Gaming Πληκτρολόγια

Ερωτήσεις στην κατηγορία Gaming Πληκτρολόγια (54)

Κάνε μια ερώτηση

Γεια σας θα ήθελα ένα πληκτρολόγιο με φωτισμό, καλό, φθηνό (έως 30€) και να γράφει και ελληνικά και αγγλικά υπάρχει κάτι η πρέπει να πάω σε κάτι πιο ακριβό; Ευχαριστώ Πόλυ!!!

14 Απαντήσεις

• Όλα τα πληκτρολόγια γράφουν και Αγγλικά, Ελληνικά, και ότι άλλη γλώσσα θελήσεις, π.χ. Γαλλικά. Απλά γυρνάς από τη μια γλώσσα στην άλλη μέσα από το λειτουργικό του υπολογιστή (π.χ. τα Windows). Τα περισσότερα δεν θα έχουν Ελληνικούς χαρακτήρες στα πλήκτρα, οπότε θα πρέπει να μάθεις (με τη χρήση) ποια λατινικά γράμματα αντιστοιχούν σε Ελληνικά, π.χ. το κουμπί με το Αγγλικό C όταν έχεις ενεργοποιήσει την Ελληνική γλώσσα αντιστοιχεί στο Ελληνικό Ψ.

Ερχόμενος λοιπόν στο ερώτημά σου, συνιστώ αρχικά να πάρεις ένα με φωτάκια κάτω από τα πλήκτρα, οπότε να φαίνεται μια χαρά και στο μισοσκόταδο. Εάν λοιπόν θέλεις ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης (τα κλασσικά πληκτρολόγια, που δεν κάνουν θόρυβο), συνιστώ το Motospeed K70, που τώρα (Σεπτέμβριος 2022) κοστίζει γύρω στα 12 ευρώ, αλλά μπορείς να δεις περισσότερα στο εύρος τιμών που θέλεις εδώ: https://www.skroutz.gr/c/1866/Gaming_pliktrologia/f/533431_716233_1350588/fotizomena-pliktra-Full-Size-memvranis.html?order_by=reviews&order_dir=desc&price_min=&price_max=30.

Εάν θέλεις μηχανικό πληκτρολόγιο (ωραία αίσθηση στα πλήκτρα, αλλά θορυβώδη), τότε θα πρέπει να αποφασίσεις τι είδους διακόπτες (πλήκτρα) θέλεις (γιατί τα μηχανικά έχουν αρκετά διαφορετικά είδη πλήκτρων). Εγώ έχω βρει πολύ βολικό το Armaggeddon MKA-11R (και πραγματικά αθάνατο), το οποίο έχει μπλε διακόπτες (blue switches μάρκας Outemu) αλλά δυστυχώς έχει ακριβύνει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε κοστίζει παραπάνω από ότι θέλεις να δώσεις. Μπορείς όμως να δεις περισσότερα μηχανικά πληκτρολόγια στο εύρος τιμών που θέλεις εδώ: https://www.skroutz.gr/c/1866/Gaming_pliktrologia/f/533430_533431_716233/michaniko-pliktrologio-fotizomena-pliktra-Full-Size.html?order_by=pricevat&order_dir=asc&price_max=30&price_min=. Πρόσεξε όμως, γιατί σε αυτό το εύρος τιμών δεν θα βρεις πολλά καλά μηχανικά πληκτρολόγια, οπότε διάβασε προσεκτικά τις αξιολογήσεις αγοραστών πριν αποφασίσεις.

Καλή επιτυχία!

• CHristos_Tsakos2010

Φίλε μου John σε ευχαριστώ πολύ!!! Να είσαι καλά! 👍

• ANASTASIOU1974

Με ανησυχεί η λεπτομέρεια με το θορυβο..Ολα εχουν καποιο ηχο οταν πληκτρολογείς..Ποσο θορυβωδη ειναι??Εγω δε θελω για gaming.Ηρεμο απαλο,αντοχης και ησυχο εχει καποιος να προτείνει???

