Ενισχυτές Hi-Fi

Ερωτήσεις στην κατηγορία Ενισχυτές Hi-Fi (7)

Κάνε μια ερώτηση

Τι στερεοφωνικό ενισχυτή να πάρω για τα ηχεία klipsch rf-82;

Έχω ένα ζευγάρι ηχείων klipsch rf-82, 8 ohm impedance, sensitivity 98 dB, 150W RMS (max 600W), και ψάχνω για στερεοφωνικό ενισχυτή. Από άποψη ποιότητας ήχου, έχω καταλήξει στον Yamaha A-S301 (60W @ 8 ohm) αλλά δεν είμαι σίγουρος για την ισχύ του. Μήπως θα έπρεπε να πάρω τον A-S501 (85W) ή τον A-S701 (100W) που είναι ισχυρότεροι αλλά και πολύ ακριβότεροι;

Δεν θέλω να ξυπνάω τη γειτονιά! Θέλω απλά να ακούω καλή ποιότητα ήχου σε μέτρια ένταση (π.χ jazz, afro-cuban, classical), και φυσικά θέλω να δώσω τα λιγότερα χρήματα που μπορούν να μου το προσφέρουν.

Επίσης, ξέρετε κάτι άλλο να μου προτείνετε;

3 Απαντήσεις

• Δυστυχώς είδα την ερώτηση σου πολύ καθυστερημένα. Σαφως και θα έχεις βολευτεί.Να ξέρεις όμως οτι τα RF-82 δεν είναι απλά ηχεία hi fi. Είναι εξαιρετικές ηχειάρες hi end..Με τρομερή και μοναδική ευαισθησία και ποιότητα.Για να καταλαβεις τι εννοω. Τα RF-82 μολις στα 16 Watt , 8 Ohm εξοδου απο έναν ενισχυτή  αποδίδουν εκοφαντική ένταση 110 db.Ενα τυπικό ηχείο hi fi με ευαισθησια 88-89 db για να αποδώσει την ίδια ένταση (110 db) χρειάζεται έξοδο ενίσχυσης 128 Watt. Τυπικά στα 16 Watt κανένας ενισχυτης που απλά σεβεται τον εαυτό του δεν εχει παραμόρφωση.Θα έπρεπε να εστιάσεις σε προσιτούς Αγγλικούς, Δανέζικους, Ιταλικούς ενισχυτές οι οποιοι θα ΄είχαν τα ίδια λεφτά με Yamaha αλλά στα 2 Χ 40 Watt/8 Ohm που θα σου ήταν υπεραρκετα για μέσες (και υψηλες) στάθμες εντασης.Και βέβαια πολύ , μα πολύ, ανώτερης μουσικής ποιότητας από Yamaha. Στην επόμενη αλλαγή δες Creek, Cambridge Audio, Tangent, Musical Fidelity, Nad,

• Καλημερα φιλε μου.Σιγουρα με το 701 θα εισαι υπερκαλημενος οχι με τον 501 δεν θα ικανοποιηθεις αλλα ο 701 ειναι ενας ενισχυτης που αργοτερα μπορεις να επενδυσεις και για αλλα ηχεια.Σε αυτα τα λεφτα yamaha με κλειστα ματια απο ποιοτητα αντοχη και δυναμη.

• Γεια σου φιλε μου.Με ολους θα δουλεψουν τα ηχεια σου αλλα για καλυτερο αποτελεσμα και σιγουρια ειναι ο as 701.Σαν μεση λυση για την τσεπη σου ο as 501.Οι διαφορες ειναι στα 200ε και στους τρεις.Στο λεω εκ πηρας επειδη ειχα τον 501 και ηθελα να ανεβω αγοραζοντας τον 801 που σταματησε.Οχι ομως ο 501 δεν οδηγουσε σωστα τα ηχεια μου.Η Yamaha ειναι αξιοπιστη και σε αυτα τα χρηματα δεν εχει αντιπαλο.Ταιριαζει και με τα klipsh ευαισθητα ηχεια και ολα μια χαρα.