Αμπεροτσιμπίδες

Ερωτήσεις στην κατηγορία Αμπεροτσιμπίδες (1)

Κάνε μια ερώτηση

Τί αμπεροτσιμπίδα μπορώ να παρω για να μετράω απώλεια η διαροη ρευματος αυτοκινήτου;;

4 Απαντήσεις

• Ένα απλό πολύμετρο θα πάρεις και βρισκεις την διαρροή .
    Απλά πρεπει να ξέρεις τον τρόπο να το κάνεις

• Αμπεροτσιμπιδα που να μετράει αμπέρ και σε εναλλασσόμενο ρεύμα AC και σε συνεχές DC ( μπαταρία αυτοκινήτου). Οι συγκεκριμένες αμπεροτσιμπιδες στα σύμβολα τους εκεί που δείχνουν τα αμπέρ έχουν δύο σύμβολα, μία κυματοειδή γραμμή και μία ευθεία. Η Mastech 2115A πχ μετράει αμπέρ και σε ΑC και σε DC.

• panagiotisibbas@yahoo.com

Δεν υπαρχει ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ DC , οι αμπεροτσιμπίδες είναι μόνο για ΑC (απ΄ότι εψαξα κι εγώ γιατί ενδιαφερόμουνα για το ίδιο πράγμα). Για τα DC με απλά πολύμετρα (αλλά και αυτά είναι μέχρι 10Α το πολύ 20Α ... όχι παραπάνω), για αυτοκίνητο και για περισσότερα από 20Α με ΑΠΛΑ ΑΜΠΕΡΟΜΕΤΡΑ (όργανα - ανταλλακτικά που στοιχίζουν 5 με 10 € το πολύ σε αναλογικά - τα ψηφιακά μπορεί να είναι και λόγο ακριβότερα .... αλλά πρέπει να κατασκευάσεις καλώδια χοντρά για να αντέχουν πχ 50Α ή 100Α ..... 10άρια ή 16άρια .....). Όλα τα παραπάνω για την ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ Α , ..... Χρησιμοποιώ το Mastech MS8229 για την μέτρηση των Α, 'οταν μετράω κοντά στα 10Α - που είναι και το όριο του - πρέπει να πατάω τόσο πολύ τις μύτες για να περάσουν τα 10Α, που σχεδόν έχουν στραβώσει ......Τώρα για την διαρροή , μετράς την αντίσταση (τη συνέχεια δηλαδή) με ένα απλό πολύμετρο το βάζεις στα Ω και επιλέγεις και το buzer να χτυπάει δηλαδή για να το καταλαβαίνεις ηχητικά.

• Pantote

Υπάρχουν και αμπεροτσιμπίδες για DC εξειδικευμένες για αυτοκίνητα και χαμηλά ρεύματα απλά είναι ακριβές. Όπως η Uni-T Αμπεροτσιμπίδα Ψηφιακή 60A AC UT211B Mini που έχει πάνω 100€.

• Μηπως εβγαλες άκρη γιατι και εγω το ιδιο θεμα εχω

• καλύτερα όχι και το πιο ασφαλές είναι να το δεις με έναν μηχανικό