Εξαρταται την χρηση που του κανεις, αν γραφεις κειμενα ή κάνεις ερευνα με κείμενα πας σε 1 οριζοντια και μία καθετη. Αμα θελεις μεγαλο workspace για video editing πας σε 34αρι ή 38αρι 2κ ultrawide, ομως να ξερεις οτι αναφερονται σε πολλους ανθρωπους distractions με μεγαλα workspaces, την λυση σε αυτο δίνουν οι 2 οθονες μιας και μπορεις να την κλείσεις την μία και να συγκεντρωθεις σε αυτο που κάνεις. Αμα παίζεις παιχνιδια νομιζω οτι η ultrawide ειναι η καλύτερη λύση μιας και θα εισαι μεσα στο παιχνίδι.
για ποιο λογο λες 1 οριζοντια 1 καθετη; κανω ερευνα σε κειμενα.... και με ενδιαφερει. Ευχαριστω
Γιατι τα κείμενα τρέχουν στον κάθετο αξονα οπότε γίνεται πιο ευκολο αν θέλεις να εχεις μεγαλύτερη επιφάνεια ανάγνωσης ενός κειμένου. Αν γυρίσεις την δευτερεύουσα οθόνη κάθετα θα καταλάβεις τι εννοω
Ανάλογα τη χρήση που θες να κάνεις. Για curved αν δεις λίγο την αγορά πρόερχονται κατά κύριο λόγο από συγκεκριμένο κατασκευαστή και γενικώς δεν προτιμούνται για γενική χρήση. Δύο οθόνες αν έχεις το χόρο και αντέχεις το κόστος είναι μια λύση που όμως πλέον με την ύπαρξη μοντέλων μεγάλης διαγωνίου τείνει να θεωρείται ξεπερασμένη - και όχι δεν ζορίζεις την κάρτα γραφικών με δύο οθόνες.
Ultrawide είναι καθαρά θέμα γούστου. Προσωπικά δεν μου αρέσουν και δεν τις θεωρώ πρακτικές πχ στο browsing ή στο να κάνω δουλειά.
Εγώ θα πήγαινα σε μία ποιοτική 32" και αν πρόκειται για γενική χρήση με IPS πάνελ. Αν αφορά gaming κοιτάς κάποια με καλό refresh rate (165Hz είναι το νόρμαλ αυτή τη περίοδο) και υποστήριξη Variable Refresh Rate (AMD Freesync και Nvidia G-Sync Compatible) ανάλογα τη κάρτα που έχεις.
επρεπε να μας πεις τι την θες ρε bro :D
για gaming θα σου ελεγα σιγουρα 2 οθονες, μια για το game και μια διπλα για ολα τα αλλα. γενικοτερα το rule of thumb ειναι 27' και κατω για 1440p και πανω απο 27' για 4k. με ultra wide τα ματια σου θα κανουν ping pong και θα εχεις μονο μια οθονη. οι κυρτες ειναι πιο πολυ θεμα προτιμισης, δεν βλεπεις τοσο καλα απο αλλες γωνιες αλλα αμα παιζεις εισαι απλα μπροστα, οποτε δεν εχεις θεμα. εγω προσωπικα προτιμω flat που λογικα ειναι και φτηνοτερες και καλυτερες για 2 monitor setups.
αυτο που πρεπει να δεις ειναι αλλα πραγματα ομως, κυριως για την main οθονη. θες πωτα απ ολα να εχεις pc που να τρεχει στην αναλυση, μετα θες να πιανεις τα hz της οθονης σε fps, με περισοτερα hz να ειναι καλυτερα αλλα μετα απο τα 240hz δεν θα καταλαβεις διαφορα. τελος πρεπει να διαλεξεις το ειδος της οθονης. εχεις va για 1080p με high refresh rate αν εισαι pro shooting gamer αλλα γενικα οχι για τιποτα αλλο, oled που ειναι ουσιαστικα οι καλυτερες, πιο γρηγορες, καλυτερα χρωματα και contrast αλλα super ακριβες και εχουν καμια φορα ενα θεμα, οπου μερικα pixels καιγονται. αναμεσα απο αυτες τις δυο εχεις τις ips.
εγω προτινω μια 27' ips με 120-240hz. η Gigabyte M27Q 27.0" 2560 x 1440 170 Hz ειναι ισως οτι καλυτερο μπορεις να βρεις σε σχεση ποιοτητας/τιμης. αυτη ειχε δυο εκδοσεις, παρε την rev 2.0, ειναι λιγο πιο αργη απ την rev 1.0 αλλα η 1.0 ειχε θεμα με το πως φαινονται τα γραμματα. για την δευτερη οθονη παρε οτι ειναι πιο βολικο στο budget σου.
