Φορητά Ηχεία Bluetooth

Ερωτήσεις στην κατηγορία Φορητά Ηχεία Bluetooth (13)

Κάνε μια ερώτηση

Έχει μεγάλη διαφορά αν είναι ένα ή δύο τα κανάλια ? Και αν όντως με δυο κανάλια ακούγεται καλυτερα , γιατί τα περισσότερα ηχεια φορητά jbl είναι με ένα κανάλι ?

6 Απαντήσεις

• Κανάλια ήχου εννοεί και όχι πόσα τηλέφωνα μπορούν να μπουν ταυτοχρόνως επάνω. Στη συλλογή μου με bluetooth ηχεία έχω 10 μέχρι στιγμής, από τα οποία τα 4 είναι JBL. Από την εν λόγω εταιρία διαθέτω τα "JBL GO 2", "JBL GO 3", "JBL TUNER 2" (μονοφωνικά - 1 κανάλι ήχου, 1 μεγάφωνο πλήρους φάσματος και 1 παθητικός ακτινοβολητής ανάκλασης χαμηλών συχνοτήτων) και "JBL CHARGE 3" (στερεοφωνικό με 2 μεγάφωνα πλήρους φάσματος και 2 παθητικούς ακτινοβολητές χαμηλών συχνοτήτων). Γεγονός είναι ότι δεν έχει και πολύ νόημα να αγοράζετε φορητά ηχεία με κριτήριο αν παίζουν stereo. Τα μεγάφωνα είναι τόσο κοντά μεταξύ τους, που η "στερεοφωνική εικόνα" είναι πρακτικά ανύπαρκτη σε "stereo" μοντέλα. Για να έχετε "στερεο" εφέ, αξιοπρεπές, προτιμήστε 2(δύο) όμοια ηχεία με δυνατότητα σύνδεσης μεταξύ τους για stereo αναπαραγωγή και τοποθετείστε τα κατά τρόπο ώστε να σχηματίζεται ισόπλευρο τρίγωνο ή ισοσκελές, έστω, μεταξύ ακροατή και ηχείων.

• steliosroussos

στην συνέχεια του κ.javagianos που συμφωνώ μαζι του,έχω να προσθέσω πως πράγματι η πραγματική στερεοφωνική εικόνα δημιουργείται με δύο ηχεία. Ητε είναι μονοφωνικα ητε στερεοφωνικά. στην περίπτωση δύο στερεοφωνικόν ηχείων αυτό που συμβαίνει είναι, οτι πλέον δημιουργούν την στρερεοφωνια παίζοντας το καθένα μονοφωνικα δημιουργώντας το αριστερό και δεξιό κανάλι. συνιστώ λοιπόν αν η τσέπη σας διαθέτη ευρώ και φυσικά θέλετε να απολαύσετε πιο σωστά την μουσική 2 ηχεία..

• kyrastas1

Η αναπαραγωγή του dowmixed ήχου από 2 ξεχωριστά μονοφωνικά ηχεία δεν μπορεί να αναπαραστήσει την αρχική στερεοφωνική εικόνα. Αυτή χάθηκε στο downmix.

Εκτός κι αν υπάρχει πρόβλεψη προγραμματιστικά στην περίπτωση σύζευξης να στέλνει στο ένα το αριστερό και στο άλλο το δεξί κανάλι - αυτό δεν το γνωρίζω.

• Ένα κανάλι σημαίνει ότι το ηχείο είναι μονοφωνικό (ανεξαρτήτου πόσα μεγάφωνα έχει),οπότε αν το ηχείο δέχεται στερεοφωνικό ήχο τον μετατρέπει (downmix) σε μονοφωνικό.
    Δύο κανάλια σημαίνει ότι το ηχείο είναι στερεοφωνικό και όταν δέχεται ήχο στερεοφωνικό το αναπαράγει στερεοφωνικά.
    Θεωρητικά καλύτερα είναι με δύο κανάλια.

