Καφέδες

Ερωτήσεις στην κατηγορία Καφέδες (16)

Κάνε μια ερώτηση

Τι εσπρέσσο για φρέντο καπουτσίνο

Παρήγγειλα μία φτηνή μηχανή εσπρέσσο για να φτιάχνω το καλοκαίρι φρέντο καπουτσίνο. Θέλω να έχει έντονο άρωμα καφέ (όχι άλλα αρώματα), αλλά δεν τον θέλω δυνατό.
Να προτιμήσω έναν δυνατό καφέ και να βάζω μονή δόση ή έναν πιο ελαφρύ και κανονικά διπλή δόση;
Τι προτείνετε;

2 Απαντήσεις

• δοκιμάζεις μέχρι να βρεις κάποιον που σου αρέσει ή ρωτάς σε από εκεί που πίνεις καφέ ποια μάρκα χρησιμοποιούνε.

• irineos76hemer

Ψάχνοντας κριτικές για καφέδες που είδα ότι είναι διαθέσιμοι στα καταστήματα του τόπου μου, αγόρασα τον Lavazza Καφές Espresso Crema E Gusto Classico. Μπορώ να πω πως παρά του ότι δεν πέτυχα τον φρέντο μου για πρώτη φορά, σαν γεύση, άρωμα και ένταση μου άρεσε.

• ifr1t666

Με φτηνή μηχανή και καφέ έτοιμο κομμένο σίγουρα δεν θα μπορέσεις να πετύχεις τον τέλειο καφέ. Κάνε αναζήτηση την μηχανή που έχεις στο youtube μήπως βρεις κάποια tips and tricks για να σε βοηθήσουν να έχεις καιρό αποτέλεσμα.

• Είτε μονή δόση ,είτε διπλή δόση..
    Αυτό που παίζει σημαντικότατο ρόλο στη σωστή εκχύλιση και στο γευστικό αποτέλεσμα, είναι η αναλογία του αλεσμένου καφέ στο κλείστρο, προς το εκχύλισμα που συλλέγεται στο φλιτζάνι μας κατά την εκχύλιση..
    *Η αναλογία στα ζεστά ροφήματα είναι 1 προς 2..
    Και στα κρύα είναι 1 προς 2,5

• Johnnie.

μπορεις σε παρκαλω να γινεις πιο συγκεκριμενος σε γραμμαρια δηλ 1 προς 2 κ 1 προς 2,5 τι εννοεις? ευχαριστω

• IrisNebula

Σε γραμμάρια ήταν αυτό που σου είπε, ακριβώς όπως το έγραψε. Για παράδειγμα, 1:2 σημαίνει πως αν βάλεις στη μηχανή 14γρ αλεσμένο καφέ, θέλεις να τραβήξεις 28γρ εκχύλισμα στο φλιτζάνι σου.

Το ποια αναλογία σου αρέσει εσένα φυσικά είναι τελείως υποκειμενικό, εγώ πίνω ζεστό εσπρέσο σε 1 προς 4 γιατί μου αρέσει πικρός κι ας θεωρείται overextracted για τον περισσότερο κόσμο.