Επεξεργαστές

Ερωτήσεις στην κατηγορία Επεξεργαστές (117)

Κάνε μια ερώτηση

Γειά παιδιά θέλω βοήθεια έχω κάρτα γραφικών 3060 και θέλω έναν επεξεργαστή ποιον μου προτείνεται τα λεφτά δεν είναι θέμα

21 Απαντήσεις

• Ryzen 5 5600X είναι ένας πολύ αξιόπιστος επεξεργαστής μαζί με μια motherboard B450 της επιλογής σας

• Nikos_Iosifides

και ο ryzen 5 3600 ειναι πολυ καλος

• Marios Giovanhs

5 3600 το 2023?.

• Fankovic

ο 5 3600 ειναι υπεραρκετος. αμα ψαξεις ονλαιν θα βρεις οτι παει γαντι ο 5 5600Χ αλλα ο 5 3600 ειναι πολυ καλυτερο για 80 ευρω ειναι κλεψια. με 32ΜΒ cache kai 8cores ειναι καλυτερος απο ολους τους ιντελ στη τιμη αυτη μονο τετραπηρηνους βρισκεις μετα.

• Nailon_Love_Perch

ryzen einai mlk

• panosa.

Exeis Bottleneck me auto. thes last gen cpu gia optimum

• kostasbeis90

5600x με b450 γιατί όχι ???
      πήρα το καλοκαίρι μια 3060 και επειδή έχω ακόμα έναν
      Ryzen 5 2600 (ναι ξέρω)
      ο επόμενος στόχος είναι ένας επεξεργαστής και σκεφτόμουν να πάρω έναν 5600x τυχαίνει να έχω b450. αυτό θα είναι πρόβλημα? και γιατί?

• Mostofseriousenglandtalker

Προβλημα καθαυτό δεν θαχεις επειδη εχεις 450 απλως αν αγορασεις 450 εν ετει 2023 κοντα 24 σε 2-3 χρονια θαχεις θεματα με πιθανως αναγκαια bios updates που μπορεί να χρειαστείς επισης για να βαλεις τον 5600 η οποιον ryzen σειρας 5000 θα χρειαστεις bios update αν η 450 ειναι απο τις πρωτες φουρνιες οπως η δικη μου προσωπικά οχι μονο θεμα δεν εχω με τον 5600 μου αλλα δουλεύει και σαν 5600x εφοσον το chip ειδε την θερμική αβαντα λογου overkill ψυκτρας που εβαλα πανω τωρα το bottlneck site που εστειλε ενας παλικαρος που ειδα ειναι κατι μεταξύ ημιτελές και βριθει ημιμαθεια
      Το καθε game υλοποιεί το καθε υλικό ξεχωριστά ενας μεγαλος παράγοντας γιαυτο ειναι η εκάστοτε μηχανη γραφικων που έχει χρησιμοποιηθεί απο καθε ομαδα παραγωγης του παιχνιδιου αλλα δεν ανοιγω αυτο εδω το θεμα τωρα.
      Υπαρχει game που θαχει bottleneck η gpu σου ωραια...στο ιδιο ακριβως pc αν βαλεις flight sim και εχεις "optimum" για την μετρια καρτα σου επεξεργαστη επειδη στοπε το bottleneck σαιτ καλη τυχη στο να το σηκώσεις ανθρώπινα
      Γιαυτο το σωστο ερωτημα ειναι
      Τι παιχνιδια παιζεις και τι χρηση κανεις γενικότερα
      Και κλεινοντας,παιδια ειλικρινα εχει τοσα βιντ με live gaming σε συγκεκριμενα παιχνιδια στο youtube (ουτε καν benchmarks)με οτι συνδιασμο απο τα mainstream υλικα για να τα δειτε και μονοι σας ποτε τερματίζει και τι τερματιζει σε ισχύς δειτε τα και βγαλτε τα συμπεράσματα σας
      Και μιας και γράφω μετα απο καιρο τετοιου τυπου ποστ μια σημειωση...παρτε καλό τροφοδοτικο και μη ψωνίζετε με τα watt με το κιλο λες και παίρνετε πατάτες απο την λαικη εχω βαρεθει να βλεπω builds που χαιρετησαν απο κακα τροφοδοτικα

