Θέλω να βάλω ένα μικρό woofer σαν αυτά κάτω από το κάθισμα, αξίζουν τα λεφτά τους ή να πάω σε μικρό 8ρι πίσω? Δεν θέλω να ακούγεται και να τρίζει όλο το αυτοκίνητο παρά να συμπληρώνει τον ήχο εντός..
Τα σημερινά underseat subwoofer είναι πολύ ικανά, οπότε σίγουρα 8α κάνουν τη δουλειά που 8ες και παραπάνω (όχι ότι το youtube είναι ο απόλυτος οδηγός, μακράν όχι, αλλά 8α βρεις πολλά video για τέτοιες υλοποιήσεις ώστε να πάρεις έστω μια ιδέα). Δεν υπάρχει λόγος να ασχολη8είς με κάποιο 8άρι στο χώρο αποσκευών, αν είναι να κάνεις τέτοια κίνηση κάνε τη για κάτι πιο potent για να αξίζει τον κόπο.
Φίλε για να μην τρίζει όλο το αυτοκίνητο, η μόνη και η απόλυτα ενδεδειγμένη λύση είναι να το ντύσεις με ειδικό υλικό για αυτό το σκοπό όπως το Dynamat Extreme. Ακριβό σαν υλικό αλλά το αποτέλεσμα σε επίπεδα ηχομόνωσης και εξαφάνισης τριγμών και δονήσεων είναι απλώς εκπληκτικό!! Εγώ έντυσα όλο το πορτ μπαγκάζ πριν βάλω το νέο Hertz Mille Pro MPS 250 S2 Subwoofer. Σε Ford Focus MK1 του 2004 Hatchback. Δεν ακούγεται ΚΑΝΕΝΑΣ τριγμός, καμία έξτρα δόνηση και γενικά παίζει τέλεια το sub. Αν δεν το κάνεις αυτό, πράγμα που συνιστώ να αποφύγεις να μην το κάνεις, θα συντονίζονται το σασί του αυτοκινήτου μαζί με οτιδήποτε πάλλεται στο αμάξωμα και θα ακούς κι άλλα πράγματα εκτός του μπάσσου! Αν το κόστος σε προβληματίζει, ανέβαλλέ το για λίγο, μάζεψε έξτρα χρήματα και βάλε πάση θυσία Dynamat Extreme. Έχω ντύσει και τις 2 μπροστινές πόρτες για τα διαιρούμενα ηχεία. Τρομερό αποτέλεσμα..θα με θυμηθείς! Δες εδώ που σου βάζω αλλά και ψάξτο και στο skroutz. https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Dynamat
Σε γενικές γραμμές τα compact subwoofers άξιζουν απλά για να συμπληρώνουν επαρκώς τον ήχο. Βέβαια, ένα 8άρι πίσω θα δώσει πιο χαμηλές συχνότητες και θα είναι πιο αποδοτικό σε ένταση και σε ποιότητα, αλλά καταλαμβάνει χώρο από τον χώρο αποσκευών. Αν δεν έχεις ιδιαίτερο θέμα με τον χώρο, εγώ θα πρότεινα να πάς σε κάποιο αυτοενισχυόμενο 8άρι (που πάνω κάτω κυμαίνονται στις ίδιες τιμές με τα subwoofer καθίσματος, δεν θα μπλέξεις με βίδες στήριξης κάτω από το κάθισμα και επίσης ούτε αυτά χρειάζονται ενισχυτή).