Καφέδες

Ερωτήσεις στην κατηγορία Καφέδες (16)

Κάνε μια ερώτηση

Γιατι οι καφέδες των super market δέν αναγράφουν πληροφορίες για την ιχνηλασιμότητα και το τύπο του καφέ που πουλάνε, αλλά ούτε και την ημερομηνία παρασκευής τους..,?

Ποσο σημαντικό ρόλο παίζει η φρεσκάδα και η ποιότητα της πρωτης ύλης στο καφε??

2 Απαντήσεις

• Γιατί το 95% των καταναλωτών δε τους νοιάζει η ποιότητα του καφέ αλλά η τιμή και να μην είναι πολύ πικρός.

• Οι στιγμιαίοι καφέδες είναι ποικιλία Robusta που είναι πιο οικονομικός. Αν αγοράσεις πιο ακριβό καφέ θα έχει μέσα και Arabica και τότε αναγράφεται στην συσκευασία ότι έχει και τις δυο ποικιλίες αλλά όχι σε τι ποσοστό. Δεν ξέρω αν μιλάς για τους καφέδες ιδιωτικής ετικέτας ή τους επώνυμους. Πάντως πρόσεξα και εγώ ότι δεν αναγράφουν τον τύπο του καφέ παρά μόνο στους Gold. Για την ημερομηνία παρασκευής δεν πρόσεξα αλλά δεν με απασχόλησε γιατί ο καφές δεν είναι προϊόν που στέκεται στο ράφι ούτε στον παραγωγό φαντάζομαι ούτε στις εταιρείες. Η φρεσκάδα και η ποιότητα παίζει μεγάλο ρόλο όταν παίρνεις καφέ απο καφεκοπτείο. Όλοι οι άλλοι είναι συσκευασμένοι αεροστεγός εξάλλου. Τελευταία πρόσεξα σε ένα βάζο που αγόρασα πως έγραφε Robusta και Arabica και αναρωτήθηκα ποια είναι η διαφορά με τον φτηνότερο που παίρνω και έψαξα και διάβασα για τις ποικιλίες καφέ και τι βάζουν στους στιγμιαίους και στους υπόλοιπους. Πριν ούτε ήξερα. Ο Arabica είναι καλύτερος σε άρωμα και γεύση αλλά στον στιγμιαίο καφέ προσωπικά δεν καταλαβαίνω τις διαφορές ότι και να πιώ. Είτε με σκέτο Robusta είτε σε ανάμιξη με Arabica. Ίσως επειδή πίνω τον καφέ μου με γάλα.