Εγώ ξεκίνησα με μια πεταλιερα zoom των 80€ αλλά πίστεψε με δε θες να το κάνεις. Το είδος του πεταλιου που θα πάρεις είναι πάντα ανάλογα τι θες εσύ αλλά οι περισσότεροι ξεκινάν με distortion ή drive και αν θες πολλαπλό υπάρχουν πολλά που είναι και τα δύο μαζί αλλά πιο ακριβά φυσικά. Πρώτα κοίτα εσύ τι εφέ θα ήθελες και μετά ψάξε τι υπάρχει διαθέσιμο
Έναν Μάρσαλ λαμπάτο, μια κιθάρα με σωστό ήχο, μετά ίσως χρειαστείς πετάλια αναλόγως το είδος, για μένα η σωστή σειρά. Εδώ είναι μια συνοπτική λίστα με 10 διαφορετικές λειτουργίες πεταλιών για ηλεκτρική κιθάρα:
Αυτά τα πετάλια καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία ήχων και λειτουργιών για την κιθάρα. Η σειρά αλλάζει βέβαια. Δεν μπορείς με ένα πετάλι να πετύχεις τον ήχο. Επίσης α. Κιθάρα β. Ενισχυτής γ. Τεχνική δ. Τεχνολογία ε. Παρουσίαση
Πολύ ωραία ερώτηση, αν και έχει περάσει αρκετός καιρός θα καταθέσω την δική μου εμπειρία.
1) Μπορείς με ελάχιστα χρήματα να αγοράσεις ένα irig έστω και κινεζιά και με εφαρμογή στο κινητό όπως το tonebridge να βάλεις ότι θέλεις από εφέ και να οδηγήσεις τον ήχο σε ακούστηκα ή σε ένα απλό ενισχυτή, παίζει άψογα σε iPhone ακόμα και σε 6S.
2) Εάν έχεις ενισχυτή χωρίς εφέ μια καλή αρχή είναι να πάρεις ένα πετάλι distortion, καλή επένδυση είναι επίσης ένα reverb επειτα wah και πιο μετά delay, για αρχή πάντα μιλάω, εδώ ομως το κόστος εκτοξεύεται.
3) Η πεταλιέρα είναι μια πολύ καλή all in one λύση σε λογικό κόστος.
4) Η αγορά ενισχυτή τύπου modeling που έχει ενσωματωμένα εφέ, επίσης έχει μοντέλα που τρέχουν και εφαρμογή μέσω κινητού ή ταμπλετ και σου δίνουν περισσότερες επιλογές.
Εγώ κατέληξα να χρησημοποιω ένα nux mighty 8 bt και μάλιστα αποκλειστικά με χρήση μπαταρίας για να μπορώ οποιαδήποτε ώρα να βάζω μόνο 1 καλώδιο και να παίζω, ούτε καν το τροφοδοτικό δεν έχω όρεξη να συνδέσω, είναι πάντα ετοιμοπόλεμο! Έχω 3 αποθηκευμένα preset και στο τσακίρ κέφι μπορεί να βάλω και το wah, συνήθως όμως παίζω απευθείας, εαν δεν σνομπαρα αυτά τα μηχανήματα θα είχα αποφύγει τις αγορές που τελικά δεν με βόλεψαν. Όλα αυτά όντας αρχάριος για πρακτική στο σπίτι.
Η σειρα Boss Katana ειναι απο τις πιο τιμιες επιλογές αν θες όλα σε ένα (ενισχυτής + εφέ)
Με τι είδος ασχολείσαι/θέλεις να ασχοληθείς; Metal, rock, blues, alternative; Η απάντηση στο παραπάνω δείχνει και τον ήχο που θα επιδιώξεις, άρα και το/τα πεντάλ που θα χρειαστείς.
Joyo Πετάλι Distortion Ηλεκτρικής Κιθάρας και Ηλεκτρικού Μπάσου R-03. Με ένα μόνο εφέ.
Πάρε το ΖΟΟΜ του Michael ammot signature...... μιλάμε για τρελό εργαλείο
Εγώ ξεκίνησα με ένα Βoss GT-10 το οποίο είχε περισσότερες δυνατότητες απ'όσες θα χρειαστεί κάποιος αρχάριος και έτσι ανακάλυψα όλα τα εφέ για να αρχίσω να αγοράζω ξεχωριστά τα πετάλια που μου αρέσουν και χρησιμοποιώ πιο πολύ. Κατά την άποψη μου είναι ο καλύτερος τρόπος γιατί είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και θα παίξεις με εφέ που μπορεί να μην έχεις ποτέ σαν ξεχωριστό πετάλι.
Θα μπορούσες να ξεκινήσεις με ένα απλό πετάλι Buffer που απλά ενισχύει τον ήχο, όπως αυτά
https://www.skroutz.gr/c/351/petalia-petalieres/f/1423003/Buffer.html?o=Buffered+%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9
Για πολλαπλά εφέ, αυτό εδώ:
https://www.skroutz.gr/s/17687280/Zoom-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B5%CF%86%CE%AD-%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%9A%CE%B9%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82-G1x-Four.html?from=listing
έχει πολλές επιλογές για να πειραματιστείς.