Αληθεύει πως από τους κορυφαίους επεξεργαστές ήχου (DSP) για το αυτοκίνητο είναι η εταιρεία HELIX; Στα διεθνή forum διαβάζω διθυραμβικές κριτικές και αναφορές στους HELIX! Έχει κάποιος εμπειρία;

1 Răspuns

• Φημολογείται ότι οι επεξεργαστές Helix αποτελούν μια καλή λύση για το αυτοκίνητο σου. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία.

• sentinel10

Καλά, το ό,τι δεν εμφανίζονται στο Skroutz δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν καταστήματα που τους πουλάνε στην Ελληνική αγορά! Απλά πιθανότατα τα συγκεκριμένα μαγαζιά δεν επιθυμούν να εμφανίζονται στην πλατφόρμα. Ουσιαστικά δεν μου είπες κάτι διαφορετικό όμως, το γεγονός πως "φημολογείται" το γνωρίζω ήδη, εγώ το ανέφερα στην αρχική μου ερώτηση πως το διάβασα σε πολλά sites. Θα προτιμούσα να απαντήσει κάποιος με εμπειρία ακουστική, ή ακόμη καλύτερα να είναι ήδη κάτοχος σε ένα Helix DSP!

• ernestom5

Όλοι οι επεξεργαστές καλοί είναι, από κει και πέρα εξαρτάται από το τι 8έλεις εσύ να κάνεις με τον επεξεργαστή, κα8ώς δεν δια8έτουν όλοι τον ίδιο εξοπλισμό. Οι διθυραμβικές "κριτικές" (πολύ στοχευμένα τα εισαγωγικά) είναι κάτι πολύ σχετικό στο νετ, όπου παίζει πολύ snake-oil κατάσταση. Αν η κριτική προέρχεται από ας πούμε τον ειδικό τύπο, είναι 100% biased, κα8ώς είναι χορηγούμενη, αν είναι από κατόχους, ποιος 8α σου πει κακό λόγο όταν έχει χρυσοπληρώσει το μηχάνημα και πρέπει να αυταποδείξει την υψηλή του αξία; Μετά από 30 και πλέον χρόνια στο car audio, ένα πράγμα 8εωρώ δεδομένο: το κά8ε μηχάνημα μπορεί να αποδειχ8εί έξοχο ή ά8λιο μόνο σε συνδυασμό με κάποιο συγκεκριμένο όχημα και συγκεκριμένα συνοδά και συγκεκριμένο τρόπο/8έση εγκατάστασης. Παράδειγμα: ένας έξοχος επεξεργαστής στο α' αμάξι στο β' αμάξι ίσως παρουσιάζει ανεξήγητο "8όρυβο" (που στην τελική, χωρίς να έχει τεχνικό 8έμα ο επεξεργαστής, επιβάλλεται από τη 8έση εγκατάστασης και άλλα ηλεκτρονικά του εν λογω αυτοκινήτου, ακόμη και του ίδιου του του σασί). Το πήγα πολύ μακρυά, αλλά απλά δεν υπάρχουν καλοί ή κακοί επεξεργαστές, υπάρχει τι 8έλεις να κάνεις εσύ με αυτούς. Και σε τελική ανάλυση, αν μιλάμε για ανεξάρτητους εξωτερικούς επεξεργαστές, οι οποίοι διαχειρίζονται το μουσικό σήμα που έρχεται από κάποια εργαστασιακή πηγή (ενσωματωμένοι ενισχυτές π.χ.), όπως μου είπε κάποτε ένας μεγάλος τεχνικός/ηλεκτρονικός του χώρου, "χάλια σήμα βάζεις, χάλια σήμα βγάζεις" (δεν 8έλω να χρησιμοποιήσω την κα8ημερινή, ακριβή λέξη που χρησιμοποίησε). Κλείνοντας, ναι, ένα Helix-DSP δεν 8α μπορούσε ποτέ να είναι κακό, αλλά το ίδιο ισχύει και για αμέτρητα άλλα μηχανήματα κατά περίπτωση.