κατι τελευταιο, δες αν η οθονη ειναι compatible με την καρτα γραφικων οσο αφορα το g-sync vs freesync. γενικοτερα με τις νεες δεν εχεις θεμα με το να μην δουλευει ασχετα απο τι καρτα εχεις, περα απο το οτι αν εχεις πχ nvidia gpu το freesync της amd δεν θα εχει τα premium features της και αντιστοιχα αμα εχεις amd gpu, το g-sync της nvidia δεν θα εχει τα δικα της. αυτες οι τεχνολογιες παρεπιπτοντως κανουν την οθονη σου να πιανει τα ιδια hz με τα fps που εχεις in game. ενεργοποιησε οποιο απ τα δυο εχεις μεσω της οθονης και βαλε cap στα fps in game 3 με 5 fps κατω απο τα maximum hz του monitor. επισης το main monitor να το συνδεσεις με displayport και οχι hdmi.
ελπιζω να σε βοηθησα bro, αν το ηθελες πιο πολυ για κατι εξω απο gaming τοτε τον ιπιαμε γιατι δεν εχω ιδεα :D
Κυρτη με χιλια, αν βαλεις 2x οθονες ζοριζεις την καρτα γραφικων σου 2 φορες ενω αν παρεις ultra wide στην ουσια 1μιση λογω τον εξτρα πιξελ αριστερα και δεξια.
Η μοδα με τα 2 και 3 μονιτορ θα επρεπε να εχει ηδη φυγει πιστευω, ο μονος λογος να εχεις 2 μονιτορ πλεον ειναι να εχεις το ενα στο πλαι για browsing και δουλεια/twitch chat και το κυριο monitor για gaming η οτιδηποτε αλλο ωστε να μην χρειαζεται να κανεις alt tab.
Τόσα χρόνια με 2 οθονες και κάρτα 1060 δεν υπήρξε κανένα απολύτως ζόρι. Δούλευω 12ωρα στον υπολογιστή, κυρίως γενικής χρήσης αλλά και ενίοτε μοντάζ. Οπότε με τις 2 οθόνες ήμουν σούπερ. Κανένα απολύτως ζόρι! Εκτός αν μιλάς για να παίζει κάποιος παιχνίδια, το οποίο πάλι δεν είναι επαρκώς κατανοητό γιατί λείπουν πολλές διευκρινήσεις.
Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος, με browsing και μοντάζ που ακριβώς δηλαδή να ζοριζεται η κάρτα? Εκεί που επεξεργάζεται γραφικά κυρίως είναι τα games.
Μιλώντας πάντα για το ίδιο load, είτε αυτό είναι editing, είτε gaming, είτε οτιδήποτε άλλο, το πλήθος monitor δεν είναι ακριβής τρόπος για να κρίνεις τις απαιτήσεις για επεξεργαστική ισχύ της gpu!! Πρέπει να το κρίνεις σύμφωνα με τη συνολική ανάλυση που έχεις ορίσει. Πχ αν έχεις δύο monitor αλλά τα κάνεις mirror τοτέ προφανώς δε διπλασιάζεις την ανάλυση ναι θα υπάρχει μια αυξηση στα Watt της gpu και αν παιζεις παιχνίδια μπορεί να δεις μια μικρή πτώση σε fps αλλά θα είναι <3%. Αν τώρα έχεις τα monitor σε expand mode τότε οι απαιτήσεις σχεδόν διπλασιάζονται. Αλλά και πάλι αυτό δεν έχει να κάνει με το πλήθος monitor αλλά με την ανάλυση, γτ αν είχες 2x 1080p monitor σε σύγκριση με 1x4κ τότε τα 2 monitor θα είχαν την μισή ανάλυση οπότε και λιγότερες απαιτήσεις απο gpu!
Αν είσαι προγραμματιστής επιβάλλεται δεύτερη οθόνη ώστε όταν κάνεις debugging να μην έχεις θέματα με την παγωμένη εικόνα του προγράμματός σου που λόγω debugging δεν μπορεί να ανανεώσει το interface.
