Κάρτες Γραφικών

Ερωτήσεις στην κατηγορία Κάρτες Γραφικών (250)

Κάνε μια ερώτηση

Παιδιά και μια ακόμα ερώτηση και είμαι οκ,γενικά καλύτερα γραφικά έχει η intel η η amd?

23 Απαντήσεις

• nVidia = Best = Expensive.
    AMD = 2nd Best = Value for Money = Best Price.
    Intel = New = Unreliable = Unstable = Lot of Problems = Beta Tester.
    Με άλλα λόγια αγόρασε AMD Series RX 67 με κλειστα ματια.

• Xristos_Glezellis

Η Nvidia δεν είναι best

• Pan_Vitounis

Έαν μιλάει για την RTX 4090, η Nvidia είναι αδιαμφισβήτητα πιο γρήγορη. Αλλά, ποιος είναι πρόθυμος να πληρώσει και χρειάζεται μια κάρτα γραφικών 2000+€;

• Manos_Kappa

επισης η rx7900xt ειναι ακομα καλυτερη απο την rtx 4090 και οντος γνκ η nvidia ειναι καλυτερη

• dinodudeGR

σε κανενα συμπαν η rx7900xt ουτε η XTX δεν ειναι καλυτερη απο την rtx 4090 αν μιλαμε για rasterization και rt performance οπως δειχνουν τα benchmarks. Είναι καλυτερη σε αναλογία χρημάτων-δυναμης γιατι κανενας σοβαρος ανθρωπος δεν θα εδινε 2000+ ευρω για την rtx 4090 ενώ με τα μισα μπορει να παρει την rtx 7900xtx..

• Angelos_Gkelias

Το να κάνεις γενικεύσεις για όλο το εύρος τιμών δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.

• makismentis8

Αυτό ξέρω γω😂!

• makismentis8

Αλλά σωστος παρόλα αυτά πρέπει να κοιτάμε και την τιμη

• xristos61112

Γιατί το xbox one + ps4 έχουν amp; Δείτε το έτσι.. για geming προτείνω amb!!!

• Ioannis_Pinakoulakis

Βλέπω πως υπάρχουν αρκετές απαντήσεις, αλλά θα ήθελα να προσπαθήσω να δώσω και εγώ μια όσο πιο αληθινή γίνεται, γιατί οι προσωπικές μας προκαταλήψεις ίσως κάπου να δημιουργούν μια "οπαδική" αντιπαλότητα και να παραπλανούν.

Αρχικά, η nvidia είχε κερδίσει περίπου το 85% της αγοράς, ενώ η AMD το 15%. Αργότερα μπήκε στο παιχνίδι η intel, η οποία κέρδισε ένα 5% κυρίως από πελάτες της AMD, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και ένας παραγωγός από την Κίνα για τον οποίο δεν έχω αρκετές γνώσεις για να σχολιάσω οτιδήποτε, αλλά δεν ασχολείτο καν με σύγχρονα gaming builds για την ώρα.

Εφόσον ρωτάς για καλύτερα γραφικά, σαφώς ενδιαφέρεσαι για gaming, οπότε δεν θα επικεντρωθώ σε κάρτες ή χρήσεις άλλου τύπου.

Εκεί που υπερτερεί αδιαμφησβήτητα η nvidia, είναι στην υποστήριξη που παρέχει για τα μοντέλα της, την συχνότητα των driver updates και την συμβατότητα των δυνατοτήτων των καρτών της για το όποιο παιχνίδι. Έχει συμβεί στο παρελθόν (σε λίγες περιπτώσεις), παιχνίδια που έχουν φτιαχτεί για /και προμοτάρουν την AMD να τρέχουν καλύτερα με nvidia.
      Ένα άλλο κομμάτι στο οποίο υπερτερεί η Nvidia, είναι στα "εφέ γραφικών". Δηλαδή στην ποιότητα των εφέ τύπου physX, hairworks και ray tracing.