• Teo_cob

@Mostofseriousenglandtalker Οι B450/X470 μια χαρά είναι για ryzen 5000 (μη σου πω B350/X370), η δικιά μου B450 tomahawk max είχε βγάλει support για 5000 απ'το 21, είναι θηρίο, μπορεί να τροφοδοτήσει άνετα τον 5600x με PPT 140 και τον 2700x PPT 180 που έχω και είναι πολύ πιο απαιτητικός, φτάνει και περισσεύει, χρησιμοποιώ τη τελευταία έκδοση 28/10/23 και πέρα από αυτό η MSI ασχολείται ακόμη με νέα bios releases, και δεν υπάρχει λόγος να βγάλει περαιτέρω μιας και δεν θα βγουν άλλα am4 στην αγορά. Τώρα τι πάρεις B450 τι B550 αγοράζεις ότι σε συμφέρει, δεν έχει διαφορά πέρα του PCI4 που είναι μηδαμινή διαφορά.
      Το ότι θα έχει θέμα μεταγενέστερα με αναγκαία bios update δεν ισχύει καθόλου.
      Απ'τη στιγμή που φοράει bios με υποστήριξη δεν έχεις θέμα, για καλύτερο του καρφώνεις τη τελευταία έκδοση και καθάρισες.
      Υπάρχουν πολλές μητρικές που σου επιτρέπουν να κάνεις bios update χωρίς τον cpu πάνω μόνο με το φλασάκι μόνο.

• Mostofseriousenglandtalker

Ξεχνας 2 βασικα πραγματα
      1 το latest and greatest bios update ποτε των ποτών δεν σημαινει οτι καθαρισες και ολα ενταξει προσωπικα εχω φαει πολλα βραδια να καθομαι να λυνω θεματα της gigabyte μου με τον boot loader γιατι αποφάσισε να αλλαξει απο priorities μεχρι και να μη βλεπει καν σκληρο που ειχα τα linux μεσα επειδη απλα και μονο εκανα update. προσωπικά βαζω την τελευταια δηλωμενη σταθερή έκδοση και καμια φορα παλι εχω θεματα 2δεν κοιτας ποτε το α παιζει δεν παιζει πολλοί παλαιότεροι επεξεργαστες κυριως intel άργησαν ιδιαιτερα πολυ μεχρι να βγει το αντιστοιχο update τους στα bios που πατσαρε το προσφατο meltdown και spectre και καποια παλαιοτερα μοντελα δεν πηραν ποτε κυρίως xeon σειρας
      Οντως απο την στιγμη που πηγε σε am5 η πλατφορμα θες δεν θες αλλαζει chipset ολόκληρο αν θες upgrade σε κατι φρεσκο δεν βλεπεις ομως ολοκληρωμένη εικονα αν η συμβατότητα είναι το μονο που σε κοφτει

• Intel Core i5-12600KF 2.8GHz Επεξεργαστής 10 Πυρήνων για Socket 1700 Tray

• Με 200 AMD Ryzen 7 5800X 3.8GHz και αλλα
    100 Asrock B550 Phantom Gaming 4 κανεις την δουλεια σου.
    Βεβαια μπορεις να παρεις καλυτερο chipset ή καλυτερη μητρικη σε ψυξη.
    Για gaming μονο χρηση με nmve δισκο εκκινησης.
    Περισσοτερα λεφτα ειναι για πεταμα. ή δωσε τα για τροφοδοτικο.. ή καλυτερα σε μενα. ;-)

