Θα σου συνιστούσα να το σκεφτείς καλά πριν χρησιμοποιήσεις ατμοκαθαριστή με το κοντάρι, εφ' όσον οι τοίχοι είναι συνηθως ψηλοί, γιατί ο ατμός από το δοχείο μέχρι να περάσει από το σπιράλ και στη συνέχεια το κοντάρι για να φθάσει στην έξοδο, γίνεται ζεστό νερό. Ιδίως αν οι τοίχοι είναι σπατουλαριστοί και τους μουσκεψεις με ζεστό νερό θα πρέπει να προγραμματίσεις επισκευή και βάψιμο. Εγώ χρησιμοποιώντας τον ατμοκαθαριστή με το κοντάρι για να καθαρίσω μια ντουλάπα από λάκα την έκανα στην ουσία "μπάνιο με ζεστό νερό" και γέμισε το πάτωμα νερά. Γενικά να το σκεφτείς καλά αν πρέπει να αγοράσεις ατμοκαθαριστή μεγάλο και για τοίχους και πατώματα. Εγώ που από τον Φεβρουάριο του 2019 αγόρασα μεγάλο ατμοκαθαριστή τον χρησιμοποίησα περίπου 10 φορές. Το μόνο που κάπως νομίζω ότι έκανε είναι ότι μαλακώνει και έτσι καθαρίζονται ευκολότερα τυχόν λιπη στους αρμούς στα πλακάκια πάνω από τις εστιες της κουζίνας και ένα πρόσθετο καθάρισμα για λόγους υγιεινής, μετά από χημικό καθαρισμό πχ με overlay, του φούρνου, ενδεχομένως αν υπάρχει μούχλα στα πλακάκια που λένε μερικοί, αυτό όμως ίσως θα μπορούσε να γίνει και με ένα ατμοκαθαριστή χειρός. Ήδη τον έχω αποσύρει γιατί είναι σαν μια ηλεκτρική σκούπα που πρέπει να τον σέρνεις και δεν τον θέλω και αυτόν στα πόδια μου. Τώρα, αν έχεις μεγάλο σπίτι και αποθήκη η απόφαση δική σου... Για μένα ο ατμοκαθαριστής, ιδίως ο μεγάλος, ήταν μια απογοήτευση. Την δουλειά που κάνεις με ένα συνηθισμένο απορρυπαντικό και ένα πανί μικροινων σε 10 λεπτά, με τον ατμοκαθαριστή θα την κάνεις σε μισή ώρα.
Σίγουρα να υπάρχει το κοντάρι όπως λες για να μπορείς να φτάνεις τα πιο ψηλά σημεία. Από κει και πέρα εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα και για ακροφύσιο εσοχών σε πλακάκια, αν πχ θέλεις να το χρησιμοποιήσεις και σε τοίχους μπάνιου ή κουζίνας που είναι επενδυμένοι με πλακάκια. Μπορείς να σκεφτείς, επίσης, αν θα ήθελες να έχει ρόδες για μεγαλύτερη ευκολία κατά τη χρήση ή και αν θες να έχει επιπλεόν λειτουργία για σφουγγάρισμα εκτός από τον καθαρισμό με ατμό.
Όλοι οι ατμοκαθαριστές Karcher είναι κατάλληλοι για το φρεσκάρισμα των τοίχων αρκεί η επιφάνεια να μην είναι ξεφλουδισμένη ή το χρώμα να είναι είναι φουσκωμένο. Για το καθαρισμό τοίχων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Universal floor cloth set EasyFix Karcher