμβριου με αντλια να δουλευει κρατωντας το σπιτι σταθερα 22-23 βαθμους,εκαψα για αυτες τις ημερες 500 κβ,,,,παλι φυσικα πλυντηριο-στεγνωτηριο καθημερινα,,,αξιζει και με το παραπανω η αντλια ειναι η προσωπικη μου εκτιμηση,,,εαν δε ενταχθειτε σε προγραμμα επιδοτησης δεν το συζηταω καν,,,,εγω λογω εισοδηματικων κριτηριων δεν ενταχθηκα σε προγραμμα,,,,,δεν εβαλα φαν κοιλ,,,λογω θορυβου και κινδυνου για νοσο λεγεωναριων,,η αντλια εχει προγραμμα αποστειρωσης αλλα παλι δεν ηθελα,,,εβαλα σωματα πανελ,φετος εκλεισα το ζεστο νερο χρησης,χρησιμοποιω ηλιακο και οταν εχει πολλη συννεφια το μποιλερ του ηλιακου με ρευμα,,,,ελπιζω να βοηθησα,,,,

• Μια 16Kw - 55oC είναι ικανή για να καλύψει τον χώρο σας

• Εγώ για 210 τμ έχω 32 kw , της Lg

• Αν ο χώρος είναι νέα κατασκευή θα χρειαστείς αντλία περίπου στα 18kW, ενώ για πιο παλιά κτίρια με όχι και τόσο καλή μόνωση θα χρειαστείς σίγουρα 25.2kW. Όπως και να 'χει, πάρε και τη γνώμη ενός ειδικού, μιας και το σπίτι είναι μεγάλο και πιθανώς να παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες.

• Obnoxious

Καλησπερα Για σπιτι στον 5 όροφο 88 τετραγωνικά με μόνωση ταράτσας και όλο το σπίτι μόνωση και παράθυρα διπλά τζάμια.το σπίτι βρίσκεται στην βόρεια Ελλάδα πολύ Έδεσσα τι αντλία να επιλεξω?

• Markos_Papafotiou

2 12αρια daikin με 17000 θερμίδες το καθένα στην θέρμανση Α+++

• Garifalakis_Giannis

Να κάνω μιά παρατήρηση.Η αναφορά σε τετραγωνικά μέτρα είναι λάθος.
      Αλλό το εμβαδόν ενός θερμαινόμενου χώρου με ύψος 3m Και άλλο ενός χώρου στα ίδια τετραγωνικά αλλά με διαφορετικό ύψος

• Giannis_Matsoukatidis

Πλήρωσε ένα Μηχανολόγο να σου κάνει έναν υπολογισμό Θερμικών απωλειών ή βγάλε ένα ενεργειακό πιστοποιητικό της κατοικίας σου και θα γνωρίζεις ακριβώς την ισχύ της αντλίας που θα πρέπει να επιλέξεις. Είναι κρίμα να δαπανάμε τόσα πολλά χρήματα και να πηγαίνουμε στην τύχη ή στο περίπου...!!

• Retail_Go

Για να επιλεχθεί σωστά ποια αντλία είναι η κατάλληλη για τον κάθε χώρο πρέπει να γίνει μελέτη απο μηχανικό για να μετρηθούν οι θερμίδες του σπιτιού. Τα kw είναι επόμενος παράγοντας όπου η κάθε αντλία διαφέρει ανάλογα με τις προδιαγραφές της με κύριο γνώμονα τα πόσα kw αποδίδει στην θερμοκρασία των -7. Εγώ επικοινώνησα με τους προμηθευτές των συγκεκριμένων αντλιών και με καθοδήγησαν στο να διαλέξω την κατάλληλη καθώς και συνεργείο για να μου την εγκαταστήσει. https://thinkclima.gr/products/auer/

• Ntina_Georgoulakou

Τα κιλοβάτ απόδοσής της κάθε αντλίας για σώματα καλοριφέρ , η για fan-coil , δεν μπορούν να υπολογίσουν με τα τετραγωνικά μιας κατοικίας. Θα πρέπει να γίνει διαστασιολόγηση των σωμάτων για την θερμική απόδοσή τον χειμώνα η και των fan-coil για ψυκτική απόδοσή. Πολύ σημαντικό είναι και η απόσταση και η θέση της αντλίας θερμότητας για να μπορούμε μηχανολογικά να υπολογίσουμε τα κιλοβάτ μιας αντλίας θερμότητας που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στην θέρμανση – ψύξη της κατοικίας. Ντίνα Γεωργουλάκου μηχανολόγος multifloor.

• Hercules7993

Σωστή η κυρία Ντίνα.

• sttsioros

για ένα τριώροφο 150 τμ σύνολο ;

• George_Stamoulis3223

Διώροφη 160τμ με επιδαπέδια την καλύπτω με 14Kw. Ο θερμοστάτης στους 22C και δουλεύει όλο το 24ωρο όλο τον χειμώνα. Περιοχή Θεσσαλονίκη.
      Κατανάλωση τον χειμώνα 2023-2024 1800KWh (ήπιος χειμώνας)
      Σε βαρύ χειμώνα έχει φθάσει στα 3500KWh.
      Επί 20 λεπτά την KWh στον ήπιο χειμώνα κόστος θέρμανσης 360 Ευρώ (στην κατανάλωση περιλαμβάνεται και ζεστό νερό αλλά όχι συνεχώς)

• Για 208 τετραγωνικά σπίτι πόσα kw αντλία πρέπει να δω για να πάρω;;

• 12 KW για θέρμανση, 14 KW για έξτρα ζεστό νερό αν δεν έχεις ηλιακό

• 16 kw r32 midea arctik 65°c

• 18 kw midea 65°R32