Χρειάζεται άδεια για να το έχω;

Γιατί θέλω να το έχω έξω για σημάδι στην εξωχη

6 Antworten

• Δεν χρειάζεται άδεια αλλά ο νόμος έχει κάποιους περιορισμούς. Τυπικά επιτρέπεται η κατοχή και η χρήση ΜΟΝΟ για σκοποβολή σε σκοπευτήριο. Άλλο που 9 στους 10 κατόχους αεροβόλων όπλων στην Ελλάδα δεν έχουν πατήσει ποτέ σε σκοπευτήριο...

• Όχι δεν χρειάζεται άδεια. Στην αγορά όμως απαιτείται ταυτότητα. Φυσικά απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά του όπλου χωρίς λόγο, παρά μόνον σε σκοπευτήριο. Αν σε πιάσουν σε έλεγχο πας αυτοφόρω και το όπλο κατάσχεται. Τα όπλα ακόμα και τα αεροβόλα δεν είναι παιχνίδια και απαιτούν τεράστια προσοχή.

• STRATIGOS_ARMY

Και αν εσυ πεις παω σε σκοπευτήριο;

• sebastian787

Επιτρεπεται η χρηση σε ιδιοκτητο χωρο/χωραφι?
      Μου φαινεται παραλογο να επιτρεπεται με την οποια σχετικη αδεια οπλοφοριας να τριγυρναει καποιος με καραμπινα στο βουνο και να πυροβολει ασυστολα, και να μην επιτρεπεται η χρηση αεροβολου σε ιδιοκτητο χωρο.

• Nikos_Fragkiadakis8975

Η κυνηγητικη καραμπινα στο βουνο επιτρεπεται ΜΟΝΟ για κυνηγι, την εποχη και σε περιοχες που επιτρεπεται το κυνηγι και ΜΟΝΟ απο ατομα που εχουν αδεια κατοχης του οπλου. Για πλακα και για σκοποβολη ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η χρηση του.

• Χρήση αεροβόλου όπλου:
    Απαγορεύονται βολές με αεροβόλο εκτός σκοπευτήριου. Η χρήση αεροβόλου όπλου επιτρέπεται σε σκοπευτές εγγεγραμμένους σε αθλητικά σωματεία, τα οποία επιδιώκουν την προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις των άρθρων 5 και 8 της παρούσης απόφασης, με όπλο νομίμως κατεχόμενο για τον ίδιο σκοπό από τον (την) σκοπευτή(-τρια) σύζυγο ή από πρόσωπο (σκοπευτή) με το οποίο συνδέεται με συγγένεια εξ αίματος, μέχρι δευτέρου βαθμού.
    Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του κατέχοντος το όπλο.
    Πρέπει ο ενδιαφερόμενος: Να έχει σε ισχύ Δελτίο σκοπευτή της οικείας Ομοσπονδίας τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες. Να γνωρίζει τους κανονισμούς διεξαγωγής του αγωνίσματος που θα ασκείται με όπλο που πρόκειται να προμηθευτεί, καθώς και τους κανόνες ασφαλούς χρήσης και φύλαξης που πρέπει να ακολουθεί.

• Βασικές νομικές διευκρινίσεις:
    Χρήση: Η άσκοπη σκοποβολή, η χρήση σε δημόσιους χώρους ή κατοικημένες περιοχές είναι ποινικό αδίκημα.
    Ηλικία: Απαγορεύεται η αγορά και κατοχή από άτομα κάτω των 18 ετών.
    Μεταφορά: Επιτρέπεται μόνο από την κατοικία προς το σκοπευτήριο και αντίστροφα, με το όπλο σε θήκη και χωρίς βλήματα.
    Επίδειξη: Η επίδειξη αεροβόλου (π.χ. στον δρόμο) θεωρείται παράνομη οπλοχρησία. Συμπερασματικά, το αεροβόλο δεν είναι παράνομο, αλλά η χρήση του εκτός των προβλεπόμενων χώρων (σκοπευτήριο) καθιστά την κατοχή του παράνομη.

• Οχι δεν χρειάζεται αδεια ρωτησα εναν αστυνομο και μου ειπε οτι τα αεροβόλα οπλα δεν χρειάζονται αδεια

• Nikos_Fragkiadakis8975

Δεν χρειαζεται αδεια αγορας για ανω των 18 ετων. Αλλο η αδεια αγορας για ενηλικες και αλλο αδεια μεταφορας σε δημοσιους χωρους. Επιτρεπεται μονο η μεταφορα για το σκοπευτηριο και η χρηση ΜΟΝΟ σε αδειοδοτουμενο σκοπευτηριο.

• Για εξασκηση