Έχοντας γράψει τα παραπάνω είναι σαφές οτι κάποιος με ανεξάντλητο budget απλά θα πάρει την καλύτερη nvidia που μπορεί. Αλλά η AMD, συστήνεται ανεπιφύλακτα σαν μια καλύτερη value for money πρόταση για κάποιον που ψάχνει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα με συγκεκριμένο και περιορισμένο budget, και πάντα σύμφωνα και με τα υπόλοιπα κομμάτια του υπολογιστή για αποφυγή bottleneck. Αυτό το γράφω επειδή έχοντας το ίδιο σύστημα (επεξεργαστή, ram κτλ) και ένα συγκεκριμένο budget (πχ 800€), μια AMD θα σου δώσει ΣΙΓΟΥΡΑ περισσότερα FPS.

Οπότε (και ζητώ συγνώμη για την έκταση), όλα έρχονται στο παρακάτω ερώτημα που αποτελεί το ουσιαστικό δίλλημα μεταξύ των 2: Έχοντας περιορισμένο budget, θέλεις περισσότερα FPS ή θέλεις πιο όμορφα γραφικά χρησιμοποιώντας εφέ που βαραίνουν το σύστημα;

Τέλος, η Intel (σαν νεος παικτης στην αγορά που είναι) έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες από την amd σε παρόμοια budget. Προσπαθώντας να κερδίσει μερίδιο αγοράς έχει σίγουρα μειώσει το ποσοστό κέρδους της σε σχέση με τους μεγάλους 2. Παρ' όλα αυτά, επιφυλάσσομαι να τη συστήσω για gaming, καθώς δεν ξέρω πόσο καλά τα πάει σε θέματα συμβατότητας, υποστήριξης και σε άλλα καλούδια που αποκάλεσα πριν "εφε".

Πάντως, εάν ενδιαφέρεσαι για high end pc, αλλά δεν στάζουν 50ρικα τα πατζάκια σου, κυκλοφορεί η φήμη ότι η σειρά 5000 της nvidia θα κάνει τεράστιο άλμα στα γραφικά, οπότε ίσως αξίζει η αναμονή αν υπάρχει η υπομονή. Ακόμα και σε AMD να θελήσεις να πας, πιθανότατα θα έχει αρκετά καλύτερες τιμές για να μείνει ζωντανή στον ανταγωνισμό (όπως κάνει τώρα που ανταγωνίζεται την 4080).

• αν εννοείς σε κάρτες γραφικών η intel είναι πολύ πίσω από amd και nvidia.

• makismentis8

Οκ thanks ναι αυτό εννοούσα!

• Kostas_Anogeianakis49

Νvidia με 10000 όλα τα άλλα είναι πεταμένα λεφτά

• nikosa

Σιγά την NVIDIA που είναι όλα τα λεφτά. Αν παίζεις σε 4K ανάλυση το micro stuttering πάει σύννεφο ακόμα και με 3080 ti.
      Πήρα μια 6900 xt της Powercolor και είδα το φως μου. Η διαφορά εκτός από την ισχύ της κάρτας είναι στο μέγεθος της Ram. H NVIDIA με 10 και 12 Gbytes παθαίνει Parkinson και πρέπει να πληρώσεις τα άπειρα λεφτά για να πας σε 3090 +

• Xristos_Glezellis

True

• subzero1231

@nikosa Οχι σε Ray-Tracing.
      Επιπλέον, 3080ti>6900xt
      6950xt = 3080ti

• nikosa

@subzero1231, “Επιπλέον, 3080ti>6900xt
      6950xt = 3080ti”, δεν ισχύει.

3080ti=6900xt σε fps και ανάλογα τον τίτλο.

