Στο σπίτι μου δεν έχω καλή κάλυψη σε κάποια σημεία. Αναρρωτιέμαι αν είναι καλύτερα να πάρω wifi extender ή κάποιο Powerline connector που να έχει wifi. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα;

2 Отговора

• Καλησπέρα, το καθένα έχει διαφορετική χρήση! Για να μην πολυλογώ, εάν το σπίτι είναι μονοφασικό από άποψη ρεύματος το Powerline Connector είναι η πρώτη και πιο σωστή λύση.
    Ο λόγος είναι ότι μπορεί να μεταφέρει την σύνδεση μέσω ρεύματος, με την λιγότερη δυνατή απώλεια. Ένας εύκολος τρόπος να το τσεκάρουμε αυτό είναι να κλείσουμε την ασφάλεια ρεύματος του σπιτιού που καλύπτει και τα 2 σημεία που θέλουμε να ενώσουμε με Internet. Εάν είναι σε διαφορετική ασφάλεια πάμε αυτόματα σε λύση με WiFi Extender, το οποίο όμως επίσης έχει κάποιο τεχνολογικό περιορισμό όσον αφορά την εμβέλεια του σήματος, τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην συγκεκριμένη λύση είναι η μεγάλη απόσταση μεταξύ του Extender και των συσκευών που θέλουμε να μοιράσουμε Internet. Ο σωστός τρόπος εγκατάστασης ενός WiFi Extender είναι πάντα σε κοντινή απόσταση από το ίδιο το router που θέλουμε να κάνουμε Extend. Δηλαδή, εάν έχουμε το router μας σε κεντρικό σημείο του σπιτιού, τότε το Extender θα πρέπει να τοποθετηθεί σε κάποια απόσταση κοντινή εντός 10 μέτρων, αλλά να μην έχει τοίχους ενδιάμεσα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή λήψη και αναμετάδοση σήματος.

Με 2 λόγια, αν οι τεχνολογικές συσκευές είναι στην ίδια ασφάλεια ρεύματος, το Powerline προσφέρει σχεδόν 100% της ταχύτητας, εάν δεν είναι στην ίδια ασφάλεια, προτείνω ένα WiFi Extender. Ελπίζω να βοήθησα!

• 2lazy2bother

Γενικά συμφωνώ με το πνεύμα του Extinction αλλά εντόπισα ένα λάθος. Για να δουλέψουν τα powerline δεν είναι ανάγκη να είναι στην ίδια ασφάλεια του πίνακα, αρκεί να είναι στην ίδια φάση. Εάν το ρεύμα είναι μονοφασικό και δεν έχει γίνει κάποια πατάτα στον πίνακα τότε το Powerline θα πιάνει από όλες τις πρίζες καθώς η φάση του ρεύματος είναι μία. Αν είναι μονοφασικό στέλνεις στην αποθήκη σου στο -1 από τον τέταρτο και δουλεύει ! Δοκιμασμένο. Εάν όμως έχουμε τριφασικο ρεύμα θέλει δοκιμές δυστηχώς αλλά και πάλι η μία φάση πολύ πιθανότατα θα έχει αρκετές ασφάλειες πάνω της

• Με ένα καλό extender πχ R200 tp link θα κάνεις πολύ καλή δουλειά
    Έχω δοκιμάσει ότι υπάρχει στην αγορά.
    Με αυτό βρήκα την υγεία μου.
    Τώρα πάω σε επόμενο επίπεδο του D4.