• Όλα τα φορητά ηχεία τελευταία στρέφονται στο να έχουν 1 κανάλι. Και πιο φτηνά τους βγαίνει και θα σε πείσουν να πάρεις 2 για να τα συνδέσεις σε "πραγματικό stereo!"

Και να προσθέσω ότι έχει διαφορά αναλόγως της μουσικής που θέλεις να ακούσεις. Ειδικά για μουσική πριν τα 90s όπου θεωρούσαν δεδομένο το stereo και δεν πίστευαν ότι θα γυρνούσαμε 30 χρόνια μετά σε mono δεν υπάρχει πρόβλεψη για mono με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ακυρώσεις συχνοτήτων κυρίως στις μεσαιουψηλές. Μετά τα 90s η μουσική σε γενικές γραμμές έχει πρόβλεψη να παίζει καλά και μονοφωνικά. Δεν είναι δηλαδή το θέμα του αν θα ακούμε στερεοφωνικά με ευδιάκριτο Left και Right κανάλι, αλλά υπάρχει αλλοίωση του συχνοτικού εύρους σαν να έχουμε ένα τυχαίο flanger effect στο εκάστοτε κομμάτι.

• Εξάρταται αν μπορείς να διακρίνεις την διαφορά. Για εμένα προσωπικά έχει μεγάλη. Πάντα παίρνω 2-κάναλα ηχεια.

• joempele

Έχω charge 3,flip 5 καί flip 4.
      Μέρα με την νύχτα τό στερεοφωνικό charge 3 σέ σχέση με το flip 5 πού ό ήχος του μονοφωνικος.
      Τώρα θα μου πείτε γιατί η εταιρεία πήγε σέ μονοφωνικό ήχο στα νέα μοντέλα;
      Απλό.
      Για νά μειώσει το κόστος και νά βάλει τους πελάτες σέ επιλογή δεύτερου ηχείου για νά έχει στερεοφωνικό ήχο.
      Εδώ βγάζουν τά κινητά πλέον σέ στερεό ήχο και βλέπεις διάφορα και δεν θα το παρατηρήσεις στο ηχείο;
      Υπόψη ότι χρειάζεται τό ίδιο μοντέλο για να συνδεθούν στερεοφωνικά, αλλιώς παίζουν σέ λειτουργία πάρτι

• mgrantas

Πως μπορείς να τα συνδέσεις?

• joempele

Κατεβάζεις στο κινητό τό app της JBL και από κει εάν είναι συμβατά τά δύο μοντέλα συνδέονται μαζί.
      Υπόψη ότι μέσω του app κάνεις αναβάθμιση τό firmware τού ηχείου

• Έχω το JBL Flip Essential (16W) το οποίο είναι στερεοφωνικό και κατά τη γνώμη μου παίζει εξαιρετικά για την κατηγορία του.
    Έχουν φίλοι μου το JBL Flip 5 (20W), το οποίο είναι μονοφωνικό. Παρότι παίζει πιο δυνατά, στο αυτί μου ο ήχος ακούγεται πιο "φτωχός" και δεν με ικανοποιεί σε αυτό που ακούω.
    Σε αγορά ενός ηχείου, βάλτε κριτήριο την καθημερινότητά σας και το αν θέλετε ένταση, ή ποιότητα.

• Παντού και πάντα το στέρεο είναι καλύτερο ακόμα και στην ηχώ που δημιουργεί το ηχείο και ας μην είναι τόσο καθαρή η στερεοφωνική εικόνα. Ιδανικά εννοείται ότι δυο ίδια ηχεία σε διάταξη στέρεο και σε απόσταση είναι ο συνδυασμός για την καλύτερη στερεοφωνική εικόνα. Σε marshall emberton που τα μεγάφωνα είναι σε αντίθετες πλευρές γίνεται αντιληπτή η στερεοφωνική εικόνα μέχρι ένα βαθμό. Στα ηχεία που τα μεγάφωνα είναι στην ίδια πλευρά προφανώς δεν γίνετε τόσο αντιληπτό,παρόλα αυτά το αποτέλεσμα είναι πάλι καλύτερο από ένα μονοφωνικό ηχείο.