Επίσης, δεν μιλάω μόνο για καθαρά fps, αλλά για micro-stuttering το οποίο είναι εμφανές ακόμα κι αν έχεις υψηλά fps. Αγοράζω NVIDIA από το 2003 (Asus 5700 Ultra) και έχω πάρει όλα τα μοντέλα της μέχρι τώρα. Δεν έχω από τότε αγοράσει ποτέ AMD, (ATI RADEON εκείνη την εποχή), γιατί μου είχε βγάλει προβλήματα συμβατότητας με τις τάσεις. Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα βάζοντας μετά από τόσα χρόνια AMD ήταν ότι ακόμα και σε χαμηλά fps αυτό που έβλεπα μπροστά μου ήταν εντελώς smooth. Το Ray Tracing δεν είναι σημαντικό για μένα. Ή τουλάχιστο δεν πιστεύω ότι αξίζει να χώσω τα επιπλέον χρηματα που ζητάει η Nvidia μόνο γι αυτό. Αν έχεις την οικονομική άνεση να δίνεις 2 και 3 χιλιάρικα για κάρτα γραφικών στο νέο μοντέλο που χτίζει η NVIDIA κανένα πρόβλημα. Εγώ έχω την δυνατότητα να το κάνω, αλλά δεν το κάνω για λόγους αρχής. Θεωρώ απλά γελοία τα ποσά που ζητάνε πλέον.

• Guybrush_Threepwood14

Η διαφορά της Amd από την nvidia, είναι ότι οι drivers της nvidia είναι συμβατοί με τα περισσότερα παιχνίδια προγράμματα, ενώ η Amd είναι σαν το κρασί, στην αρχή είναι χάλια, και με τον καιρό ξεπερνάνε τον ανταγωνιστή. Έχω μια rx5700xt, την πήρα όταν όλοι βρίζανε, ένα εξάμηνο μετά με τα updates, ξαφνικά η κάρτα έκανε παπάδες. Γενικά αν έχεις λεφτά και τα μοιράζεις, πάρε την καλύτερη nvidia τωρα είναι η 4090. Για midrange pc παρε amd, μόνο καλύτερη θα γίνεται για μια 4ετία.

• xristos61112

Πέρα από ότι μερικοί κράζετε την Intel.. Intel core 10150 16gb ddr4 2800mhz ssd 256 gb Windows 11 home Nvidia gtx 1060 oc 3gb χωρίς κανένα overclock 8κ σηκώνει

• Prokopios Verdellis

ούτε το username σου σε screensaver με μαύρο background δε μπορεί να κάνει render η 1060 σου με περισσότερα από 2fps σε 8Κ.

• Amd ,ειδικα η 6900xt εχει πεσει πολυ χαμηλα η Sapphire στα 900e ειναι ο ορισμος του vfm ,το ιδιο και η Powercolor red devil στα 850.Ωστοσο μια χαρα μπορεις να κανεις παιξεις games σε 1440,αναλογα και το υπολοιπ συστημα,με 6700xt που εχει πεσει κατω απο 500.Αν θες κατι πιο highend ,νομιζω αυριο βγαινουν οι νεες AMD 7990 και 7900 και σε λιγο καιρο η 7990 που λενε οτι θα κοντραρει 4090 και θα εχει πολυ πιο χαμηλη τιμη.

• constantinos_schinas

Για παιχνίδια θα δοκίμαζα και AMD γιατί όντως οι τιμές είναι εξευτελιστικές και δεν πρέπει να στηρίζουμε την αγορά, κάνουμε κακό και στον εαυτό μας και στους υπολοίπους. Για content creation όμως, η Nvidia είναι μάλλον, δυστυχώς, σχεδόν, μονόδρομος, αλλά και οι δύο πλέον πανάκριβες, μη γελιόμαστε. Μέχρι πριν μερικά χρόνια έδινες 400- 500 ευρώ για την καινούργια 80ρα της Nvidia. Τώρα 1500-2000 ευρώ και κάρτες 3ετίας 80άρες να πωλούνται το ελάχιστο 800 ευρώ? Δεν είμαστε με τα καλά μας. Δεν πρέπει να στηρίζουμε. Είμαι επαγγελματίας 2D/3D/Video/VR και αρνούμαι να φτιάξω μηχάνημα με νέα gpu από τότε που πήγε η μαύρη αγορά σύννεφο. Δεν στηρίζω, και προσκαλώ και τους συνεργάτες να μην στηρίζουν. Απλό.

