Βιταμίνες

Ερωτήσεις στην κατηγορία Βιταμίνες (20)

Κάνε μια ερώτηση

Να προτιμήσω να πάρω πολυβιταμίνες ή ξεχωριστά την κάθε βιταμίνη που χρειάζομαι; Τι λειτουργεί πιο αποτελεσματικά;

14 Απαντήσεις

• Αν έχεις αυξημένες ανάγκες, π.χ αθλητής, εξαντλητικά εργασιακά ωράρια, ή στοχευμένες ανάγκες, Υποθυρεοειδισμός παράδειγμα, μπορείς να παίρνεις μια πολυβιταμίνη και να συμπληρώνεις αυτά που θέλεις με μεμονωμένη βιταμίνη. Προσωπικά παίρνω μια πολυβιταμίνη αλλά συμπληρώνω Β complex, Σελήνιο, ΖΜΑ, Μαγνήσιο και Omega 3. Aυτά τα συστατικά είτε δεν υπάρχουν σε μια πολυβιταμίνη είτε είναι σε ελάχιστη δυνατή ποσότητα.
    Επειδή κάνω εξετάσεις κάθε 2μηνο όχι απλά δεν τίθεται θέμα υπερδοσολογίας και επιπλοκών αλλά η γιατρός μου παρατηρεί και σημαντική βοήθεια στον οργανισμό.

• Βιταμίνες και μέταλλα άλλοτε συνεργούν, άλλοτε ανταγωνίζονται στην απορρόφηση. Παίρνοντας πολυβιταμίνη, δεν θα έχεις καλή απορρόφηση, αλλά θα έχεις σωστή ισορροπία. Κάποιες βιταμίνες και μέταλλα βρίσκονται σε ισορροπία. Παίρνοντας μόνο το ένα, μπορεί να εξαντλήσει το άλλο. Αν δεν γνωρίζεις σχετικά, η καλύτερη λύση είναι η πολυβιταμίνη. Αν όμως ξέρεις, τότε η μεμονωμένη λήψη είναι προτιμότερη.

• Κι εγώ είχα την ίδια απορία οπότε το googlαρα και είδα πως συστήνεταθ η λήψη μεμονωμένων βιταμινών που έχει ανάγκη ο συγκεκριμένος οργανισμός παρά πολλαπλών.

• Το καλύτερο είναι να τις παίρνεις μεμονωμένα κ τις ώρες που πρέπει κ φαρμακευτικης ποιότητας..από βιταμίνες β neurobion ,Α Ε eviol, βιταμίνη d deltius και κ2 mk7 better you, ψευδάργυρο picolinate ,μαγνήσιο mag2 ω3 omacor..Α Ε και D με λιπαρό γεύμα μεσημέρι ..μαγνήσιο βράδυ με ψευδάργυρο..

• Πολλοι παραπονιουνται οτι ενω λαμβανουν πολλα συμπληρωματα διατροφης δεν βλεπουν διαφορα.

Δυστυχως η αληθεια ειναι οτι ελαχιστες εταιριες δινουν ολοκληρη την βιταμινη που χρειαζομαστε και αυτες που το κανουν τις προσφερουν σε μικρες ποσοτητες με υψηλη τιμη.

• Η πολυβιταμίνη αποτελεί την καλύτερη επιλογή!

• Αν υπάρχει έλλειψη χρειάζεται συγκεκριμένα η λήψη της βιταμίνης που λείπει. Μετά λαμβάνουμε πολυβιταμινες για να διατηρήσουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει. Αν κάτι ξαναπέσει σταματάμε την πολυβιταμινη και αφού γεμίσουμε την έλλειψη ξανά από την αρχή πολυβιταμινες. Εγώ έτσι κάνω και έχω δει αποτέλεσμα.

• Ρώτησα ειδικό φίλο μού στην Νέα Υόρκη, και μου συνέστησε την πολυβιταμίνη ως την καλύτερη επιλογή, εφόσον δεν υπάρχει σοβαρή έλλειψη συγκεκριμένων βιταμινών στον οργανισμό μας.. Θέλει σοβαρό ψάξιμο και πάλι κάνεις δεν είναι σίγουρος εκατό τοις εκατό.

• Εάν έχετε ανεπαρκεια σε συγκεκριμένη βιταμίνη την οποία την έχετε βρει μέσω εξετάσεων αίματος, τότε να πάρετε την βιταμίνη μεμονωμένα. Εάν είστε σχετικά υγιείς και απλά θέλετε το κάτι παραπάνω ή λόγω κακής διατροφής φοβάστε μικρές ελλείψεις στις βιταμίνες σας, τότε επιλέξτε ένα πολυβιταμινουχο σκεύασμα. Υπόψην, τα σκευάσματα αυτά υπερφορτωνουν τα νεφρά και το συκώτι του οργανισμού, οπότε δεν θα πρέπει να τα λαμβάνετε μόνιμα αλλά με διακοπές κάποιων μηνών, ρωτήστε τον γιατρό σας για περισσότερες πληροφορίες και μην προχωράτε μόνοι σας σε λήψη βιταμινών ειδικά εάν έχετε και άλλες συνυπαρχουσες παθήσεις διότι μπορεί να σας επηρεάσουν. Επίσης ανάλογα με το είδος της βιταμίνης που λαμβάνετε απαιτείται κάποια αλλαγή ή νέα προσαρμογή των διατροφικών συνηθειών σας ώστε να παρουσιάζετε την βέλτιστη απορρόφηση και να αποφύγετε γαστρεντερικου τύπου θέματα με μέταλλα όπως μαγνησιο και ασβέστιο ή με λήψη καφεινουχων ροφημάτων όταν λαμβάνετε υδροδιαλυτες βιταμίνες.

• Απ όσο γνωρίζω, οι πολυβιταμινες δεν διορθώνουν μια απώλεια. Συντηρούν ίσως. Εγώ παίρνω ξεχωριστά την κάθε βιταμίνη για να πετύχω τα επιθυμητά ημερησια mg που χρειάζομαι. Και βέβαια κάνω συνδιασμο βιταμινών. Ελπίζω να βοήθησα.

• Ξεχωριστά!

• Καλύτερα λήψη μεμονωμένων βιταμινών και πάντα ρωτάμε τον γιατρό μας.

• Nai

• Απλα ειναι τα πραγματα, αν εχεις ελλειψη σε καποια βιταμινη την παιρνεις ξεχωριστα.. Παντα ομως αν παιρνεις μια πολυβιταμινη πιστευω μονο καλο να σου κανει. Εγω προσωπικα παιρνω πολυβιταμινη αναβραζον με γευση πορτοκαλι κ την πινω στο μεσημεριανο μου στο τελος αντι για καποιο χυμο/αναψυκτικο.. σαν πιο healthy επιλογη!