Κάρτες Μνήμης

Ερωτήσεις στην κατηγορία Κάρτες Μνήμης (13)

Κάνε μια ερώτηση

Κάρτες μνήμης με αντάπτορα ή χωρίς - διαφέρει η απόδοση;

Έχω μια Mirrorless κάμερα, η οποία έχει γεμίσει η κάρτα που έχει και θέλω να πάρω άλλη μέχρι να βρω τρόπο να κάνω back up τις φωτογραφίες μου. Βλέπω ότι στην κατηγορία υπάρχουν προϊόντα που είναι ολόκληρες μνήμες, και άλλες με αντάπτορα, έχουν κάποια επίπτωση στην απόδοση?

6 Απαντήσεις

• Όχι δεν αλλάζει κάτι αν έχει αντάπτορα ή όχι το βασικό είναι το speed class :
    10 : Για βίντεο Full HD 60fps
    U1 : Για βίντεο Full HD 60fps
    U3 : Για βίντεο 4K 60/120fps
    A1 : Για εφαρμογές σε κινητά
    V30 : Για βίντεο 4K 60/120fps
    V60 : Για βίντεο 8K 60/120fps
    V90 : Για βίντεο 8K 60/120f

• Stratos_Laspas83

Πολύ χρήσιμο σχόλιο, με μόνη παρατήρηση ότι για εφαρμογές για κινητά πρέπει να παίρνει κανείς Α2, αντί για Α1.

• tomer

Λάθος. Δεν ισχύει. Κάποια φορμά που γράφουν σε υψηλό bitrate (πχ XAVC S-I 4K) θέλουν v90 για 4k. Αν προσπαθήσεις να βάλεις κάρτα v30 ή v60 θα σου βγάλει απαιτείται v90. Επίσης αυτό που είπε ο φίλος. Για εφαρμογές για κινητά απαιτείται A2 κάρτα.

• Dimitrios Gkoutrides

Δεν είναι λάθος το αρχικό σχόλιο, απλά υπάρχουν εξαιρέσεις. Αυτά που ανέφερε είναι για h.264/h.265 σε Long GOP Συμπίεση. Σε αρχεία με μικρότερη συμπίεση ( All Intra όπως το XAVC-S I της Sony αλλά και σε άλλα codecs όπως ProRes 422 κτλ χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής. Ο κανόνας είναι V30=30MB/S ~ 240mbps. V60 = 60 MB/S ~ 480mbps , V90 = 90MB/S ~ 720mbps. Από εκεί και πάνω δεν σε καλύπτουν οι SD, Θες κάτι σε CF express Type A/B.

• Προσοχή με τους αντάπτορες!
    Πολλές φορές δεν τους διαβάζει η φωτογραφική μηχανή, ακόμα και ο υπολογιστής με card-reader δεν τα διαβάζει. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανόνας, κάποιοι δουλευουν, κάποιοι άλλοι όχι, αλλά επίσης κάποιοι που δούλευαν, σταματάνε να δουλευουν. Οπότε για μένα υπάρχει κανόνας, μακριά απο αντάπτορες!

• Το βιβλίο οδηγιών (user's manual) της Canon R7 που έχω γράφει ότι ΔΕΝ συνιστάται να χρησιμοποιούνται κάρτες με αντάπτορα, παρά μόνο SD απ' ευθείας στη μηχανή.

• Konstantinos_Angelopoulos82

Είναι γεγονός ότι κανένας αντάπτορας, από αυτούς που έχω αγοράσει μαζί με microSD, δεν δούλεψε με τη παραμικρή αξιοπιστία.

• Κανονικα δεν θα επρεπε να αλλαζει κατι αλλα στην πραξη πολυ συχνα εχουν διαφορα στην αποδοση. Επισης ο ανταπτορας οπως πολυ σωστα εχει επισημανθει ηδη, μπορει ανα πασα στιγμη να χαλασει η να ειναι η αιτια για κακη επικοινωνια με την μηχανη. Οταν μπορει να αποφευχθει, να αποφευγεται.

• Πάντως σε Nikon coolpix A100 - και διαβάζοντας προσεκτικά το manual, λειτουργεί με αντάπτορα αρκεί να είναι SD, SDHC, SDXC, και η κάρτα μνήμης για να λειτουργεί καλά το video, ταχύτητας τουλάχιστον SD6 η ταχύτερο, τώρα σχετικά με την ασφαλή χρίση του αντάπτορα μάλλον θα συμφωνήσω πως δεν είναι και ότι ασφαλέστερο, αλλά η κάρτα θα λειτουργήσει και με άλλον αντάπτορα με τις παραπάνω ίδιες προδιαγραφές.

• Χωρίς! Ο αντάπτορας συνήθως είναι κακής ποιότητας και δεν πολυπιάνει, στον υπολογιστή τουλάχιστον.
    Κανονικά δεν θα έπρεπε να αλλάζει κάτι.