Στη περιοχή που μένω έχουμε μεγάλη πίεση στο δίκτυο με αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα στο θερμοσίφωνα. Μου πρότειναν να βάλω ένα δοχείο διαστολής για να μειώσει την πίεση. Βοηθάει όντως ?
θέλει εκτος απο δοχείο διαστολής και μειωτής πίεσης μια σωστή εγκατάσταση στην ύδρευση
με βάνες, ταφ, νίπελ μειωτές, αντεπίστροφα, φίλτρο γραμμής Υ, χωρίς να υπολογίσουμε σωλήνες ppr μόνο εκείνα τα υλικά θέλουμε χοντρικά 300 ευρώ + φίλτρα κεντρικής + εργασία + τυχόν σωλήνες ppr και διάφορα εξαρτήματα ανάλογα την εγκατάσταση. επίσης καλό είναι και μια αναμονή για το υδραυλικό πλήγμα σαν εχτρα προστασία μετά τα φίλτρα .
Σιγουρα βοηθαει γιατι απο το δικτυο θα μπαινει στο δοχειο που σαφως και αντεχει μεγαλυτερες πιεσεις και θα φευγει απο αυτο με την πιεση που θα του ορισετε
Κλεισε την κεντρικη βανα στο μισο και δες τη διαφορα. Μετα αναλογως, αν μειωθηκε πολυ η πιεση την ανοιγεις λιγακι ή αν θες κι αλλη μειωση την κλεινεις λιγακι ακομα.
Καλησπέρα, να ρωτήσω κι εγώ κάτι ενώ έχω βάλει μειώθηκαν στην κεντρική βάνα και το έχω ρυθμίσει στο 3 ,συνήθως κάποιες πρωινές ώρες φτάνει η πίεση στο μανομετρο 7 και σταζει η βαλβίδα του ηλιακού θερμοσιφωνα
Το μανόμετρο που το έχεις για να καταλάβω τι δείχνει. Αν είναι το μανόμετρο του μειωτή στην κεντρική παροχή και δείχνει στην έξοδο 7 μπαρ ενώ το έχεις ρυθμίσει στα 3 τότε έχει κολλήσει-χαλάσει ο μειωτής. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι τελικά πόση πίεση φτάνει στο ύψος που έχεις τον ηλιακό και πόσα μπαρ είναι η βαλβίδα ασφαλείας του ηλιακού. Πάντως το να στάζει η βαλβίδα του ηλιακού (εαν δεν έχεις βάλει εκεί δοχείο διαστολής) είναι φυσιολογικό λόγω της θέρμανσης του νερού από τον ήλιο (αυξάνει η πίεση) απλά με το ανοιξε-κλείσε η βαλβίδα θα χαλάσει γρήγορα από τα άλατα.
Αν εχεις μεγαλη πιεση θα βαλεις μειωτη .Αλλα πρωτα να ελεγξεις αν υπαρχει βαλβιδα αντεπιστροφης στο ρολοι του νερου. Συνηθως ευθυνεται η βαλβιδα γιατι δεν αφηνει το νερο να κανει πισω στο δικτυο κατα την διαστολη οταν θερμαινεται.