Γεια σας!! Εχω προβλημα με την πατουσα μου.. Πελματιαία απονευροσίτιδα και τενοντίτιδα.. Είμαι πολύ ώρα όρθια. Πια παπούτσια μου προτείνετε;;

12 Απαντήσεις

• Γεια σου Ελένη, έχω έρθει αντιμέτωπος δύο φορές με το συγκεκριμένο πρόβλημα της πελματιαιας απονευροσιτιδας!
    Κυρίως λόγο της ορθοστασίας μιας και είναι τέτοια η φύση της δουλειάς μου...(κομμωτής)
    Την πρώτη φορά μέχρι να βρω τη λύση θεωρούσα ότι ο πόνος οφείλεται στα παπούτσια και έψαχνα να βρω ποιο μαλακα και ανατομικά παπούτσια!

Η πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος μετά από επίσκεψη στο γιατρό μου πήρε δυo χρόνια! μετά από μία δεκαετία όταν με ξαναενόχλησέ γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνω μετά τα πρώτα σημάδια το αντιμετώπισα γρήγορα και μέσα σε 2 μήνες μου πέρασε!
    Αν όντως έχεις πελματιαία απονευροσιτιδα, oτι παπούτσι και να φορέσεις δεν θα νιώσεις καμιά ανακούφιση από τη στιγμή που έχεις αυτό το πρόβλημα.

Μιλάμε για έναν έντονο, οξύ πόνο μεταξύ φτέρνας και καμαρας του πέλματος ο οποιος γίνεται εντονότερος όταν ξυπνάμε το πρωί και κάνουμε τα πρώτα βήματα αλλά και κατά τη διάρκεια της μέρας όταν καθόμαστε να ξεκουραστούμε λίγο και μετα σηκωνόμαστε να περπατήσουμε!

Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται εξαιτίας κυρίως της κακής ανατομίας των παπουτσιών που φοράμε! Παπούτσια που είναι τελείως φλατ χωρίς να έχουνε καμία ανύψωσή φτέρνας και καμιά υποστήριξη καμάρας είναι αυτά που κυρίως δημιουργούν το μεγαλύτερο πρόβλημα...

Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς έναν ορθοπεδικό ώστε να μπορέσει να σε κατευθύνει σωστά μέσω ορθωτικών πατων που θα κατασκευάσεις και φορώντας τους καθημερινά αλλά και σε συνδυασμό με φραρμακευτικη αγωγή να αποσυμφορήσεις το πρόβλημα και να αρχίσει να σου περνάει η φλεγμονή στον τένοντα της πελματιαίας απονευροσιτιδας!

Εμένα μου χορήγησε λάδι pennsaid 3 φορές την ημέρα και για 10 μέρες αντιφλεγμονώδη χάπια σε συνδυασμό με ορθωτικούς πάτους που κατασκεύασα με ανύψωσή φτέρνας τρία εκατοστά ώστε να μεταφέρω το βάρος του σώματος μου κατά την ορθοστασία μπροστά στο μετατάρσιο και να μην ερεθίζεται άλλο το σημείο του τένοντα της απονεύρωσης!

Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά είναι η μόνη λύση!
    Περαστικά!

• Eleni_Ven

Γειά σας!! Χρόνια πολλά!! Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και ηρεμία να έχετε στην στην ζωή σας!! Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές που μου δίνετε!!

• 77solidarity

Ομοιοπαθης εδω!εχω παρει πατους πρεπει να παρω και πολυ καλο παπουτσι ή με ενα μετριο ειμαι ενταξει;

• Γεια σας. Εκτός από καλά παπούτσια (τα Asics που πρότειναν τα επιβεβαιωνω κι εγώ) υπάρχουν ασκήσεις, πάρα πολύ εύκολες, που όμως θα πρέπει να σας στις δείξει κάποιος φυσιοθεραπευτής. Και το μαγικό συστατικό. Έχε ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι με νερό παγωμένο στην κατάψυξη και 2-3 φορές την ημέρα, ρολάριζέ το από τη φτέρνα μέχρι το τέλος της καμάρας πέρα δώθε για 10 λεπτά. Η παγοθεραπεια κάνει δουλειά. Προσωπική εμπειρία και στα δύο πέλματα.

