Δεν είμαι γιατρός αλλά ασχολούμαι πολλά χρόνια με αυτό το κομμάτι Πρώτα πρέπει να κάνεις πλήρεις εξετάσεις. Πχ σίδηρο,.B12, D, μαγνήσιο. Μετά θα κινηθείς αναλογα και σωστότερα. Tonotil πάντως συστήνουν πολλοί γιατροί για κόπωση .
Αναβράζοντα:
Μαγνησιο 300mg,
βιταμίνη C 1.000 mg,
Ψευδάργυρο 30mg,
Χρώμιο,
Βιτ. B6 & B12
D3 2.000 I.U + K
2 - 3 μήνες on / 1 - 2 off
Δεν υπάρχει κάτι να τα περιλαμβάνει όλα αυτά π μ γράψατε?
Όχι, θα τα αγοράσεις ξέχωρα. Βασικα: D3 με Βιτ. Κ μπορεί να τα βρείς μαζί σε συνδυασμό εύκολα. Βιτ. C, ξέχωρα. Αναβράζον καλύτερα..
Χρώμιο χώρια. Ή μαζί με μαγγάνιο, χαλκό, κλπ ιχνοστοιχεία. Βιτ. Β12 αναβράζοντα της now foods, το energy,, 75 φακελάκια σκόνη. Για το μαγνήσιο ψευδάργυρο B6 υπάρχει το συμπλήρωμα αθλητικής διατροφής που λέγεται κοινώς ZMA και είναι η πατενταρισμένη ένωσή τους για πρό ύπνου που θα σε σηκώσει ξεκούραστη με ενέργεια το πρωί και σε συνδυασμό με τα άλλα θα έχεις ενέργεια όλη την ημέρα. Ωστόσο ΝΑΙ υπάρχουν οι πολυβιταμίνες όπως η pharmaton geriatric αλλά και άλλες που είναι μία χαρά. Τα ξέχωρα πάντως δουλεύουν καλύτερα ΕΚΤΌΣ εάν το τολμήσεις και πάς σε κατηγορία σούπερ συμπληρωμάτων πολυβιταμινών αθλητικής διατροφής τα οποία θα σε κάνουν wonder woman.
Υπάρχει πχ το universal animal pak το οποίο είναι κορυφή αλλά μέσα στο κουτί θα βρείς τα χαπάκια που είναι για 44 ημερες (με 1 - 2 μήνες off μετά), όμως βασικά είναι 44 πακετάκια μέσα στο κουτί, ένα ανά ημέρα, και το κάθε πακετάκι (σακουλάκι) εμπεριέχει 11 χάπια!!! 11 χάπια την ημέρα για 44 ημέρες!!!
Το πολυβιταμινούχο αυτό, επειδή είναι για bodybuilding, δέν πάει να πεί ότι έχει αναβολικά κλπ και ότι θα σε κάνει θηλυκό Arnold Σβαρτσενέιγκερ αλλά θα σε βοηθήσει όσο τίποτε άλλο. Εάν δέν θέλεις κάτι τόσο εξειδικευμένο ωστόσο, πάρε αυτά που σου πρωτοέγραψα, υπό την μορφή που στα έγραψα σε αυτό το σχόλιο και όχι πολυβιταμινούχα της σειράς που θα βρείς σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ που, όσο καλά κι αν είναι, δέν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουν αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Μία απλή τόνωση και να νιώθεις ίσως λίγο καλύτερα. Εάν όμως θέλεις το πολύ παραπάνω, να γίνεις 10 χρόνια μικρότερη πχ,, τότε πάς, ή στα ξέχωρα όπως έγραψα, Ή, στήν σούπερ πολυβιταμίνη που προανέφερα που εκεί είσαι εκεί που θέλεις.
Δέν είναι για συνέχεια πάντως, σε όλες των περιπτώσεων. Θέλει μεσοδιαστήματα off, κοινώς, παύση των. Κυκλους δηλαδή. Όλα αυτά, δέν είναι παρά μία τόνωση που έρχεται σταδιακά, μέρα με την ημέρα. Δέν τα παίρνεις ως το μαγικό φίλτρο που θα σου δώσει δύναμη στήν στιγμή. Λειτουργούν σιγά σιγά εν καιρώ. Εκτός από την σούπερ αυτή πολυβιταμίνη που πωλείται ίδια και απαράλλαχτη από το 1983(!!!), έχοντας τον σεβασμό μυρίων αθλητών. Αυτή, ΚΑΙ σε διάρκεια χρόνου λειτουργεί, ΚΑΙ επιτόπου!!! Αυτή, είναι μαγικό φίλτρο!!! Στην προτείνω, όμως σκέψου, είναι 11 χάπια ανά ημέρα. Καί κάπως πρέπει να δείς τι γίνεται, εάν την αντέχεις. Δυστυχώς, για να το δείς αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις και ως εκ τούτου να τις αγοράσεις για την δοκιμή. Ίσως να πετάξεις τα λεφτά σου αν σε πειράξουν. Ή ίσως να μου στείλεις ❤️ στο τέλος. (Αυτό το σκεύασμα βγαίνει και σε σκόνη. Αραιώνεις με νερό και πίνεις. Όχι σκόνη όμως, μόνο τα χαπάκια να πάρεις, αν πάρεις).
