Γεια σας! Το σκυλι μου τρωει συγκεκριμενο χορτο,δαγκωνει και γλυφει τις πατουσες του και επισης ξυνει τον λαιμο του πολυ συχνα.Μου ειπαν για παρασιτα και για προβιοτικα.Εχετε υποψιν καποιο προβιοτικο?
Ναι δεν ξερω γιατι σου ειπαν για παρασιτα (δεν παιρνει χαπι/αμπουλα το σκυλι καθε μηνα;;), το ξυσιμο και το δαγκωμα/γλειψιμο ειναι συνηθως συμπτωματα αλλεργιας, που στα σκυλια οφειλονται κατα 99% στην τροφη. Αλλαγή τροφής σε κάποια υποαλλεργική με "περιέργη" πρωτείνη (πχ αρνί / ψάρι / αυγό / αγριόχοιρος) και όχι τάισμα από το τραπέζι / treats κτλπ είναι αρκετά πιο πιθανό να λύσει το πρόβλημα. (πηγή: η αδερφή μου είναι κτηνίατρος και παρακολουθεί εδώ και δύο χρόνια τον αλλεργικό μου σκύλο).
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχουμε δοκιμάσει διάφορες τροφές. Συνήθως το κάνει δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι από την τροφή. Πιθανόν θέλει κι άλλο ψάξιμο. Αμπούλες κάθε 15 μέρες, κολάρο αποπαρασίτωσης φοράει πάντα. Και για εσωτερικά παράσιτα δεν παραλείπουμε κάτι ποτέ... Αυτή την περίοδο τρέφεται με μπάρφ που είναι ότι καλύτερο ακούω. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι μπορεί να το κάνει και από παιχνίδι. Το κάνει πάντα τη νύχτα όταν ξαπλώσει στο κρεβάτι μαζί μας.