Προβολείς LED

Ερωτήσεις στην κατηγορία Προβολείς LED (13)

Κάνε μια ερώτηση

Ποσά watt πρέπει να έχει ένας προβολέας για να φωτίσει ικανοποιητικά ένα χώρο ;

Θέλω να φωτίσω ένα χώρο κοντά στα 4.000τ.μ. και θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει με πόσα watt ηλιακού προβολέα θα είμαι ικανοποιημένος και αν επαρκεί μόνο ένας ;

11 Απαντήσεις

• «Ηλιακός προβολέας» με τόση ισχύ δεν υπάρχει (και ούτε μπορεί να φτιαχτεί), για τον πολύ απλό λόγο ότι θα ήταν σε μέγεθος... ταράτσας. Θέλεις αρκετές δεκάδες χιλιάδες lumen για να φωτίσεις 4 στρέμματα. Και ένας καλός LED προβολέας βγάζει κοντά στα 100 lumen ανά watt. Ή με άλλα λόγια, αν επιμένεις να φωτίσεις τα 4 στρέμματα με τον ήλιο, θέλεις... φωτοβολταικό, όχι ηλιακό προβολέα.

• Το είδα αργά, ίσως βρήκατε λύση. Πάντως, υπάρχει ειδική μελέτη της FIFA (και ενός άλλου οργανισμού που δεν θυμάμαι τώρα) με προδιαγραφές φωτισμού σε lumen ανά πηγή, καθώς και lux ανά τετραγωνικό μέτρο, για κάθε κατηγορία και είδος γηπέδου, έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκιάσεις. Θεωρείται η επιτομή για μελέτες φωτισμού.

• Εδώ μιλάμε για γήπεδο. Για να φωτιστεί ικανοποιητικά σίγουρα δεν σε φτάνει μόνο ένας.

• για τον χώρο που θέλεις θα χρειαστείς πάνω απο 300watt, επίσης είναι συμαντικό να προσέξεις και τα Lumen τα οποία πρέπει να είναι από 40.500lm και πάνω.

• Ένας χώρος κοντά στα 4000 τμ ποτέ δεν φωτίζεται με έναν και μόνο προβολέα. Είναι πρακτικά αδύνατον.

• να κοιτάς τα Lumen

• Δεν φτάνει ένας

• 10 των 400 wat

• 100 το λιγότερο

• σκέφτηκες να βαλεις 1 ανα 200-300 μετρα ?

• cbr658

Ανά πόσα;;;🙄🤣
      Πόσα μέτρα νομίζεις είναι τέσσερα στρέμματα;😎

• Τι εκανες τελικα; ειναι ενας αρκετος;

• greg zervas

Δεν έχω προχωρήσει σε αγορά αφού δεν ξέρω πόσα watt να πάρω και αν θα αντέχει μια νύχτα ανοιχτός . Από όσο έψαξα και μου είπαν δεν υπάρχει ηλιακός προβολεας να μπορεί να μείνει τόσες ώρες ανοιχτός . Αν γνωρίζεις κάτι ευχαρίστως να μου πεις

• DIMITRIS_MARKOS45

Λάθος σου είπαν κρατάνε κανονικά μέχρι να φέξη και στο maximum εκτός αν έχει συννεφιά 2_3 μέρες που πάλι θα φέγγουν αλλά με χαμηλότερη ισχύ.