• nikosonik

@constantinos_schinas μπράβο σου για το σχόλιο, προσωπικά πλέον μποϊκοτάρω Intel /Nvidia διότι καταστρέψανε την αγορά και την εξέλιξη της τεχνολογίας με το μονοπώλιο τους. Και συνεχίζουν να κοροιδευουν τον κόσμο με αυτές τις τιμές.
      μια ερώτηση μόνο: σε σύστημα με 6600κ /16gb ram θα πρότεινες 6600/6700 για βίντεο editing?

• Έχει πολύ πλάκα που συγκρίνετε κάρτες γραφικών και επεξεργαστές σαν να είναι μοτέρ από αμάξια...!! XD

• Ανάλογα με το budget σου. Η nvidia έχει τις καλύτερες κάρτες σε απόδοση, όμως είναι πολύ πιο ακριβές. Η amd έχει τρομερές κάρτες για τα λεφτά τους, που είναι τουλάχιστον 100€ φθηνότερες από τις αντίστοιχες της nvidia. Η intel είναι νέα στις κάρτες γραφικών. Πριν λίγους μήνες βγήκαν οι πρώτες της. Εγώ έχω μια evga rtx 3070 ti ftw3 που πήρα με 770€, είμαι αρκετά ευχαριστημένος όμως θα μπορούσα με λιγότερα λεφτά να πάρω την αντίστοιχη της amd (rx 6800xt).

• Ολες καλές ειναι αρκει να διαθέτεις budget. Αυτη την εποχή οι AMD ειναι πιο VFM αλλά οτι και να πάρεις ειναι πολυ κοντά.

• Τωρα στα ενσωματωμενα γραφικα που εχουν οι επεξεργαστες η AMD ειναι πολυ μπροστα απο την Intel .

• Φιλε εαν λες για ενσωματομενα γραφικα (CPU) θα σου ελεγα AMD. Οι CPU της εχουν κλασεις ανωτερα γραφικα απο την Ιντελ σφως ομως σε απαιτητικα παιχνιδια ξεχνα και τις 2 και πηγαινε σε GPU. Εκει αναλογα το budget που διαθετεις. Σαφως κορυφη Nvidia αλλα υπερεκτημημενες με τιμες απαγορευτικες για εναν μεσο gamer ενω AMD ειναι σαφως Value for money με πολυ καλες αποδοσεις. Να σκεφτεσαι οτι η διαφορα συνηθως ειναι στο +15% περιπου στις "μεσες" καρτες μεταξυ Nvidia & ΑMD διαφορα που εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν ειναι να πληρωσω 100 η 200 ευρω λιγοτερα. Αλλα να σκεφτεσαι οτι η Nvidia εχει καποια πραγματακια επισεις που δεν τα εχει η AMD.

• Η ίντερνετ για μένα είναι καλύτερη απ την and απ ότι έχω δει στα bench. Κι έχει και πυρήνες ray tracing.σκεψου τώρα βγήκε και πιάνει την 3060 12gb τη δική μου και οι developers των παιχνιδιών δεν έχουν καν κάνει optimize ακόμα γι αυτήν την καρτα

• Amd

• Προτιμώ nvidia gpu αλλά amd cpu

• nVidia +best
    AMD +problems with drivers +very good
    intel +new+peoblems
    PROTHMHSE KAPIA NVDIA

• Από όσα ξέρω μέχρι σήμερα η intel έχει καλυτερα γραφικά και η amd καλυτερα fps.

• amd se cpu

• RTX 3060 Ti ή RX6750 XT. Θέλω γνώμη απο όσους είναι κατοχοι και γνωρίζουν.

• makismentis8

Rtx 3060 ti νομίζω είναι καλύτερη επιλογή

• μην γενικεύεις γιατί θα πάρεις λάθος απαντήσεις. ποια amd και ποια Nvidia. ποιο είναι το μπάτζετ σου και αν σου επιτρέπει να πληρώσεις και αέρα για την μάρκα. και τέλος αν την θέλεις μόνο για gaming και τι επεξεργαστή έχεις στο pc σου

• makismentis8

Φίλε μου εννοούσα στους επεξεργαστες με ενσωματωμένα γραφικά ποια είναι καλύτερη!Η intel or amd σαν ενσωματωμένα ?