Ektelion σταμάτησες να ανεβάζεις βίντεο;
Το καλύτερο είναι 2 μονιτορ
απο οτι καταλαβαινω πας για gaming οθονη. Απο προσωπικη εμπειρια θα συνιστουσα να πας σε 34" και βαλε .. ΜΗΝ κοιταξεις λιγοτερες ιντσες. Δεν θα εχεις καλη θεαση! θα σο βγουν τα ματια. Για ultrawide παντα αναφερομαι. Εχω τo 29" ultrawide LG WP60G με IPS panel 1920x1080p με δυνατοτητα 4k στα 24Hz + HDR oxi ΗDR10 ομως. Πολυ ποιοτικη οθονη, 275 ευρω δεν τα λες λιγα για μια Full HD στις 29". Tα σπαει οταν ενεργοποιω το FPS mode στα παιχνιδια. Γινομαι 3 φορες πιο γρηγορος απ' τη σκια μου στα fps. Και για ταινιες / youtube κλπ η επιλογη HDR mode βαθαινει το μαυρο σαν την αβυσσο κατι που κανει απολαυστικη τη θεαση movies. ΛΙΓΕΣ οι ιντσες ομως, για gaming. Για gaming απο 34" και πανω. Period.
Ανάλογα με το είδος το παιχνιδιού, πολύ προτιμούν οθόνες 16:9 για παιχνίδια fps όπως rainbow six siege. Ενώ σε simulators ή open world παιχνίδια curved ποίο μεγάλου μεγέθους
υποψην η οθόνη αυτή έχει πέσει στα 180 ευρώ ! ένα ακόμα + !
Πολυ καλη η τιμη οντως..Ακουσα οτι στις ultrawide έχει μαύρο πλαίσιο δεξιά κ αριστερά της οθόνης αν το παιχνίδι δε τις υποστηρίζει. Ισχυει;
Καλησπερα ,
εργαζομαι μεσω υπολογιστη με εμαιλς , word , excel .
Χρειαζεται να ανοιγω πολλα εγγραφα να φτιαχνω προσφορες , και γενικα χρειαζεται να εχω πολλα εγγραφα ανοιχτα τα οποια πρεπει να τα διαβαζω ευκολα .
τι προτεινετε ?
Αναλογα το budget, αμα τα έχεις τοτε δυο 27" 2κ ή μία 4κ 32inc, αν δεν τα εχεις τοτε 1 27" 2κ ή δυο 24inch 1080p. Για μένα η καλύτερη επιλογή αν δεν τα εχεις είναι να παρεις μια 27αρα 2κ και μετα να παρεις αλλη μία
Οι κυρτές βγήκαν για να παίζει κάποιος παιχνίδια και με υψηλό refresh rate να έχει μια καλύτερη εμπειρία. Αν θες οθόνη/ες για δουλειά τότε πας αμέσως σε μια επίπεδη επιλογή όχι σε curved. Εγώ είχα για πολλά χρόνια δύο 24αρες οθόνες δίπλα δίπλα, πάνω σε ένα εξαιρετικό μπράτσο που δεν κούναγε ούτε χιλιοστό και με βόλευε να τις βάζω στην γωνία που θέλω. Είτε για μοντάζ, είτε για video calls που θες να κάνεις share screen, είτε οτιδήποτε τέτοιο, τότε οι 2 οθόνες είναι απλά ιδανικές. Απλά πλέον θα πήγαινα σε δύο απλές και φτηνές IPS 27αρες και όχι 24". Ακόμα και οι 3 ιντσες θα κάνουν διαφορά.
Πλέον δεν είμαι σε desktop αλλά σε workstation laptop οπότε δεν χρειάζομαι τις δύο και για αυτό θα αγοράω μια ultrawide. Από όσα έχω ψάξει μέχρι στιγμής μόνο, οι LG μου γεμίζουν το μάτι ως καλή επιλογή. Ψάξτο κι εσύ και κυρίως πήγαινε σε μαγαζιά για να δεις οθόνες από κοντά. Για γενική χρήση δεν σε νοιάζει το refresh rate, με 60 ή 75 είσαι εντάξει. Καλά ψώνια!
