Αυτό εξαρτάται κυρίως από το πρόγραμμα διατροφής που κάνετε καθώς και από την καθημερινότητα σας. Εμένα η διατροφολόγος μου έχει κάνει πρόγραμμα που πρέπει να την καταναλώνω μετά επειδή λόγω δουλειάς, πάω γυμναστήριο 2-3 ώρες μετά το μεσημεριανό και είμαι πλήρης από φαγητό.
Δεν έχει σημασία.
Πρέπει να προσέχεις:
1. το σύνολο της πρωτεΐνης που καταναλώνεις μέσα στη μέρα(ανάλογα με σωματομετρικά, φύλο και στόχους)
2. το γεύμα πριν το γυμναστήριο και μετά να μην απέχουν πάνω από 4-5 ώρες.
Η μπάρα δεν θα σου δώσει δύναμη πριν την προπόνηση .Υποτίθεται ότι έχεις φάει και είσαι γεμάτος ενέργεια όταν πας για προπόνηση. Η πρωτεΐνη καταναλώνεται μετά την προπόνηση εντός 30' με άδειο στομάχι (μην ξεχνάς να πίνεις < 700ml/h νερό στην προπόνηση) για βέλτιστα αποτελέσματα + τα υπόλοιπα που περιέχουν αναπληρώνουν (αποκατάσταση) τις απώλειες της προπόνησης. Πάνω από μια μπάρα την ημέρα φράζει...(πολυόλες) Τις μπάρες γενικά δεν τις έχω σε εκτίμηση γιατί έχουν πολύ ζάχαρη και λίπος σε σχέση με την σκόνη.
Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες... Μετά την γυμναστική χρειάζεται οπωσδήποτε η πρωτεΐνη.... Αλλά Αν δεν έχεις φάει κάτι πριν πας για προπόνηση και νιώθεις αδύναμη, χτυπάς Την μπαριτσα σού και έρχεσαι στά ίσα σού...