Μπαταρίες Laptop

Ερωτήσεις στην κατηγορία Μπαταρίες Laptop (6)

Κάνε μια ερώτηση

Δεν έχω αγοράσει ποτέ μπαταρία για laptop ξανά, οι συμβατές κρατάνε παραπάνω μπαταρία από τις γνήσιες??

4 Απαντήσεις

• Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι γνήσιες κρατάνε παραπάνω από συμβατές. Υπάρχουν όμως και συμβατές που έχουν περισσότερα mAh από τις αυθεντικές, όποτε θα πω ναι.

• Εξαρτάται από που αγοράζεις την imitation, και πόσο την πληρώνεις , αγορά μόνο από μεγάλα μαγαζιά όχι τρύπες, και πρώτα δες τις τιμές πχ δεν μπορεί η μία να κάνει 25 και η άλλη 38 και να είναι τα ίδια η εμπειρία μου λέει ότι όταν τις βρίσκουμε στα 35 και πάνω είναι καλές .... Για apple αλλάζει το πράγμα μόνο γνήσια!!!...σωστή χρήση είναι να την έχεις πάνω κουμπομενη μαζί με τον φορτιστή, γιατί προστατεύεις το laptop σαν να έχεις ups , και η μπαταρία κάνει σωστούς κύκλους !!! Πρώτα φορτίζει μπαίνει σταντ μπάι και μετά τραβά ρεύμα από το δίκτυο

• Δεν υπάρχει σύγκριση φίλε μου με τίποτα.Εβαλα σε MacBook Air καλή μπαταρία 3ου κατασκευαστή και καμία σχέση με την πραγματικότητα….Να φανταστείς δεν δουλεύει καν όπως πριν και τελικά βρήκα μια 3ου πάλι αλλά σχεδόν ακριβή όσο η γνήσια και δούλεψε καλά.Σε καμία περίπτωση όμως σαν την γνήσια που είχε επάνω.

• Με σωστή χρήση έχουν την ίδια αντοχή.

• GiannisRec

Ποια ειναι η σωστή χρήση;

• asymeonoglou

Να φορτίζει σωστά η μπαταρία, δηλαδή κατά τη φόρτιση μόλις φτάσει στο 100% να βγάζεις τη πρίζα και αν θες να είσαι πολύ ώρα και χρειάζεσαι να είναι στο ρεύμα , βγάζεις τη μπαταρία πίσω από το laptop ώστε να μην υπερθερμαίνεται.

• nikoletta_facerini

Εγώ που κατά βάση έβγαζα την μπαταρία και το δούλευα με το καλώδιο του ρεύματος; Απ'όσο θυμάμαι και ξέρω, καλά έκανα;;; Τί λέτε εσείς;
      Εκτός από ημέρες όπου υπήρχε έντονος καιρός κ φόβος για διακοπές ρεύματος, λειτουργούσα με την μπαταρία. Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, ήρθε η ώρα να αλλάξω κι εγώ μπαταρία στο Acer Aspire E1 531. Εύχομαι να είναι ισαξιες οι μπαταρίες αυτές.

• germaniatis

Σωστή χρήση είναι: δουλεύουμε όσο περισσότερο μπορούμε με το φορτιστή. Δε φορτίζουμε, δουλεύουμε μέχρι να αδειάσει και ξαναφορτίζουμε. Έτσι κάνουμε κύκλους στη μπαταρία και μειώνουμε τη ζωή της. Αν μπορούμε, τη βγάζουμε ώστε να μη ζεσταίνεται. Το άλλο σημαντικό είναι ότι δε ξεζουμίζουμε τη μπαταρία, δεν την αφήνουμε να κατέβει κάτω από 20-30%. Τρεις είναι οι εχθροί της μπαταρίας: η ζέστη, η πλήρης αποφόρτιση και οι πολλοί κύκλοι φόρτισης-αποφόρτισης.

• DownTheLine

Οι εταιρείες laptop δίνουν προγραμματα τα οποία βοηθούν έτσι ώστε να μήν φθειρεται η μπαταρία σε περίπτωση που το Laptop χρησιμοποιείται plugged-in την περισσοτερη ώρα. Γενικώς τα προγράματα αυτα δεν φορτιζουν το laptop στο 100% (κρατανε ενα 5%) και επαναφορτίζουν μονο εαν η μπαταρία πέσει κάτω απο ένα ποσοστό. Επισης γενικώς οι γνήσιες μπαταρίες είναι ακριβές (το πόσο εξάρταται απο το μοντέλο), ενώ οι συμβατές είναι λαχείο και τις περισσότερες φορές κακής ποιότητας.

• Γιώργος 2

''Με σωστή χρήση έχουν την ίδια αντοχή.'' Τι θα πει σωστή χρήση; Η λογική του λαπτοπ είναι η ευκολία χρήσης, φορητότητα κ.λ.π. Απάντηση : Για τις ίδιες συνήθειες, χρήστη , η γνήσια κρατά 3 φορές περισσότερο. Τίποτα δεν εγγυάται ότι οι ιμιτασιόν δεν περιέχουν μεταχειρισμένες μπαταρίες .