Οι κυρτές οθόνες δε βγήκαν για παιχνίδια, μπορεί τις περισσότερες κυρτές πλέον στην αγορά να τις προωθούν για gamers αλλά δεν ήταν αυτός ο αρχικός λόγος!! Σε αναλογίες οθόνης Ultra Wide και ειδικά για διαστάσεις 32" και πάνω οι κυρτές είναι εργονομικά ανώτερες διότι προσφαίρουν λιγότερες παραμορφώσεις στα άκρα της οθόνης καθώς η απόσταση από τον χρήστη προς το κέντρο της οθόνης ισούται σχεδόν με αυτή προς τα άκρα της οθόνης. Επιπλέον, η γωνία θέασης στο κέντρο της οθόνης είναι σκεδόν ίδια με τα άκρα. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω μια samsung super ultra-wide 49" 5120x1440 curved με τόξο 1800R, από ανάλυση ήταν ακριβώς το ίδιο με 2x 27" 2560x1440, από άποψη εργονομίας ειδικά για productivity ήταν κλάσεις ανώτερη απο διπλά monitor και για gaming ήταν επίσης καθηλωτική, εκεί που χαλούσε όμως ήταν για ταινίες/σειρές όπου μπορεί να θες να απομακρυνθείς λίγο από την οθόνη με αποτέλεσμα να χάνεται η αίσθηση immersion που σου έδινε! Τέλος, μια παρατήρηση για το high refresh rate αν και όντως δεν είναι απαράιτητο εκτός του gaming, κάνει απίστευτη διαφορά στο scrolling σε site, σε έγγραφα αλλά και φύλα excel. Εχω δοκιμάσει 165 fps monitor se browsing και πραγματικά όταν επέστρεψα αναγκαστικά στα 60fps η διαφορά ήταν απίστευτη.
Παιδιά καλησπέρα.
Θα ήθελα την γνώμη σας σε ποιες οθόνες θα έπρεπε να πάω για PS5 και PC.
Ιδανικά θα ήθελα 32' 4K με HDMI2.1 και budget μεχρι 600€.
Τα specs του PC επίσης είναι i5-13400F με μια RTX3060 8gb.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλησπερα, εχω μια 22ρα curved, και θελω να παρω ultrawide monitor. Κατα κυριο λογο για gaming το θελω καθως τις πιο πολλες ωρες παιζω και λιγες απλα αραζω. Τι προτεινετε ;
kalitera einai na pareis mia me 1ms antapokrisi kai me 144hz, 166hz, 240hz, kai na einai ultra wide alla kai oi kirtes kales einai
Για επεξεργασια φωτογραίας?
Γενικα για productivity τιποτα δεν συγκρινεται με 2 ξεχωριστα monitors.
Εγώ προσοπικά θα σου πρότεινα 2 monitor εφόσον οι ultrawide έχουν παραπάνω κόστος και απο της δύο flat.
Φίλε πάρε μια και καλή για να είσαι οκ,αν όμως θέλεις οπωσδήποτε 2 μην πάρεις κυρτές(πες μας το budget σου)
Πιστεύω πως να πάρεις 2 monitors ειναι καλύτερο επειδή μπορείς να κάνεις δυο πράγματα μαζί ή μπορείς και να κάνεις το ίδιο πράγμα και στις 2 οθόνες το ίδιο που θα έκανες και στο ultra wide
Κατα την γνωμη μου αμα διαθετεις τα λεφτα πηγενε σε ultrawide 34" curved monitor που ειναι πολυ καλο για gaming. Και για εργασια εκτος εαν θες και καλη αποδοση και multitasking που θα σου προτεινα να πας 2 οθονες που ειναι εξησου πολυ πρακτικο.
Με τα curved monitors δεν εχεις θεμα.Μονο τα samsung που εχουν VA panel βγαζουν πολυ αυκολα θεμα προσωπικα σου προτεινω να πας σε IPS panel!!
ποια οθονη πιστευετε πως ειναι καλυτερη με κατω απο 350 ευρω
Για τι χρήση προορίζεται;
αναλόγως την ανάλυση, για 1080p που είναι το συνηθισμένο η Philips Evnia 25M2N5200P, Dell G2524H, και Asus TUF Gaming VG249QM1A φαίνονται η καλύτερες, για 1440p(για την οποία ανάλυση καλό είναι να έχεις μια κάρτα γραφικών σαν 7700xt αν όχι 7800xt για gaming), καλές φαίνονται η Lenovo Legion Y27qf-30, Dell G2724D, Samsung Odyssey G5 S27AG500PP, η Asus TUF VG27AQZ και λογικά είναι καλές και άλλες. Απλά δες reviews εκτός του skroutz για όποια οθόνη είναι να πάρεις.
Είμαι ps4 player να πάρω οθόνη η τηλεόραση εγώ λέω οθόνη άμα συμφωνείτε πια οθόνη να παρω
Πάρε την LG C2
Η C2 είναι πάρα πολύ καλή! Ρίξε μια ματιά εδώ -> https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-usage/video-gaming