Τελικά υπάρχει οικονομία στο ρεύμα;

Για ένα air fryer 1800watt πολλοί γράφουν ότι γίνεται οικονομία στο ρεύμα. Αν όμως η συσκευή είναι σε συνεχόμενη λειτουργία π.χ. για 40 λεπτά για να ψήσει κρέας ποια η διαφορά με το φούρνο ή το γκριλ που είναι περισσότερα watt αλλά όταν πιάσει θερμοκρασία κλείνει ο θερμοστάτης; Για παράδειγμα μία συνταγή που θέλει μία ώρα να ψηθεί με το air fryer η συσκευή είναι σε λειτουργία 1 ώρα επί 1800W ρεύματος ή έχει θερμοστάτη που ανοιγοκλείνει σαν τους κλασικούς φούρνους. οπότε μειώνεται και η κατανάλωση;

2 Antworten

• Τώρα, η κατανάλωση σας πείραξε; Τα δισκάκια που χρησιμοποιούνται είναι 20*20 τι θα ψήσεις εκεί μέσα. Το lidl δέχεται την επιστροφή. ...και γλειτωσα

• Νομίζω το Airfryer έχει πιο γρήγορη λειτουργία και μπορεί να φτιάχνει τα φαγητά σε λιγότερο χρόνο από μία κανονική κουζίνα. Αυτό για το θερμοστάτη που λες δεν ξέρω αν ισχύει, πάντως η κατανάλωση έχει να κάνει και με τη θερμοκρασία στην οποία θα ρυθμίσεις τη συσκευή για κάθε φαγητό.

• karlosamos

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα.
      Έψησα δύο μπούτια κοτόπουλο στον φούρνο μου για μία 1 ώρα στους 180ο και ο θερμοστάτης του φούρνου ανοιγόκλεινε κάθε φορά που έπεφτε η θερμοκρασία. Αν ψήσω πάλι δύο μπούτια κοτόπουλο στο air fryer για μία ώρα στους 180ο τι κατανάλωση θα έχει; Εγώ πιστεύω ότι δεν επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης αν δουλεύει συνεχόμενα το air fryer όπως π.χ. ένα σεσουάρ μαλλίών.

• panosterz

Προφανώς και έχει θερμοστάτη όπως όλες οι συσκευές που ζεσταίνουν / ψήνουν οτιδήποτε. Μόλις πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία σταματάει, όπως ακριβώς και ένας συμβατικός φούρνος. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούσες να ρυθμίσεις την θερμοκρασία, θα δούλευε στο max (πχ. 200 βαθμούς) μέχρι να καεί!
      Οι διαφορές μετά έχουν να κάνουν με την μόνωση μιας συσκευής, την απώλεια ενέργειας κτλ.