• Kostas_Gounis

Φίλη μου για δύο χρόνια με είχαν πεθάνει τα πόδια μου με την πελματιαία. Αγόρασα nibus 25 έκανα και καμμιά 20 φυσιοθεραπείες πελμάτων και πέρασε ολότελα. θυμίσου να έχεις υπομονή και θα περάσουν. Εγώ έκανα και ασκήσεις με κάτι αγκαθωτούς κυλίνδρους κάθε μέρα για κανά δυο μήνες. Θα περάσουν και μην ξεχνάς asics nibus 25!!!!

• γειά σου Ελένη έχω ακριβώς το ίδιο!!! εμένα με έσωσαν τα asics nimbus τωρα και 10 χρόνια δεν έχω βάλει άλλο παπούτσι και τα πέλματα μου σταμάτησαν πλέον πονάνε,όταν όμως βάλω παπούτσι κακό μέσα σε 1 λεπτό νοιώθω αμέσως πόνο!! εγώ θα πάρω τα ultra boost τώρα να τα δω πιστεύω ότι θα μου κάνουν δουλειά!!! πάντως σου προτείνω nimbus gel

• Eleni_Ven

Χρόνια πολλά!! Καλή χρονιά!! Σας ευχαριστώ πολύ!!

• Hoka gaviota 3 ή 4, Mizuno skyrise 3, Nike Invincible Run Flyknit 2

• Είχα το ίδιο πρόβλημα και στα δύο πόδια. Έβγαλα ορθοπεδικούς πάτους,έκανα φυσικοθεραπείες και κάθε μέρα έβαζα ένα παγωμένο μπουκάλι νερού στα πέλματα το πίεζα όσο άντεχα ρολαροντας το ταυτόχρονα.

• Asics nimbus !!! Με φουλ απορρόφηση κραδασμών μπροστά πίσω !! Και το cayano που σου πρότειναν είναι με φουλ απορρόφηση κραδασμών αλλά όχι για πελματιαια απονευρωσιτιδα γιατί είναι σχεδιασμένα για πόδι που δεν έχει καμαρα και αν έχεις έντονη καμαρα θα σου είναι πολύ ενοχλητικό ! Στο αναφέρω γιατί η αδερφή έχει την ίδια πάθηση με εσένα και πολύ έντονη καμαρα ποδιού !

• Skechers μόνο! Είχα Πελματιαία απονευροσίτιδα κι εγώ. Με βοήθησε πάρα πολύ και η σειρά φυσιοθεραπειών που έκανα. Εύχομαι περαστικά!

• Asics gel kyano

• Elena_Samiotaki

και εγώ σώθηκα με αυτό αλλά πόνεσε η τσέπη μου

• Ναι έχω αυτό το πρόβλημα ακριβός και πονάει η φτέρνα μου

• Έχω και γω ακριβώς το ίδιο θέμα στο πέλμα. Με κλειστά μάτια Asics gel Nimbus 25 γύρω στα 150€.

• Asic με gel έχει μερικές σειρές
    Nimbus kayano
    Ψάξε τις γιατί έχουν διαφορετικό πάτο ανάλογο αν κλείνουν προς τα μέσα η έξω οι πατουσες

• magaakiii

Είμαι 30χρονων,εδώ και τρεις χρόνια έχω διαγνωστεί με πελματιαία απονευριτιδα.καθε χρόνο δουλεύω σεζόν σέρβις,πολύ ορθοστασία κ περπάτημα!το μόνο παπούτσι που μ έχει σώσει και το επιλέγω πάντα είναι από sketchers go walk 5.γενικα τα sketchers είναι το νούμερο ένα παπούτσι για ορθοστασία!υπάρχει sketchers με τζελ στον πάτο αλλά και πάτος με memory foam(η δική μου προτήμηση)δοκίμασε sketchers και θα με θυμηθείς!

• NikosGPapadakis

Δοκιμάστε τα Nike Air Zoom Structure 24

• Skechers