Μητρικές Κάρτες

Ερωτήσεις στην κατηγορία Μητρικές Κάρτες (65)

Κάνε μια ερώτηση

Πρόβλημα με BIOS - Your motherboard`s BIOS is damaged, System will go to setup to update BIOS.

Αγόρασα πρόσφατα αυτη τη μητρική και έναν επεξεργαστή Ryzen 7 5700G. Όταν τελείωσα το build bootαρα το PC και δεν ειχα καθόλου εικόνα και το ledάκι CPU ήταν αναμένο μόνιμα. Σκέφτηκα ότι θα ήθελε BIOS update. Κατέβασα το τελευταίο version (δεν ειναι beta) και δοκίμασα να κάνω update ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες: https://www.youtube.com/watch?v=HrRQ2Frk5tA&t=311s

δοκίμασα με 3 διαφορετικά flashάκια. 8, 16 και 32 GB FAT32. Παρότι το version αλλάζει και γίνεται update, όταν κάνω το PC boot μου βγάζει error: Your motherboard`s BIOS is damaged, System will go to setup to update BIOS.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι όταν έκανα το update δεν ειχα κανενα θέμα με την παροχή ρεύματος. Δεν ξέρω αν κάτι άλλο προκαλεί την καταστροφή της μητρικής.

Καμια ιδέα κανείς; Σας ευχαριστώ

1 Απάντηση

• Γειά σας! Ας ξεκινήσουμε με το οτι σίγουρα υπάρχει θέμα με το BIOS. Αυτό μπορεί να φταίει για πολλούς λόγους αλλά θα προτείνω κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε.
    1. Προσπαθήστε να κάνετε ενα Clear CMOS, βγαζοντας το PC απο το ρεύμα, πατόντας το κουμπί του πύργου για 5-10 δεύτερα για να αποφορτιστούν οι πυκνοτές, και βγάλτε την μπαταρία απο την μητρική. Στην συνέχεια ξαναβάλτε την μπαταρία πίσω στην μητρική με την σωστή μεριά εννοείτε!
    2. Ξαναπροσπαθήστε να κανετε ενα BIOS Update άλλη μια φορά, κάτι μπορεί να αλλάξει!
    3. Αν δεν δουλέψει αυτό, το πρόβλημα μπορεί να είναι στο BIOS της τελευταίας έκδοσης, δοκιμάστε να περάσετε κάποια πιο παλιά version του BIOS που ομως να υποστηρίζει τον επεξεργαστή.
    4. Δείτε μηπώς υπάρχει κάποια φυσική βλάβη στην μητρική που μπορεί να επιρεάζει την λειτουργεία της μητρικής...
    5. Αν δεν δουλέψει τίποτα απο αυτά, το καλύτερο είναι να επικοινωνήσετε με την υποστήρηξη του κατασκευαστή
    Ελπίζω να βοήθησα, και εύχομαι καλή τύχη με την μητρική!