Μνήμες RAM

Ερωτήσεις στην κατηγορία Μνήμες RAM (34)

Κάνε μια ερώτηση

Ram DDR3

Έχω RAM 4GB 1333MHZ DDR3 της Silicon Power. Θέλω να προσθέσω ακόμη μία. Θα πρέπει να είναι της ίδιας εταιρείας και με τα ίδια χαρακτηριστικά; Για το DDR3 εννοείται ότι θα παραμείνει.
Επίσης, που μπορώ να δω το CAS LATENCY?

2 Απαντήσεις

• Όχι δε χρειάζεται να πάρεις ακριβώς την ίδια, αρκεί όπως λες να είναι ίδιος τύπος. Το CAS latency προσωπικά το βλέπω μέσω του CPU-Z, δωρεάν εφαρμογή για τον υπολογιστή.

• Αν δεν ξέρεις κατι παρόμοιο θα πάρεις κατι που θα ειναι το ίδιο capacity εννοείτε, ώστε να μην εχεις θεμα bandwidth limitation οταν φορτωθούν. Και να ειναι τουλάχιστον ίδια ή παραπάνω speed απο αυτο που εχεις τωρα και τουλάχιστον ιδια ή μικρότερα timings.

• ximines1

Μήπως μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Τι εννοείς ίδια ή παραπάνω speed; και ίδια ή μικρότερα timings? Speed είναι τα mhz? Δεν είμαι expert

• ChrisGR93_TxS

Αν θες να χρησιμοποιήσεις το xmp και όχι τα default stock speeds. Πχ εαν η μνήμη που εχεις ήδη τωρα είναι 3200mhz 16 18 18 36 πρέπει να πάρεις μια παρόμοια ή αν δεν βρείς πρέπει να πάρεις μια που να κανει τουλάχιστον 3200 και πάνω και οχι μεγαλύτερα απο 16 18 18 36 στα primaries για να κάνουν τουλάχιστον το xmp speed της πρώτης (το μικρότερο δλδ)
      Μια μνήμη στα 3600 18 19 19 39πχ xmp μπορεί να παει στα 3200 το speed καθαρά για να κανει match την αλλη αλλα δε σου εγγυάται κανένας οτι θα κανει χαμηλότερα timings. Εκει το παίζεις κορόνα γράμματα. Αμα κάνει έχε καλός, αλλιώς θα χρειαστεί να βάλεις εσυ στα bios manually τα timings της δεύτερη (με τα μεγαλύτερα timings στη πρώτη ώστε να ειναι matched) Πράγμα που πολλά laptop δε σε αφήνουν οπότε αναγκαστικά οτι και να πάρει αν δεν μπορούν να συνδυαστούν ή δε θα δουλεύουν καθόλου μαζι ή θα δουλεύουν μονο σε default stock settings.