• Iliasvl

Όταν ανέφερε το θόρυβο ο φίλος, μιλούσε για τα μηχανικά πληκτρολόγια όχι τα πληκτρολόγια μεμβράνης (σε αυτές τις 2 κατηγορίες χωρίζονται τα πληκτρολόγια). Τα πληκτρολόγια μεμβράνης δεν κάνουν θόρυβο εξαιτίας της δομής τους. Τα μηχανικά πληκτρολόγια ΚΑΝΟΥΝ (πιο πολύ) θόρυβο ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Τα μηχανικά πληκτρολόγια χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα του switch που έχουν (κάθε κατηγορία switch έχει σημαντικές διαφορές στην αίσθηση όταν πληκτρολογείς).
      Από τα δημοφιλέστερα (blue switch, brown switch, red switch) τα πιο θορυβώδη είναι αυτά (τα πληκτρολόγια) με blue switch και τα λιγότερο θορυβώδη είναι αυτά με red switch. Αυτά με brown switch είναι μεταξύ blue switch και red switch (πιο κοντά σε red switch από άποψη θορύβου). Ελπίζω να σε βοήθησα παρόλο που δεν σου πρότεινα κάποιο συγκεκριμένο πληκτρολόγιο όπως ζήτησες.

• motospeed ck104 34 ευρω

• CHristos_Tsakos2010

Ευχαριστώ

• ANASTASIOU1974

SPIROS_ANASTASIOU46
      SPIROS_ANASTASIOU4601/05/2024

Με ανησυχεί η λεπτομέρεια με το θορυβο..Ολα εχουν καποιο ηχο οταν πληκτρολογείς..Ποσο θορυβωδη ειναι??Εγω δε θελω για gaming.Ηρεμο απαλο,αντοχης και ησυχο εχει καποιος να προτείνει???

• Εννοείς να αναγράφονται στα πλήκτρα του πληκτρολογίου και τα αγγλικά αλλά και τα ελληνικά γράμματα ή αυτό που γράφεις (και βλέπεις στην οθόνη σου) να είναι είτε σε αγγλικά είτε σε ελληνικά; Αν ρωτάς το πρώτο έχει λογική, αν ρωτάς το δεύτερο είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις υπολογιστή!

• CHristos_Tsakos2010

Το πρώτο ρωτάω ευχαριστώ Πόλυ

• damn_nice

motospeed ck104 34 ευρω

• vasanem

Για ποιο λόγο να μη χρησιμοποιήσει υπολογιστή, είναι απάντηση τώρα αυτή; Υπάρχουν άτομα τα οποία ξεκινάνε τώρα και πρέπει να μάθουν και τα δύο. Παιδιά έφηβοι και λοιπά. Καλό θα είναι να μην είμαστε τόσο απαξιωτικοί.

• Yπαρχουν διαφανα αυτοκολητα με ελληνικους χαρακτηρες για τα πληκτρα τον πλικτρολογιων .

• Trust Ziva Rainbow LED Gaming Πληκτρολόγιο με RGB φωτισμό (Ελληνικό)

Φθηνό, με ελληνικούς χαρακτήρες στα πλήκτρα, έχει φώτα μη ρυθμιζόμενα. Μόνο άνοιγμα κλείσιμο, φυσικά το τι γράφει το πληκτρολόγιο εξαρτάται από την γλώσσα του υπολογιστή. Το είχα και εγώ για 2 χρόνια και ακόμα καλά είναι.

• vasanem

Ευχαριστώ! 🙏

• ANASTASIOU1974

SPIROS_ANASTASIOU46
      SPIROS_ANASTASIOU4601/05/2024

• υπαρχει ενα καλο το trust ziva rainbow led keybord

• Πήγανε πες τα κάλαντα και βάλε κάτι παραπάνω οστε να αξίζει τα λεφτά του αυτό που θα πάρεις

• Red dragon keyboard κάνε αναζήτηση και θα σου βγάλει είναι πάρα πολύ καλά και πολύ φθηνά εχω αγοράσει και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος

• Hi my friend had this keyboard its called Motospeed Inflictor CK104 its about 40 € and has good rbg and sound i think it had 20 different rbg options from what i remember

• εγω θα σου προτεινα το reddragon K617 ειναι πολυ καλο!

• Θα σου προτεινα το gk61 που είναι ένα από τα καλύτερα και πιο συμφέροντα πληκτρολόγια στην αγορά κάνει 50€

• Redragon και motospeed

• red dragon είναι πολύ καλά και φτύνα

• Ναι φθσικα και υπαρχει παρε ενα σετ τησ marvo