• Vagelis_Kolaitis

Amd με διαφορά

• makismentis8

@Anonymous21 εννοουσα σε επεξεργαστές με ενσωματενα γραφικά ποια είναι καλύτερη?σαν ενσωματωμένα

• Nvidia αν δεν σε νοιαζουν τα χρηματα. Γενικα ειναι καλυτερες με αξιοπιστους driver. Σε ωμα fps η amd ισως σε καποιες περιπτωσεις την φτανει αλλα αν θελεις και raytracing που πιστευω ειναι το μελλον των γραφικων, η amd ειναι ΠΑΡΑ πολυ πισω ακομα.

Οσον αφορα την Intel, μακρυα απο τις καρτες γραφικων της. Ειναι νεα ακομα στο παιχνιδι των γραφικων και δεν ειναι καλες. Μακαρι στο μελλον να γινουν ωστε να υπαρχει ανταγωνισμος.

Οποτε, nvidia αν θελεις ray tracing και αριστες αποδοσεις με παραπανω κοστος, η amd αν δεν σε νοιαζει το raytracing.

• μονο 2 εταιρειες ειναι η Nvidia και η AMD και οι 2 ειναι πολυ καλες . η Nvidia επειδη εχει το μεγαλυτερο μεριδιο πωλησεων εχει και πολυ αυξημενες τιμες . η αποδοση τους ειναι πολυ κοντα οποια καρτα και να αγορασεις αντε να εχουν 5-10FPS διαφορα κατι που δεν ενδιαφερει τους περισσοτερους και πανε στην φτηνοτερη AMD για αγορα καρτας.

• Η INTEL χρειαζεται αλλα 3-5 χρονια οχι τοσο πολυ στο εαν μπορει να υλοποιηση μια καρτα εφαμιλλη των ναυρχιδων της ΑMD η της Nvidia σαν specs αλλα σε θεματα driver και software ecosystem θελει πολυ δουλεια ακομη σιγουρα εχει τα λεφτα για να τα καταφερει αλλα αυτη την στιγμη ομως ουτε που θα τολμουσα να αγορασω μια arc750 η 770,οι μερες που εκανα τον beta tester εχουν παρελθει ανεπιστρεπτι...

• Εννοείται η amd έχει τα καλύτερα ενσωματωμένα στους επεξεργαστές

• Καλησπέρα, έχω την gtx 1060 3gb και σκέφτομαι για upgrade, τι θα μου προτείνατε; θέλω να παίζω και παιχνίδια

• makismentis8

Καλημέρα φίλε μου,μέχρι πόσα λεφτά?για να σου πω

• para.plokamar

καλημέρα! μέχρι 500 δίνω.
      Αφήνω και τα specs μου για όποιον θέλει να βοηθήσει:
      i7-7700
      motherboard: msi z270-a pro
      τροφοδοτικό: corsair VS series 650W

• makismentis8

Μέχρι 500€ σου πρωτεϊνω την Asus rtx 3060 η Rx 6750xt 12gb

• Παιδια για να λύσω την απορία εννοούσα για ενσωματωμενα γραφικά!(παρόλα αυτά ευχαριστώ)!Επίσης,να ρωτήσω η Gigabyte Rx 6400(με ταχύτητα 16.000mZh) η η msi gtx 1650 είναι καλύτερη?

• Αν εννοείς για επεξεργαστή να πας στην amd έχει καλητερα Ενσοματομενα γραφικά, τώρα αν λες για κάρτα γραφικών να πας στην amd η στην Nvidia

• david_frazakis

Παιδιά μπορεί η nvidia να είναι ακριβότερη σαν εταιρία αλλά βγάζει σαφώς καλύτερα πράγματα οκ και η amd είναι καλή εταιρία ποιο φθηνή αλλά πουλάει πολλά πράγματα με ατέλειες και η καταναλωτές με των καιρό έχουν θέματα άποψη δικιά μ

• INIOCHOS_IRIDANOS

Μετά από αρκετές δεκαετίες με την NVIDIA, αγόρασα αντί την 3080 την 6800XT. Δέν το μετάνιωσα και κατά πάσα πιθανότητα θα αγόραζα πάλι AMD