Επεξεργαστές

Ερωτήσεις στην κατηγορία Επεξεργαστές (118)

Κάνε μια ερώτηση

Ερώτηση για επεξεργαστή σε build

Καλησπέρα παίδες. Είχα κάνει παρόμοια ερώτηση πριν ένα μήνα για ένα build κοντά στα 1000€ και ήμουν ανάμεσα σε 5600x και 12400, ένα παλικάρι μου είπε να προτιμήσω 12400. το ίδιο σκεφτόμουν και εγώ αλλά είπα να περιμένω τις εκπτώσεις, αυτή τη στιγμή έχουν πέσει οι 5700g/x -5800x. με ενδιαφέρει πιο πολύ το productivity αλλά και το gaming, μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα build ή ακόμα και ένα pre-build που να έχει δεί; είτε Intel είτε amd

4 Απαντήσεις

• Αν εκτος απο το gaming σε ενδιαφερει και το Productivity τοτε θα πρεπει να βγαλεις απο τη λιστα σου τους Ryzen G γιατι ειναι κατωτεροι απο τους αντιστοιχους Χ οπως και τους Ryzen 7000 που εκτος απο τον 7950x ολοι οι υπολοιποι εχουν κατωτερο multicore performance και απο τους Intel 12th gen ποσο μαλλον απο τους 13th gen.
    Eνα VFM build ειναι να βαλεις 5800x με μια μητρικη B550 για να εχεις Pci-e 4.0 ή εναν 12700 με B660 D4 (που να δεχεται DDR4 ).

• Giorgos3605

το πρόβλημα στη προκειμένη περίπτωση είναι ότι αν πάω σε intel build, ο 12700 με βγάζει σίγουρα εκτός budget, κοστίζει νομίζω κάνα 150€ παραπάνω από τον 5800χ. Ο μόνος που κυμαίνεται στα ίδια χρήματα είναι ο 12500. Μάλλον το πρώτο build θα κοιτάξω. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

• dragonld25

Nαι ειναι πιο ακριβος(12700 +80€ 12700κ +110€) αλλα σιγουρα θα σε βγαλει 1-2 χρονια παραπανω μιας και ειναι πολυ πιο γρηγορος στο gaming και στο productivity και οταν αλλαζεις ολοκληρη τη πλατφορμα νωριτερα δεν δινεις 80-100 δινει 800€.

• o 5700x είναι πολύ vfm αυτή τη στιγμή, αλλά με κάρτα γραφικών δύσκολα να μην ξεπεράσεις τα 1000€ για full build. από pre-build δεν ξέρω αλλά αν μπορείς να χτίσεις μόνος σου δεν αξίζει να τα κοιτάξεις καν.

• Manolis_Lytos

Θα σου πρότεινα να πάς σε am5 πλατφόρμα μη ξοδέψεις χρήματα για am4 , αν πας σε intel πήγαινε σε επεξεργαστή που να υποστηρίζει ddr5 ώστε να έχεις μελόντικα περιθώρια αναβάθμισης, αν δεν βιάζεσαι περίμενε τους Ryzen x3d το Φεβρουάριο

• Chris Kak

για am5 θα βγει σίγουρα εκτός budget. και ο x3d αν κρίνουμε από την επιτυχία του 5800x3d θα έχει τσιμπιμένη τιμή, και άσε που θα θέλει και ακριβή gpu για να τον φτάσεις στα όρια του. η am4 αξίζει ακόμα για budget builds και οι ddr5 δεν δικαιολογούν ακόμα τις αυξημένες τιμές.

• Πάρε την 12600k είναι πολύ καλή η αξία της στα 180€

• ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το είχα σκεφτεί και για am5 η αλήθεια είναι αλλά όπως τα υπολόγισα οντως βγαίνω εκτός budget και δεν γνωρίζω αν θα γίνουν καλύτερες οι τιμές στο άμεσο μέλλον. ο μόνος λόγος που δεν έχω πάει ακόμα σε amd , είναι τα codecs που δίνουν οι επεξεργαστές της intel λόγω ενσωματωμένων γραφικών.