Καλησπέρα!
Κι εγώ με δύο γατιά, μαζεύω τις ακαθαρσίες από την λεκάνη 2 φορές τη μέρα και 1 φορά τον μήνα την αδειάζω και την πλένω, ώστε να βάλω καινούρια άμμο. Εγώ θα σας πρότεινα να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ποια άμμος θα ταιριάξει καλύτερα στη γάτα σας, γιατί μια άμμος κακής ποιότητας ή που δεν "ταιριάζει" με το ph του εκάστοτε γατιού μπορεί να χρειαστεί ακόμα πιο συχνό καθάρισμα λόγω δυσωδίας..
Έχω 3 γατες και 3 τουαλέτες. Ιδανικά καθαρισμα 2 φορές την ημέρα. Η ποσότητα είναι σχετική και ανάλογα το μέγεθος της τουαλέτας. Προσωπικά καλυπτω όλο τον πάτο.
Καλησπέρα. Το πότε είναι λιγάκι σχετικό, εγώ με 2 γάτες καθαρίζω 2 φορες την εβδομάδα. Ιδανικά θα ήθελε και τρίτη αλλά δεν βγαινει λόγω προγράμματος. Για την ποσότητα το σύνηθες είναι γύρω στα 7-8 εκ. Κάποιες αμμολεκανες έχουν και γραμμή στο πλάι για το ύψος. Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια!
Προσωπικά καθαρίζω κάθε μέρα την άμμο από περιττώματα και αλλάζω ΟΛΗ την άμμο και καθαρίζω την λεκάνη μια φορά την εβδομάδα. Μου φαίνεται πολύ να την αφήνω ίδια για ένα μήνα. Τόσο την αφήνουν φίλοι μου που έχουν την λεκάνη της γάτας τους έξω στο μπαλκόνι. Εμένα που είναι μέσα στο σπίτι θέλει αλλαγή κάθε εβδομάδα για να νιώθω καθαρή την ατμόσφαιρα του σπιτιού και να μη μου μυρίζει η λεκάνη. Τέλος, φίλος μου που άλλαζε την άμμο μια φορά τον μήνα και είχε την λεκάνη έξω στο μπαλκόνι μετά από 3 χρόνια η γάτα του άρχισε ξαφνικά να μην την χρησιμοποιεί και του είπε ο κτηνίατρος ότι ακόμα και έξω να είναι η λεκάνη πρέπει να αλλάζει την άμμο πιο συχνά. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας! Σημαντικό αυτό!
Εγώ έχω τρία γατιά, την καθαρίζω μέσα στην ημέρα δύο φορές σίγουρα και αλλάζω όλη την άμμο μια φορά την εβδομάδα...
Αλλά στην ουσία θα δεις τι θα βολεύει την γάτα σου