Συνήθως τα σιρόπια διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου 3 μήνες μετά το άνοιγμά τους. Τώρα αν πρόκειται για αντιβιοτικά ή κολλύρια τότε το διάστημα είναι μικρότερο (περίπου 1 μήνα).
Ξέρω ότι έρχομαι με 2 χρόνια καθυστέρηση, αλλά ίσως βοηθήσει. Αν το προϊόν δεν λέει "Μετά το άνοιγμα διατηρείται...", τότε αναζητήστε στην συσκευασία ένα σύμβολο σαν ανοιγμένο βαζάκι κρέμας προσώπου, ότι λέει επάνω το βαζάκι ισχύει (πχ 6Μ = 6 μήνες από το άνοιγμα), και ισχύει σχεδόν για όλα τα προϊόντα (τρόφιμα, φάρμακα, προϊόντα μακιγιάζ, καλλυντικά κλπ). Σε φάρμακα, καλό είναι να σημειώσετε την ημ/νια ανοίγματος και να πεταχτεί όταν πρέπει. Σε δερμο-καλλυντικά, αν δεν έχουμε πολύ ευαίσθητο δέρμα, συνήθως δεν χαλάνε, αλλά είμαστε έξτρα προσεκτικοί για να εντοπίσουμε αλλοιώσεις όπως νερούλιασμα σε κάποιο σημείο ("έκοψε") ή αλλαγή στο χρώμα σε κάποιο σημείο (πιθανή μούχλα), και τότε το πετάμε.
Κι εγώ είχα αυτή την απορία με σιρόπι βήχα και παυσίπονο σιρόπι παιδικό γιατί δεν έγραφαν στις οδηγίες χρόνο συντήρησης απο όταν ανοιχτοί και ρώτησα τον γιατρό μου.Μου είπε τρεις μήνες από όταν ανοιχτοί το σιρόπι.