Πώς θα ξέρω αν η εστία υπερθεμαίνει τον χώρο γύρω της ; (από κάποια χαρακτηριστικά ίσως ; ). Η υπάρχουσα μου προξένησε ζημιά στον πάγκο,σύμφωνα με την εταιρεία,λόγω υπερθερμαίνουσας εστίας.

Ο πάγκος που έπαθε ζημιά από υπερθέρμανση της εστίας είναι της εταιρείας Corian. Η εταιρεία αποδίδει την ζημιά στην εστία.

1 Отговор

• Σύμφωνα με επίσημους κατασκευαστές (όπως AEG), είναι φυσιολογικό να θερμαίνεται έως και 60°C το συρτάρι κάτω από τις εστίες και προτείνεται να μην αποθηκεύουμε εκεί εύφλεκτα αντικείμενα (π.χ.: χαρτοπετσέτες). Τώρα αν αυτό περνάει και στον πάγκο και έχει προκληθεί η ζημιά που αναφέρεις, μήπως πρέπει να δεις αν έχει πάει κάτι λάθος κατά την εγκατάσταση και υπάρχει απώλεια θερμότητας; Θα σου πρότεινα να μιλήσεις και με την εταιρία που κατασκεύασε την εστία σου για να σε καθοδηγήσει. Αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι οι επαγωγικές εστίες, πλέον "καταλαβαίνουν" τη διάμετρο του σκεύους που τοποθετείται πάνω σε αυτές και θερμαίνουν μόνο την περιοχή αυτή, ακόμη και αν το μάτι είναι μεγαλύτερο σε διάμετρο (απαιτούν σκεύη με μαγνητική βάση). Αυτό ίσως να σου κάνει σαν λύση, γιατί θερμαίνεται πραγματικά μόνο η περιοχή που χρειάζεται και δεν υπάρχει απώλεια θερμότητας.