Οδοντόκρεμες

Ερωτήσεις στην κατηγορία Οδοντόκρεμες (6)

Κάνε μια ερώτηση

Οι οδοντόκρεμες χωρίς φθόριο που βοηθούν?

4 Απαντήσεις

• "Το φθόριο καταστρέφει μια ουσία που είναι υπεύθυνη για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την ακετυλοχολίνη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αδράνεια στη μεταβίβαση εντολών προς τον εγκέφαλο, την αποδυνάμωση της μνήμης ενώ η έλλειψη της ευθύνεται και για τη νόσο Alzheimer. Συν τοις άλλοις, ευθύνεται για μια σειρά καρκινογενέσεις ιδιαίτερα στα οστά καθώς και για οστεοπόρωση και αρθρίτιδα. Από το 1990 το φθόριο συγκαταλέγεται στις καρκινογόνες ουσίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ με ένδειξη καρκίνου των οστών και οστεοσαρκώματος. Η Διεθνής Ακαδημία Στοματικής Ιατρικής και Τοξικολογίας κατέταξε το φθόριο ως μη αποδεκτό οδοντικό φάρμακο, λόγω της υψηλής τοξικότητάς του. Έρευνες έδειξαν ότι αν ένα παιδί καταναλώσει 50ml οδοντόκρεμας που περιέχει φθόριο μπορεί να πεθάνει" - μπορείς να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο εδώ:
    https://www.health-boutique.com/arthra/omorfia/item/101-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B8%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CF%82

• Δήμητρα...

Χωρίς φθόριο τα δόντια θα καταστραφούν. Προφανώς η δόση που έχουν μέσα οι οδοντόκρεμες δεν είναι τοξική. Ακόμη και οι οδοντίατροι προτείνουν οδοντόκρεμες με φθόριο. Έχω διαβάσει και εγώ περί τοξικότητας αλλά έχω διαβάσει και πόσο σημαντικό είναι για τα δόντια.

• Αν λαμβάνεις φθόριο και από άλλες πηγές και δε θέλεις να επιβαρύνεις επιπλέον τον οργανισμό σου ή απλώς δε θέλεις να παίρνεις φθόριο για δικούς σου λόγους.

• Οι οδοντόκρεμες χωρίς φθόριο είναι κατάλληλες για παιδιά κάτω των 2 ετών - πάντα ύστερα από τη σύσταση οδοντιάτρου - και για όσους ενήλικες έχουν επιφυλάξεις για τη χρήση φθορίου στην καθημερινότητα τους.

• πουθενα, ειναι αχρηστες χωρις φθοριο