Επεξεργαστές

Ερωτήσεις στην κατηγορία Επεξεργαστές (118)

Κάνε μια ερώτηση

Γεια σας σκέφτομαι να αγορασω τον i5 14600kf ή τον 13600k με την rtx 3060 12gb ξερω οτι δεν ειναι καλο κομπο αλλα στο μελλον θελω να αναβαθμισω μονο την καρτα γραφικων τι λετε αξιζει?

Παιζω κυριως FiveM και Euro truck simulator

5 Απαντήσεις

• Εγώ σου προτείνω να πας με μια 4060 μπορεί να έχει 4 γίγα λιγότερη μνήμη αλλά πλέον βρίσκεται στην ίδια τιμή με 3060 και είναι σαν μια 3060 Ti

• Αν θες να αναβαθμίσεις την κάρτα γραφικών σου θες το πιο καλό cpu που μπορείς οπότε πιθανότατα τον i5 14th

• Vasilis_Miriallis

Εχω διαβάσει ότι οι τελευταία γενιά της Ιντέλ βγάζει προβλήματα ισχύει;

• George_chountras

Αυτό εισχιει και για την 13 και για την 14 γενιά αλλά για τον i7 και i9 όχι για τον i5

• Vasilis_Miriallis

Ευχαριστώ

• εγω θα σου προτεινα i914800k με μια rtx4090 της rog με 64gb ram το ξερω ειναι πολλα τα λεφτα αλλα αξιζει

• Η 3060 είναι παλιά, και αργή. Σε λιγο καιρό βγαίνει η σειρά 5000. Καλύτερο value for money είναι amd σε gpu. Καλύτερη απόδοση και πιο οικονομική, βέβαια δεν ξέρω τι χρήση θελεις

• Argiris_Maltezos

Fivem πχ που είναι βαριά πλατφορμα θα ζοριστεις, για αυτό και δεν ασχολήθηκα πότε με fivem

• Καλύτερα ο Ryzen 5 7600 μαζί με μια RTX 4060 Ti 16GB. Ιδίως αν το θέλεις για 1440p ή 4Κ.

• Vasilis_Miriallis

Δεν θέλω ryzen λόγου του am5

• MikeSisma

Τι έχει το ΑΜ5;; Είναι η μοναδική ζωντανή πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα της Intel είναι νεκρή. Δεν θα βγούνε νέοι επεξεργαστές που να ταιριάζουν στην πλατφόρμα αυτή. Πλέον η Intel θα αλλάξει πλατφόρμα. Το ίδιο ισχύει και για την ΑΜ4 της AMD. Μπορεί ακόμη να βγάζει επεξεργαστές για την ΑΜ4, ωστόσο αυτοί οι επεξεργαστές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε περισσότερο. Άσε που σε λίγο μάλλον θα σταματήσει την υποστήριξη στην ΑΜ4 η AMD.

H μοναδική ζωντανή πλατφόρμα αυτή τη στιγμή είναι η ΑΜ5. Μέχρι και το 2027 στα σίγουρα. Το ανακοίνωσε η AMD το καλοκαίρι.

• George_chountras

Και συμφωνώ

• Vasilis_Miriallis

Εχω ήδη κάποια κομμάτια όπως ddr4 ram οι οποίες δεν μπαίνουν σε am5 socket motherboard και με τις τιμές που έχουν η μητρικές το build βγαίνει πολύ έξω από το budget μου.Ευχαριστώ πάντως

• MikeSisma

Άρα στην ουσία θέλεις να κάνεις αναβάθμιση.

Έχεις επεξεργαστή; Αν ναι, ποιον;

• Vasilis_Miriallis

Εχω πάρει ήδη άλλη μητρική lga 1700 socket και σκέφτομαι ποιον Ιντέλ επεξεργαστή να πάρω για να τον ταιριάξω με την Rtx 3060

• MikeSisma

Οπότε χρειάζεσαι έναν επεξεργαστή για το 1700.

Αυτή τη στιγμή, γι'αυτό το socket, σε σχέση απόδοσης/τιμής, αυτός που συμφέρει είναι ο 12700Κ ή ο 12700ΚF αν δεν χρειάζεσαι την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Ωστόσο, ακόμα και ο 12600Κ ή 12600ΚF είναι υπεραρκετός για την 3060. Διότι η 3060 θα είναι το bottleneck, οποιον από αυτούς τους επεξεργαστές κι αν πάρεις.

Ο 13600Κ έχει παρόμοιες επιδόσεις με τον 12700Κ. Σε κάποια παιχνίδια είναι λίγο μπροστά ο 13600Κ ενώ σε κάποια άλλα ο 12700Κ. Ωστόσο, ο 13600Κ είναι γύρω στα 50 ευρώ ακριβότερος.

• MikeSisma

Με καθαρά ποσοστά, ο 13600Κ είναι περίπου 5% έως 10% γρηγορότερος από τον 12700Κ, ωστόσο είναι 20% ακριβότερος αυτή τη στιγμή. Την 3060 θα την τερματίσουν και οι δύο. Ακόμα και σε 1080p ανάλυση.

• Vasilis_Miriallis

14600k είναι πολύ overkill;

• MikeSisma

Δεν είναι τόσο overkill. Απλώς αυτή τη στιγμή κοστίζει 30-35% περισσότερα χρήματα από τον 12700Κ ενώ αποδίδει περίπου 15% περισσότερο.

• Vasilis_Miriallis

Αποφάσισα να πάρω τον 14600kf ποια είναι μια καλή αεροψυκτρα για αυτόν τον επεξεργαστή

• MikeSisma

Μια Deepcool AG500 είναι αρκετή, για όποιον από τους τρεις κι αν πάρεις.

• divan

Για κατάλληλη αερόψυκτρα πρέπει να μας πεις το κουτί, για να ξέρουμε τα περιθώρια.

• george78iasona

επισης ο mikesisma η επιλογη του που είπε να παρεις 4060 ti 16gb ειναι απλα κακη.
      Παρε μια rx 7800xt καλυτερη καρτα, ιδιο vram, ιδια τιμη και θυριο σε 2k gaming

• george78iasona

εννοουσα οτι η επιλογη του ειναι κακη μετα οτι ειπα ισχυει