Дръжки за баня

Въпроси за категорията Дръжки за баня (3)

Задаване на въпрос

Σταθερή λαβή στήριξης μπάνιου για ηλικιωμένο

Καλησπέρα. Υπάρχει καμία αξιόπιστη λαβή στήριξης για ηλικιωμένα άτομα που να παραμένει με ασφάλεια σε πλακάκια μπάνιου; Υποθέτω ότι, επειδή πρέπει να τοποθετηθεί η λαβή στα πλακάκια (που είναι λίγο πάνω από την μπανιέρα), είναι μονόδρομος το να έχει βεντούζες και δε γίνεται να είναι βιδωτή ή κάνω λάθος; Θα εκτιμούσα μια απάντηση από κάποιο άτομο που έχει σχετική εμπειρία το ίδιο, αν γίνεται. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

2 Отговора

• Βιδωτη από σωστό Μάστορα γίνετε ώστε να μην φεύγει επίσης είναι εύκολο με σωστά εργαλεία να γίνει πάνω σε πλακάκι

• Καλησπέρα. Να δηλώσω εξαρχής ότι η εμπειρία μου προκύπτει από ανακαινίσεις χώρων. Είναι δεδομένο ότι μια τέτοια εγκατάσταση αν και βολεύει αφάνταστα τον καθένα, είναι κυρίως απαραίτητη για άτομα μειωμένης κινητικότητας. Η δική μου διαπίστωση είναι ότι η στιβαρότητα μιας τέτοιας τοποθέτησης εξαρτάται πολύ λιγότερο από το είδος ή την μάρκα της χειρολαβής αυτής καθεαυτής, παρά πολύ περισσότερο από τον τρόπο στήριξής της στο τοίχο. (Εφόσον μιλάμε για λουτρό πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι οι τοίχοι είναι γεμάτοι με σωλήνες και καλώδια, άρα πριν την διάτρηση πρέπει να γίνει με το σχετικό scanner ανίχνευση των ασφαλών σημείων στήριξης). Λοιπόν: Κανένα ούπα, ανεξάρτητα από το είδος της τοιχοποιίας δεν μπορεί να προσφέρει την απόλυτη, αδιατάραχτη σταθερότητα που ζητάμε. Έχω δει χειρολαβές να απογειώνονται μαζί με τα τούβλα. Για να μη το πλατειάσουμε, αναφέρω και προτείνω μια διαδικασία, σχετικά περίπλοκη, που απαιτεί εμπειρία στην εφαρμογή. Ψάξε στο google για "χημικό βύσμα" ή "χημικό αγκύριο" (fisher, würth, hilti κ.ά.). Αν η εγκατάσταση γίνει μ'αυτό τον τρόπο, ο ελέφαντας που θα προσπαθήσει να ξεριζώσει την χειρολαβή, ΔΕΝ θα τα καταφέρει.