• ryzen 5600x με Β550 μητρικη οχι Β450

• Teo_cob

Και γιατί όχι με B450; :D

• panosa.

kalutera etsi alla nomizo x... motherboards me teteia cpu kalutera akoma

• Ep_Kalaise

gia na valeis 5800x3d meta

• Φίλε μου, την ίδια κάρτα με 12gb μνήμη, την έχω συνδυάσει με τον i5 12600. Στα παιχνίδια ..γαζωνει. Τώρα η επιλογή είναι δική σου. Ανάλογα πάντα, με το τι χρήματα διαθέτεις και το ζητάς από το σύστημά σου.

• ryzen 7 5800x3d/i5 13600k(f)

• βλεπω στα σχολια οτι ο καθε ασχετος μπαινει και κανει προτασεις για επεξεργαστες χωρις να εχει ιδεα ..... ο ryzen 5 3600 ειναι πολυ λιγος για την rtx 3060 θα εχεις Bottleneck δηλαδη απλα ο επεξεργαστης σου θα δουλευει στο 100% και η καρτα γραφικων στο 60% αρα δεν θα περνεις την αποδοση που μπορει να σου δωσει η καρτα αυτη. ελπιζω να μην την πατησες και πηρες αυτον τον επεξεργαστη !

• gandrik

https://www.youtube.com/watch?v=h9k94qCbvyA
      Σιγά την κάρτα κιόλας που θα κάνει και bottleneck.

• GiorgosVas2507

20% Bottleneck εχει με τον 3600 πηγαινε ψαξε σε κανα σαιτ που τα εχουν τεσταρει και μην γραφεις οτι σου κατεβει στο κεφαλι.....

• GiorgosVas2507

αυτο το σαιτ ειναι τελειως αχρηστο δεν ισχυει τιποτα απο οσα λεει. βγαζει μεγαλο bottleneck σε επεξεργαστες που δεν υπαρχει καθολου στην πραγματικοτητα.

• Θα σου ελεγα να πας σε ryzen 7 5800x εχω κ γω μια 3060 της msi κ μαζι με τον επεξεργαστη πανε σφαιρα

• GiorgosVas2507

για την 3060 ενας 5600 ειναι υπεραρκετος.... δεν χρειαζεται κατι παραπανω.

• i5-13600KF ο οποίος είναι στα 320-340 περίπου ευρώ. Είναι πάρα πολύ δυνατός αυτός ο επεξεργαστής για τα λεφτά του και δεν έχεις ανάγκη για gaming έναν ακριβότερο επεξεργαστή. Είναι επίσης πολύ καλός και για επαγγελματικούς σκοπούς, αν και τότε θα μπορούσες να δεις και τον Ryzen 7 5800X3D στην ίδια τιμή.

• Με i5 10600K χρονισμένο 4.8Ghz σηκώνει εύκολα τα περισσότερα παιχνίδια σε ultra 2K 120-80fps. 3060 ti Altus elite. 16GB ram. Πάρε έναν 11600K 12600k ανάλογα τη σηκώνει το motherboard σου και είσαι οκ.

• Αν θες gaming pc πήγαινε για ryzen 5 5600X στα 190 ευρώ περίπου όπου είναι αρκετά καλός για τα χρήματα του τώρα αν θες κάτι καλύτερο ξαναστείλει μου

• kostas_koutras5000

Ryzen 9 16 πυρήνων στα 500 ευρώ...

• Gabriel_Gabriel54

εχω την 3060 με i5-11400,δεν εχω κολλησει πουθενα,στα παιχνιδια επισης κανενα θεμα ,ουτε bottleneck τρεχουν ολα γρηγορα στα 4.2/4.3.αν θες απλα να βλεπεις συχνοτητες πιο πανω,πηγαινε στη σειρα i5-11600,11600(k),126χχ k πανω.οσο για τον 13900κ που αναφερθηκε πιο πανω,θεωρω οτι ειναι πεταμενα λεφτα,ειδικα με την 3060,δεν θα ειναι αρκετη .αν τελικα πας με τον 13900,γνωμη μου ειναι να πας σε πιο δυνατη καρτα,αλλα δε νομιζω οτι πρεπει να χωσεις τοσα λεφτα.σου αναφερανε κ πιο πανω οτι ενας ι5-11χχχ κ πανω θα ειναι μια χαρα.

