Αρωματικά Χώρου

Ερωτήσεις στην κατηγορία Αρωματικά Χώρου (6)

Κάνε μια ερώτηση

Ποιος είναι ο καλύτερος οικονομικός τρόπος να αρωματίζεις τον χώρο; Έχει τόσα πολλά και δεν ξέρω τι να προτιμήσω.

Θα ήθελα κάτι να αρωματίζει συνεχώς. Αυτές οι ηλεκτρικές συσκευές με τα σπρέι φαντάζομαι ψεκάζουν κάθε λίγη ώρα και λογικά δεν θα κρατάει το άρωμα. Δοκίμασα με κάποια φτηνά υγρά αρωματικά με στικς. Αρωματίζουν καλά αλλά το υγρό δεν κράτησε ούτε 3-4 μέρες. Δεν ξέρω αν τα ακριβότερα θα έχουν διάρκεια.

3 Απαντήσεις

• Έχω δοκιμάσει ότι κυκλοφορεί για όσο το δυνατόν φυσικό (χωρίς χημικά) άρωμα στον χώρο, μέχρι και καταλυτική λάμπα αγόρασα.......
    Το καλύτερο θεωρώ πως είναι οι ατμοποιητές, σκέτο νερό, προσθέτεις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που θες και ξεκινάει. Οι περισσότεροι έχουν και χρονοδιακόπτη.
    Μετά είναι τα κεραμικά με νερό και έλαιο , αλλά θέλει παρακολούθηση και να προσθέτεις νερό συχνά. Τα αρωματικά στικς κάνουν την καλύτερη δουλειά (αρκεί να γυρίζεις κάθε μέρα τα ξυλάκια), αλλά πρέπει να είναι από καλή εταιρεία , οπότε ανεβάζει το κόστος και τα συστατικά τους συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα "αγνά ".

• Δήμητρα...

Σε ευχαριστώ που μου απάντησες. Αγόρασα και ατμοποιητή πριν καιρό αλλά ακόμη δεν πήρα αιθέριο έλαια γιατί δεν ξέρω ποιο να πάρω. Έχει και φτηνά έχει και ακριβά. Φυσικά και εγώ προτιμώ μη χημικά αρώματα αλλά τα αιθέρια έλαια είναι πολύ συγκεκριμένες μυρωδιές ενώ τα συνθετικά έχουν ποικιλία. Πρόσφατα πήρα ένα της Airwick ηλεκτρικό με αιθέρια έλαια από ότι λέει αλλά δεν αντέχεται. Μπουχτίζει τον χώρο ακόμη και στην ελάχιστη ένταση. Τα κεραμικά με νερό και έλαιο δεν συμφέρουν. Θέλει ρεσώ που κάνουν έξι ευρώ τα 100 που κάθε βράδυ για λίγες ώρες ξόδευα τρία, συν τα αρώματα που ένα δεκάμελο πήγαινε ούτε τρεις μέρες γιατί δεν αρκούν λίγες σταγόνες και θέλει συχνή ανανέωση με άρωμα και νερό συν ότι πολλά δεν μυρίζουν αρκετά. Δοκίμασα τα φτηνά οπότε δεν ξέρω αν κάτι ακριβότερο θα είχε καλύτερη απόδοση. Δηλαδή δεν συμφέρει. Βασικά η αναζήτηση μου για αρωματισμό χώρου ξεκίνησε από την σκέψη ότι ίσως ένα άρωμα στον χώρο με βοηθούσε σε καλύτερη διάθεση και διάβασα για την αρωματοθεραπεία στο ίντερνετ. Πριν δεν με ενδιέφερε να έχω κάποιο αρωματικό στον χώρο. Αλλά ενώ ξεκίνησα με αναζήτηση αιθέριων ελαίων μετά δοκίμαζα και άλλα συνθετικά από περιέργεια και για να δω πόσο κρατάνε και μετά αγόρασα ακόμη και αφρόλουτρα με μυρωδιές που μου άρεσαν. Καταλυτική λάμπα δεν ξέρω τι είναι. Πρώτη φορά το ακούω. Αν θέλεις πρότεινε μου τι αιθέρια έλαια αγοράζεις ή ότι άλλο προτιμάς. Ευχαριστώ.

• LenakiC

BiBi.and.BoBo Homemade & Handmade products follow us on insta & facebook

• Γειά σας!!! Τυχαία βρέθηκα στο σχόλιό σας..τα αρωματικά χώρου κρατανε περίπου 1 μήνα, ανάλογα με τι ξυλάκια "δουλεύουν". Αν είναι bamboo κρατανε 3-4 μήνες αλλά έχουν ήπια απόδοση.Αν είναι fiber, κρατανε 1 μήνα, όμως ειναι πιο έντονο. Για πιο οικονομική λύση θα σας πρότεινα wax melts που κρατανε πάρα πολύ και η μυρωδιά τους είναι εξίσου έντονη. Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να με ακολουθήσετε στο instagram @geokkts. Ευχαριστώ, καλές γιορτές!!