Η επιλογή είναι δική σου. Αλλά όπως και να έχει, πρέπει να διαβάσεις και να πληροφορηθεί;ς πρίν καταλήξεις κάπου. Κυρίως όμως εσύ τι θέλεις. Αν σέρνεσαι, τότε για να πετάξεις, τα universal animal pak είναι one way. Και σου προτείνω να παίξεις σε άνω level. Με μέτρο και σύνεση.
Ευχαριστώ τόσο πολύ!!! Ήσουν κατατοπιστικότατος με ακρίβεια! Άσε κάνω μαραθώνιο στη δουλειά μου σε τριώροφο οπότε κάπως κάτι πρέπει να κάνω 🫤 με πονάει μέση και το διάστρεμμα μου στον αστράγαλο. Θα συμβουλευτώ και γιατρό απλά ήθελα να δω και έχω μήπως κάποιος ήξερε γτ και αυτός θα μ προτείνει αυτά που έχει να παίρνει όπως κάθε γιατρός άλλωστε.
Κυρίως πολυβιταμίνες θα πρότεινα https://www.skroutz.gr/c/2509/vitamines/f/732808_1205862/polyvitamines-energeia.html
Θέλω βιταμίνες για αντοχή λόγω πόλων ωρών εργασίας ποιες μου προτείνεται
Ελέγξτε πρώτα την υγεία σας,μέσω ιατρού και εξετάσεων αίματος κλπ..
Vitamin D3 5000IU (μαζί με Κ2).
Σύμπλεγμα βιταμινών Β με υψηλές δόσεις (B complex) της Now Foods είναι καλό αν θυμάμαι καλά.
Βιταμίνη C 1000mg σε ταμπλέτες/κάψουλες.
Coq10 - πολύ πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό, αν το αντέχει η τσέπη, είναι ακριβό, κατα προτίμηση των 100mg και πάνω.
Αν έχεις κάνει εξετάσεις σιδήρου και είναι εντάξει, δεν έχει δηλαδή χαμηλό αιματοκρίτη και φεριτίνη, εγώ θα σου πω να πάρεις ένα B Complex και θα σε σηκώνει αμέσως.
Στις πρόσφατες που έκανα τώρα έχω πολύ χαμηλή φεριτινη(11) αλλά γύρω στο 145 περίπου ο σίδηρος. Αιματοκρίτης γύρω στο 44.
Ο αιματοκρίτης σου είναι άψογος. Αν χρειάζεσαι συμπληρώματα σιδήρου θα το κρίνει ο γιατρός. Θα σου γράψει. Αλλά για κούραση όπως είπα δοκίμασε B complex. Αν πάρεις και και αναβράζον ακόμη καλύτερα για πιο γρήγορη δράση. Αλλά φρόντισε να έχει μεγάλες δόσεις βιταμινών Β όχι βασικές δόσεις. Επίσης κανένα τονοτιλ ή καρνιτίνη. Σε σηκώνουν αμέσως. Πριν πολλά χρόνια έπαιρνα καρνιτίνη. Τότε τις γράφανε. Με σήκωναν αμέσως και με έσωσαν και από πολλή άσχημη κατάπτωση λόγω φαρμάκου που με έκανε να μην μπορώ να κουνηθώ στην κυριολεξία από κόπωση και νύστα και δεν μπορούσα να γυρίσω σπίτι μου. Πήρα δυο αμπούλες και μπόρεσα να πάω σπίτι. Αυτές οι βιταμίνες Β https://www.skroutz.gr/s/10348444/Health-Aid-B-Vital-Verykoko-20-anavrazonta-diskia-Vitamin-C-1000mg-Portokali-20-anavrazonta-diskia.html#description με σήκωναν από κόπωση και νύστα που δεν μπορούσα να λειτουργήσω χωρίς να ξέρω την αιτία. Με ένα δίσκιο σε νερό συνερχόμουν σε λίγα λεπτά. Είναι πολύ καλές και συμφέρουν που δίνουν και το δώρο την βιταμίνη C. Αλλά όπως είπα σου προτείνω και σκευάσματα με πιο μεγάλες δοσολογίες πχ B complex 50.
Κάνε μια εξέταση αίματος