• I know this thread is old but I want to ask you what have you got. Cos I got 5700x since I was on AM4.

• Καλύτερα να πας σε πλατφόρμα ΑΜ5 που είναι νέα γενιά , επεξεργαστή Ryzen 5 7600 ή Ryzen 5 7700 και motherboard B550 για να έχεις μια ισορροπία στο σύστημα σου

• Ryzen 7 5800X

• Για αυτούς που γράφουν σχετικά με τον Ryzen 5 3600 η CPU αυτή. αυτήν την στιγμή σε συνδυασμό με την RX6600 (παρόμοιας κλάσης με την 3060) τρέχει αυτήν την στιγμή το Starfield σε Full HD με medium quality χωρίς κάνενα κόλλημα ή πρόβλημα (average frames 53) πάνω σε Β450. Οπότε με R5 5600Χ δεν θα έχεις κάποιο θέμα, αλλά προτείνω τον R7 5700X

• pare h 5.5600x h 5.5600g h taxhthtes einai mia xara kai sta duo cpu apla to g exei ensomatomenh karta grafikon apla mhn perimeneis na pianeis kai ta trela fps ama paizeis mono me auth thn karta . paro la auta tha sou elega ton g ,gt tha exeis kai karta ama h 3060 pathei kati mhn sou katrastafei olo to pc . episis to 5.5600g kanei kai ena 50 ligotero kapou sta 119 euro.

• Και προσθέτω. Ο φίλος λέει ξεκάθαρα δεν τίθεται θέμα χρημάτων. Γιατί του προτείνεται τα χρεπια της AMD. Αλλά ακόμη και τους καλούς της να προτείνατε πάλι στο λαιμό σας θα τον παίρνατε τον άνθρωπο.

Φίλε μου μακριά από AMD αν δεν έχεις όντως θέμα χρημάτων. 13ης και 14ης γενιας σε ιντελ μόνο και μην ακούς τον κάθε ειδήμονα.

• Αφού δεν είναι θέμα τα λεφτά θα έλεγα να πάρεις μια 4070 και να την συνδυάσεις με έναν ι9 14900κ

• τελικά τι επεξεργαστή πήρες; Εγώ λέω να πάρω τον Ryzen 7 5700X

• μην τους ακους δες το budget σου και διαλεξε την εχω την καρτα αυτη την στιγμη με εναν ryzen 5 3400g ( το g γιατι δεν ειχα καρτα πριν ) , και πραγματικα σου μιλαω θελω να το σπασω το συστημα , εγω προσωπικα δεν ειχα θεμα με amd αλλα οταν μιλαμε για συγχρονισμο κλπο ειχα θεμα την εβαλα σε αλλο μηχανημα με αλλον amd για τεστ κλπ και παλι τα ιδια σκατα ειχε τρελη διαφορα performance , σκεψου την συγκρινα με εναν i3 11100f και επιασε στα ιδια games 30+ γραφικα φουλ high , παραδειγμα ultra fivem 130 fps , call of duty modern warfare 160 fps τωρα εσυ ξερεις

• Tim_Lamb

Τι λες για έναν intel i7

• giannis22013

ρε bro, η καρτα γραφικων κανει ολη την δουλεια, οχι ο επεξεργαστης, εκτος εαν επαιζες με τα γραφικα του επεξεργαστη σου χωρις να το καταλαβεις

• mayor-dimosdafnousion

ωραιοι ειστε με κανατε και γελασα πρωι πρωι