Καφέδες

Ερωτήσεις στην κατηγορία Καφέδες (16)

Κάνε μια ερώτηση

Εσείς που είστε γνώστης του καφέ όταν ανοίγω τον ελληνικό καφέ να τον βάζω στο ψυγείο ή όχι;

7 Απαντήσεις

• Σε κόκκους εσπρέσο κάνουμε το εξής: μικρά δοχεία, γέμισμα για να υπάρχει ο ελάχιστος δυνατός αέρας και στην κατάψυξη. Απόψυξη χωρίς να ανοιχθεί το δοχείο για να μην συμπυκνωθεί υγρασία πάνω στον καφέ. Έτσι διατηρείται ολόφρεσκος.

• H αποθήκευση του καφέ απαιτεί ξηρό, σκιερό και δροσερό περιβάλλον, απαλλαγμένο από υγρασία και έντονες οσμές, και φυσικά να χρησιμοποιούμε αεροστεγή δοχεία ή σακουλάκια. Επομένως η μέθοδος αποθήκευσης στο ψυγείο όχι μόνο δεν έχει αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να αλλοιώσει σημαντικά τη γεύση και τα αρώματα που καφέ (ο οποίος έχει υψηλή απορροφητικότητα) λόγω της έντονης υγρασίας και των οσμών που υπάρχουν μέσα σε αυτό.

• Mar!a_S

Αυτά που αναφέρετε για τον ελληνικό έχουν λογική, όντως.
      Από την προσωπική μου εμπειρία όμως (φυλάω τον ελληνικό σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο), όταν τον έχω στο ψυγείο είναι πιο αρωματικός και με πιο γεμάτη γεύση + πιο πλούσιο καϊμάκι συγκριτικά με τον καφέ που φυλάσσεται στο ντουλάπι.

• Ναι. Το αφήνω στην συσκευασία του,απλά το κλίνω από πάνω πολύ σφιχτά και το τυλίγω με ένα λαστιχάκι. Στην πορτουλα του ψυγείου διατήρηται μία χαρα

• Καλύτερα να προμηθευτής δοχείο που να ανοίγει και να κλείνει αλλά να βγάζει τον αέρα από μέσα . Εγώ πήρα από γνωστή αλυσίδα καφε και αποθηκεύω όλους τους αλεσμένους μου καφέδες εκεί. Και μετά από έναν μήνα ο καφές έχει το ίδιο Αρωμα και γεύση σαν να άνοιξα την συσκευασία του εκείνη την ώρα

• αν καταναλώνετε γενικώς γρήγορα δεν χρειάζεται ψυγείο φυσικά ανάλογα με την συσκευασία, ένα αεροστεγώς κουτάκι η βαζάκι αρκεί γ να κρατήσει ζωντανά τα αρώματα

• Σε αεροστεγές δοχείο ναι. Αν έχει και αποσυμπίεση αέρα, ακόμα καλύτερα.

• Όχι