Λάδια Εργαλείων

Ερωτήσεις στην κατηγορία Λάδια Εργαλείων (2)

Κάνε μια ερώτηση

Ειμαι νεος στην ενασχοληση με τα μηχανηματα κ ψαχνω να βρω το βελτιστο τροπο συντηρησης κ αξιοποιησης των μηχανηματων μου.

Καλησπερα.Ειμαι νεος στην ενασχοληση με τα μηχανηματα κ ψαχνω να βρω το βελτιστο τροπο συντηρησης κ αξιοποιησης των μηχανηματων μου.Θελω να μαθω τη γνωμη σας για λαδια μιξης μακιτα,εκο,ορεγκον,ολεο μακ,ακτιβ,μακαλοου,τζονσερντ κλπ.Βλεπω οτι ειναι πολυ διαδεδομενα τα λαδια των στιλ,χουζβαρνα,αμσοιλ.Αλλα θεωρω οτι ειναι ιδιαιτερα ακριβα.Εκτιμω χωρις να ξερω, οτι τα ανωτερω προαναφερθεντα λαδια μπορουν να κανουν σωστα τη δουλεια τους.Ποια ειναι η γνωμη σας;Εχετε χρησιμοποιησει καποιο-α εκ των προαναφερθεντων;

4 Απαντήσεις

• Όποια μάρκα και να πάρεις να ψάχνεις τις προδιαγραφές. Να έχει Jaso: FD ή API: TC. Τίποτα λιγότερο. Επίσης οι διάφορες εταιρείες κατασκευής μηχανιματων δεν φτιάχνουν λάδια. Από εταιρείες πετρελαιοειδών τα παίρνουν, βάζουν τη φίρμα τους και μερικά ευρώ παραπάνω στην τιμή.. προσωπικά παίρνω το ημι-συνθετικό της alco. Το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια και είμαι ευχαριστημένος.

• tomanastasopoulos

Ευχαριστω πολυ για το σχολιο κ κυριως για την αναλυτικη επεξηγηση.

• Babis_Glykiotis

Ακριβώς όπως τα είπε ο φίλος πιό πάνω, να ΕΙΝΑΙ JASO FD ... ακόμα & πολύ φημισμένες εταιρίες πού φτιάχνουν αποκλειστικά & μόνο λάδια, & αυτές από εταιρίες πετρελαιοειδών παίρνουν κάποια υλικά...επειδή έχω Κινέζικο χορτοκοπτικό & δεν δίνω γιά πανάκριβα λάδια ...παίρνω το VISCO 2T fully synthetic (πάμφτηνο) είναι από την Gazprom, το πουλάει σε Ανατολικές χώρες & μία από αυτές το δίνει στην VISCO με το Ελληνικό όνομα... είναι καλής ποιότητας πρωτογενές ορυκτέλαιο (γιατί να μην είναι αφού αυτοί οι ίδιοι κάνουν την εξόρυξη) του βάζουν μερικά πρόσθετα, έτσι στην ουσία είναι ημι-συνθετικό, αλλά αυτοί το λένε πλήρη συνθετικό γιατί κάποιες χώρες έχουν το δικαίωμα να το λένε έτσι ... εγώ βάζω στην μεζούρα & λίγο παραπάνω από ότι συστήνει ο κατασκευαστής χορτοκοπτικού, ούτε κιχ καπνό, δεν μπουκώνει, ποτέ δεν άκουσα το μοτέρ να χάνει ήχο ή να κάνει κόλπα, να χάνει ρελαντί κλπ ... κάτω από ήλιο 33C ζέστη δούλευε άψογα παρότι είχε ανάψει όλο, ούτε να χάσει δύναμη ... είχα πάρει πολύ πιό ακριβότερο & επειδή πάντα με όλα τα λάδια (ακόμα & σε δίχρονα μηχανάκια enduro) βάζω λίγο παραπάνω δόση στις μεζούρες, ξέρναγε η εξάτμιση του χορτοκοπτικού

• VISCO φουλ συνθετικ πληρωεπς συνθετικο δηκαδη ακαπνο το πιο φθηνο ρουμανικο οσα δεν ειναι πληρως φουλ συνθετικα κανουν επικαθησεις καπνιας στην θυριδα εξαγωγης η οποια κακμβουκωνει με τιπο νκαιρο θελει ετησιο καθαρισμα αφου βγαλουμε την εξατμιση γιατι πεφτουν μεσα στον κυλινδρο καπνιες κομματακια και τον χαρασουν σαν διαμαντι ακομη και με πληρως δσυνθετικο φουλ συνθετικ λαδι αφηνει κι αυτο καποιες επικαθησεις καπνιας . Η μιξη να γινεται επι τοπου παντα φρεσκο το μιγμα και η βενζινη οχι πανω απο 15 ημερων . Με το τελος της εργασιας αδειασμα το καυσιμο και θεση σε λειτουργια μεχρι να σβησει να μη μενει καυσιμο στο καρμπιρατερ μεσα και ξεραινονται οι μεμβρανες , στην εργασια αυξομειωση στροφων οχι σταθερεε στριποφες να μην βραχυκυκωνουν -
    καιγονται απο σταθερες στροφες μπομπινα ρευματος και μπουζι . Τα στιλ ειναξ τα καλυτερα αλλα θελουν τα δικα τους γνησια λαδια αλλοιως χαλανε εχω ακουστα και τα λαδια τους ειναι πανακριβα . Για μακρα αποθηκευση για μηνες ξεβιδωνουμε μπουζι φερνουμε πιστωνι στην πανω θεση και ριχνουμε μεσα στον κυλινδρο μια κουταλια λαδι μιξης . Οταν βαζουμε μπροστα περιμενουμε δυο λεπτα στο ρελαντι να ζεσταθει και δεν σβηνουμε αποτομα περιμενουμε να πεσουν οι στροφες στο ρελαντι γιατι μπορει να σπασει μεσα .Προσοχη τα εργοστασιακα μπουζι να μη τα πετατε να τα εχετε για εφεδρικα εχουν μπρουτζινο συμπαγες κεφαλι τα νεα μπουζι εχουν αλουμινενιο καπακι που μαλακωνει με την υψηλη θερμοκρασια και δεν κανει επαφη σβηνει το εργαλειο δεν παιρνει μπροστα αλλαγη πιπας μπουζι με πιπα τυπου τσιμπιδα να κουμπωνει το μπουζι χωρις το αλουμινενιο καπακι

• Ψάξε τις προδιαγραφές δεν χρειάζεται να πάρεις το πιο ακριβό λάδι αλλά όχι και το φθηνότερο πρέπει να βάζεις την σωστή ποσότητα όχι πιο λίγο πιο πολύ δεν πειράζει μόνο π καπνίζει

• Ό,τι συνιστά ο κατασκευαστής.