Έχω μπαταρία Li-ion 18500 1100 mAh και 3.7 V με τι αμπερ και τι βολτ πρέπει να τι φορτίσω και για πόσο; Ρωτάω γιατί έχω ρυθμιζόμενο τροφοδοτικό και δεν θέλω να αγοράσω κάποιον άλλο ειδικό φορτιστή .
Το να χρησιμοποιήσεις ένα τροφοδοτικό για να φορτίσεις τη μπαταρία είναι πολύ επικίνδυνο γιατί αν η μπαταρία φορτιστεί πλήρως και το τροφοδοτικό συνεχίσει να δίνει ρεύμα, θα ζεσταθεί και κάποια στιγμή θα σκάσει (κυριολεκτικά!). ΜΗΝ το δοκιμάσεις για κανέναν λόγο!
Πολύ καλύτερη επιλογή είναι να πάρεις ένα lithium ion battery charger module TP4056. Κάνει 1ευρω και φορτίζει σωστά τις περισσότερες μπαταρίες λιθίου ιόντων. Πρέπει να κάνεις κάποιες κολλήσεις για να το συνδέσεις στη μπαταρία αλλά πέρα από αυτό τίποτα άλλο. Το συνδέεις σε ένα φορτιστή κινητού μέσω USB και το αφήνεις να φορτίσει την μπαταρία. Ένα λαμπάκι θα σε ειδοποιήσει όταν τελειώσει.
Εφόσον δεν θέλεις να πάρεις έναν φορτιστή του εμπορίου, θα πρέπει να επιβλέπεις την μπαταρία κατά την φόρτιση. Μην φύγεις από το σπίτι και μην κοιμηθείς. Έλεγχε που και που την θερμοκρασία της μπαταρίας. Αν ζεσταθεί πολύ (υπερβολικά καυτή για να την πιάσεις), όπως είπα και πριν, είναι πολύ επικίνδυνη.
Εγώ πάντως θα σου συνιστούσα να πάρεις έναν φορτιστή του εμπορίου για την συγκεκριμένη μπαταρία που θα έχει μηχανισμούς ασφαλείας ώστε να μην χρειάζεται να κολλάς καλώδια ή να την επιβλέπεις καθώς φορτίζει.