Τι προτεινετε για αγορα ηλεκτρικης κιθαρας,για αριστεροχειρα,που τωρα ξεκιναει τα μαθηματα μουσικης πανω στην κιθαρα.Ευχαριστω!
πηγαινε σε καποια harley benton απο thoman μεχρι 200-250 και βλεπεις στη πορεια
Πάρε μία 3-4αρτη για αρχή.Γύρω στα 150 €.Στην πορεία αν δεν βαρεθείς προχωράς σε πιο αξιόπιστο όργανο.Αυτά.
Γνώμη μου ξεκίνα με καινούρια κιθάρα και αφότου πρώτα την δοκιμάσεις. Για αρχή προτείνω να δεις κάποια κιθάρα που είναι φιλική προς τον χρήστη (super strat, χωρίς Floyd Rose, με locking tuners, όχι Flying-V ή σχήμα που δεν μπορείς να παίξεις εύκολα καθιστός) και από μαγαζί που αν έρθει με ελάττωμα ή δεν σου κάνει να μπορείς να την επιστρέψεις.
Ως καινούριος κιθαρίστας που ξεκίνησε πριν από 1 χρόνο με flying v μπορώ να πω ότι δεν είναι δύσκολο να παίξεις ή να προσαρμόσεις το playing style σου για ν μπορεις να παίξεις. Εμένα προσωπικά με βόλεψε πιο πολύ από κάποιες άλλες κιθάρες που δοκίμασα.
Καλο είναι να πάρει ο καθένας αυτο που τον εμπνέει πιο πολυ 🫶🏻
Αριστερόχειρας εδώ. Αν ξεκινάς τώρα αδερφέ, παράτα το και μάθε δεξιόχερα. Αυτό έκανα και εγώ. Θα πιεστείς λίγο αλλά καλύτερα τώρα παρά αργότερα. Η αγορά για αριστερόχερες κιθάρες είναι απειροελάχιστη σε σχέση με τις "φυσιολογικές", δεξιόχερες κιθάρες. Εφόσον μπορείς να το παρακάμψεις, μην εντάξεις τον εαυτό σου σε αυτή την μειονότητα, θα κάνει την ζωή σου δύσκολη. Όσο αφορά για κιθάρες γενικά, θα πρότεινα από Thomann. Δεύτερο χέρι έχω μπλέξει μετρημένες φορές για εξαρτήματα και ήταν έτσι-και-έτσι η κατάσταση.
Θα πρότεινα μια Squier Stratocaster αν θες μονούς μαγνήτες - τέτοια αριστερή έχω κι εγώ, ή καμία Harley Benton SC (στυλ Les Paul) για διπλούς μαγνήτες που μειώνουν το βουητό (humbuckers). Αυτά για καινούργιες. Για μεταχειρισμένες μάλλον Ibanez που είναι αρκετά προσιτές σε τιμή αν και λίγο metal στο στυλάκι αν σου αρέσει, επίσης Epiphone SG, Les Paul ή καμία Squier Stratocaster, Telecaster για πιο κλασικό ροκ στυλ, και πάλι οικονομικές.
Για αρχάριο στο μυαλό μου είναι δύο οι επιλογές:
Μία φθηνή Yahama Pacifica
Μία φθηνή squier stratocaster.
Είναι κιθάρες που με λίγη προσπάθεια, ακόμα και επαγγελματικά μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις,(δεν θα το πρότεινα) αλλά για αρχάριο ΟΤΙ πρέπει, ενας αρχάριος δεν θα καταλαβει διαφορα απο αυτες με άλλες χιλίων+ ευρώ.
Επίσης η αγορά μεταχειρισμένων θέλει προσοχή,αξίζει αρκεί να ξέρεις ή να εχεις καποιον που ξέρει.Ενα μικρό πρόβλημα το οποίο μπορεί να μην φανεί, μπορεί να σου στοιχίσει, π.χ χαλασμένα/φαγωμένα τάστα, μούφες κλειδιά, ελαττωματικοί μαγνήτες και προβλήματα στα ηλεκτρικά και πολλά πολλά άλλα!
Αν άρχιζα ξανά,θα πήγαινα σε Pacifica, εχω μία και ειναι απίστευτες κιθάρες για την τιμή τους.
Έχω κάνει 10 χρόνια πιάνο σε ωδείο και η μελωδία στο πιάνο είναι στο δεξί....
Όταν το γύρισα σε κιθάρα, μόνο τα ακόρντα μου βγαίναν "άνετα"...
Δεν είχε το αριστερό χέρι την ευλυγισία του δεξιού...
Αν γράφεις με το αριστερό, μην αλλάξεις.
Από κει και πέρα, παίζει το πόσο θες να ασχοληθείς και τι budget διαθέτεις.
Σε γενικές γραμμές, μην υπερβάλεις εαυτό.
Αργότερα βλέπεις.
Πάρε μια κανονικού μεγέθους, όμως... Υπάρχουν αρκετοί αριστερόχειρες που ψάχνουν 2ο χέρι και θα την διώξεις εύκολα (αν αλλάξεις γνώμη).
Squier stratocaster affinity
Ξεκίνα από την αρχή και μάθε δεξιοχειρα μια και καλή
μεταχειρισμένα
Θα πρότεινα μια κιθάρα όχι πολυ καλής ποιότητας πχ μια Harley Benton εται για αρχή
Αυτην προτεινετε για αρχαριο;
ελεγα γι'αυτην Harley Benton RG Junior Black Bundle Left Handed στα 209€
εχει σχεδον τα παντα απο θηκη,ενισχυτη κτλ κτλ
Οκ αλλα να ξερεις πως ειναι 3/4 η κιθαρα αρα και μικροτερη σε μεγεθος,κοιτα για τα bundle αυτα που δεν γραφουν Junior,αν δεν θελεις μικροτερη
ειχα και εχω βασικα μια κιθαρα τυπου les paul τριτοτεταρτη πολυ κακη κιθαρα και δυσκολευομουν πολυ στο παιξιμο μετα αγορασα μια Ibanez RG350mz black δευτερο χερι και η διαφορα ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ.Αν μπορεις να δωσεις κατι παραπαναω σε λεφτα δεν θα χασεις