Βιταμίνες

Ερωτήσεις στην κατηγορία Βιταμίνες (20)

Κάνε μια ερώτηση

Πρόβλημα στην μνήμη και τον ύπνο...

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι 19 χρονών, δουλεύω τα πρωινά και κάποια απογεύματα, αλλά γενικά και τα υπόλοιπα απογεύματα μου είναι πολύ γεμάτα με αποτέλεσμα να κουράζομαι αρκετά θα έλεγα... Παρ' όλα αυτά, όταν πάω να κοιμηθώ το μεσημέρι, δεν με παίρνει ο ύπνος με τίποτα (δηλαδή χρειάζομαι πάνω από μία ώρα για να κοιμηθώ συνήθως και κάποιες φορές και περισσότερο) και τα περισσότερα βράδια το ίδιο, σαν να μην σταματάει το μυαλό! Και το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι η μνήμη.. Δυσκολεύομαι πολύ να συγκρατήσω πράγματα (πχ κάτι που μου λένε ή θέλω εγώ να κάνω);; Έχει κάποιος ιδέα στο ποιο προϊόν θα βοηθούσε περισσότερο;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

5 Απαντήσεις

• κ εγω τα ιδια, 32 ετων. οταν δε με παίρνει ο υπνος παιρνω μελατονίνη καραμελες. κανε εξετάσεις αίματος να δεις τη D3 σου, σε ολους μας πέφτει με το παραμικρό και εχει παντου επιπτώσεις. επίσης, σιγουρεψου οτι δεν εχεις διάσπαση ή/και καταθλιψουλα 🙂 φιλικά, ενας παθών απο όλα!!! ολα μπαινουν σε σειρα και διορθωνονται. καλύτερα να παίρνεις καλή μαρκα πολυβιταμινη πάντως μια στο τοσο.

• Αδερφέ τα ίδια ακριβώς θέματα έχω κι εγώ.. Είμαι 35.. Από συζητήσεις με γιατρό έχω καταλάβει ότι η πολύ χαμηλή βιταμίνη D3 , παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον ύπνο. Αν είναι πολύ χαμηλή δεν κοιμάσαι καθόλου εύκολα και το μυαλό σκέφτεται διαρκώς. Εγώ κοιμάμαι με ζαναξ ή μελατονίνη. Κάνε γενική αίματος και δες όλες τις σημαντικές βιταμίνες σου (μαγνήσιο, D3 , σίδηρο, ασβέστιο κτλ) ΥΓ: για την μνήμη/συγκέντρωση παίζει σημαντικό ρόλο η ωμέγα 3

• LeonidasKordolaimis

Ευχαριστω παρα πολύ για την βοήθεια! Θα το κοιτάξω… όσο για τα ζαναξ είπα να μην τα ξεκινήσω από τώρα…🤣

• Δήμητρα...

Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με την χαμηλή D. Προσωπικά με πολλή χαμηλή D δεν είχα πρόβλημα να κοιμηθώ και με κανονική D το μυαλό μου δεν σταματούσε να σκέφτεται σε σημείο να περνάω ατέλειωτες ώρες σε σκέψεις και να κοιμάμαι το πρωί. Ευτυχώς σταμάτησε από μόνο του το πρόβλημα. Αυτά που περιγράφει το παλικάρι δείχνουν άγχος.

• Για τη μαθησιακή ανάπτυξη και τη μνήμη δύο είναι τα είδη που δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σου, ειδικά σε περιόδους εξετάσεων: η φακή και η μαρίδα. Και για την ενίσχυση της μνήμης, την εστίαση, τη συγκράτηση και τις όποιες ψυχικές διακυμάνσεις, μπες σε μια τάξη με συνεδρίες της Μεθόδου Σίλβα.

• Ένας γιατρός θα βοηθούσε συνολικά, καθώς αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη μαγνησίου ή και άλλων συστατικών.

• LeonidasKordolaimis

Σωστό, αυτό σκέφτομαι να κάνω…

• ziggiedobe

Αυτά που ξέρει ο σοφός λαός κανένας 'γιατρός' δεν τα ξέρει. Ούτε πρόκειται ποτέ να 'κατέβει επίπεδα' για ν'ακούσει τη λαϊκή σοφία. Τη θεωρεί 'σαχλαμάρες' και 'ανοησίες' μπροστά στα 'πτυχία' του.

• Έχεις άγχος. Καλό είναι να πας σε έναν παθολόγο για αρχή να του εξηγήσεις τι έχεις και να ζητήσεις αιματολογική με όλες τις βιταμίνες που μπορεί να σου γράψει. Λογικά θα σου την δώσει από μόνος του αλλά εσύ τόνισε το ότι θέλεις και βιταμίνες μέσα στις εξετάσεις. Εκείνος θα σου πει τι χρειάζεσαι και αν πρέπει να σε δει και νευρολόγος ή ψυχίατρος. Αυτά που περιγράφεις είναι συμπτώματα αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης. Φυσικά χρειάζονται και άλλα συμπτώματα αλλά αυτά που είπες είναι κάποια. Δεν εννοώ ότι έχεις κάτι τέτοιο.

• LeonidasKordolaimis

Ευχαριστώ πολύ!! Καλό είναι αυτό που προτείνετε με τον παθολόγο… η αλήθεια είναι ότι ιδιαίτερο άγχος δεν έχω, ούτε και πρόβλημα μα κατάθλιψη ευτυχώς… αλλά θα το κοιτάξω με γιατρό… Ευχαριστώ πολύ που μου απαντάτε!!

• Eleni_Stamkou3999

Αν θέλετε απευθυνθείτε σε ομοιοπαθητικο γιατί όσοι έχουν πάει λύνουν το πρόβλημα τους χωρίς φάρμακα .....
      Να είναι καλός να το ψάξετε...