Επεξεργαστές

Ερωτήσεις στην κατηγορία Επεξεργαστές (118)

Κάνε μια ερώτηση

εχω ενα καλουτσικο pc με rx 580 4gb και 16gb ram αλλα το cpu μου ειναι παλιο και θελω να αγορασω ενα οχι πολυ ακριβο για gaming μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

δεν θελω να παιζω στα μαξ γραφικα απλα να μην κανει drop frames/freeze

18 Απαντήσεις

• Aν εχεις παλιο επεξεργαστη, θα πρεπει να υπολογισεις στο κοστος και μια νεα μητρικη, και ισως και νεο σετ RAM (αν οι υπαρχουσες δεν ειναι DDR4). Με εναν 5600Χ (199€), οπως προτεινε ο hahamis87, υπολογισε σιγουρα 100€ εξτρα για μια μητρικη (η DS3H της Gigabyte ειναι τιμια σε entry level gaming μητρικες). Αν η RAM σου ειναι DDR2 ή 3, υπολογιζεις ακομη ~50€ για 16GB DDR4 RAM (πάρε σετ με 2 sticks των 8GB για να εποφεληθεις απο το Dual Channel)

• Από τη στιγμή που έχεις GPU, μπορείς να πας στον 5600Χ ο οποίος είναι καλύτερη λύση.

• Πας για am4 socket και κουμπώνεις cpu:5600 ή 5600x ram:από 16gb έως 32gb 3600mhz χωρίς RGB, Mobo: MSI x570-a pro ή phantom gaming 4 και είσαι έτοιμος από 362€ έως 475€ αντίστοιχα

• Ανάλογα το motherboard σου. Αν υποστηρίζει Intel πάρε την i7-11700k Αν υποστηρίζει AMD πάρε την ryzen 5 5600x

• GR_gaming_Life

Σου λέει παλιό είναι πως θα υποστηρίζει Ryzen 5 η i7 Intel

• ειναι τελιο το ryzen 5 4500 αυτο εχω στο pc μου και παει τελια

• Ryzen 5 5500 ryzen στα 100 ευρω, και b550 ds3h στα 100 ευρω επισης, πολυ καλη αναβαθμιση για την καρτα γραφικων σου ( παιζει ενδιαμεσα απο 3600 και 5600 ο επεξεργαστης)
    Δυστηχως τα 4gb γραφικων ειναι οριακα για τα σημερινα δεδομενα, βρες μια 6600 μεταχειρο 200+ ευρω και βαλε τα γραφικα τερμα

• Giannakos_HD

kapia stigmh prepei ontws na parw Mia 6600 einai h kaluterh GPU Gia thn timh ths

• Ποιο CPU έχεις; Ίσως να μην χρειάζεται αντικατάσταση. Μπορεί να χρειάζεται απλά κάποια ρύθμιση. Πχ αν η οθόνη υποστηρίζει freesync, ενεργοποίησέ το. Επίσης, θα βοηθήσει και αν ενεργοποιήσεις τη ρύθμιση η οποία περιορίζει τα FPS. Αυτό γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού. Πχ αν η οθόνη σου είναι 60 hz, περιόρισε τα FPS στα 60. Αν η οθόνη είναι 144 hz, περιόρισε τα FPS στα 144. Εννοείται με το freesync ενεργοποιημένο. Με αυτή την κάρτα γραφικών που έχεις, ακόμα κι ένας Ryzen 5500 είναι υπερ-αρκετός. Με τον 5500 μπορείς να βάλεις μέχρι και rx 6600 ή rtx 3060ti χωρίς πρόβλημα. Την rx 580 την χειρίζεται για πλάκα. Σίγουρα όμως θα χρειάζεσαι αντικατάσταση αν έχεις pentium, celeron, ή κάποιο πολύ παλιό Intel i3 ή AMD cpu.

• MikeSisma

Αν έχεις ενεργοποιημένο το V-Sync, απενεργοποίησέ το. Αν δεν έχεις οθόνη με freesync, τότε ενεργοποίησε το Enhanced Sync της AMD.

• wolverine_madmax

Ο μόνος λογικός!

• Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν i3 12 η 13 γενιάς με μια B660M μητρική. Έτσι επιλέγοντας μια μητρική με DDR4 θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε και τις παλιές σας μνήμες εάν είναι DDR4. Εάν δεν θέλετε i3 οι i5 12400 είναι εξίσου καλοί.

• Ryzen 5 5600x

• Πάρε μια B450 μαζί με ένα ryzen 5 3600x ή 5600x

• Απλά να μη κάνει drop frames/freeze ;;;
    Που αυτά τα κάνουν κ κάρτες του χιλιαρικου.
    Αλλά οκ δε ζητάς και κάτι παραλογο

• I5 12400f

• i3-12100f με μια b660 της gigabyte θα ηταν μια πολυ καλη επιλογη

• με 5600χ ακριβως ιδιο Build εχω δουλεψει ειναι οτι πρεπει και θα εχεις καλο επεξεργαστη και για αναβαθμιση καρτας στο μελλον για να μην κανει bottleneck μεχρι 6800xt - 3080 άνετα.

• petrosmbx4

Δεν κάνει bottleneck ούτε σε 6900xt

• Faddaros

Αυτο το λες γιατι δεν εχεις δοκιμασει με καλυτερους επεξεργαστες, οποιος περνει καρτες κατηγοριας 6900xt/3080 και πανω προφανως και πας μονο ryzen7/9 , intel i7/9 , se 1080p εχει αρκετο bottleneck

• Stefstyle

Συμφωνω με φανταρο.Δεν ειναι ικανοι ολοι να δουν το Botleneck. Εννοειται θα δουλεψει και με 7900xt την καινουρια ... αλλα θα εχει τα Low χαμηλα,μπορει και glitches.

• 5600x εχει πεσει αρκετα η τιμη.

• Faddaros

5600 με ιδιες επιδωσεις 138 ευρω και τα μυαλα στα καγκελα

• Δε γράφεις πόσα μπορείς να ξοδέψεις, που είναι και το ποιο σημαντικό.

• Και εγώ στην ίδια φάση είμαι και σκέφτομαι τον ryzen 5 5600g ή 5600Χ ρχω ακούσει πολύ καλά λόγια και τον έχω δει σε πράξεις, πολύ ικανοποιητικός

• Giannakos_HD

auton peira telika file einai oti prepei apla den PAei Sto max tou an exeis katw apo 8 GB vram GPU PAei mexri 30 uilization Kai einai ligo bottleneck alla tin douleia toy thn kanei Kai einai fthinos Kai kalos

• παρε ryzen 5 5600x ειναι πολυ καλο cpu για 200 ευρω