Μνήμες RAM

Ερωτήσεις στην κατηγορία Μνήμες RAM (34)

Κάνε μια ερώτηση

θέλω να φτιάξω ένα pc! έχω ακούσει για dual channel και single channel, υπάρχει διαφορά στην απόδοση? θέλω να αγοράσω μνήμες, να πάρω 2χ8, 1χ16 η 4χ4?

4 Απαντήσεις

• Nαι, τέσσερις RAM είναι καλύτερες από δύο, και δύο είναι καλύτερες από μια. Να το θέσω πολύ απλά. Αν θες να παίζεις παιχνίδια και δεν θες να χαλάσεις χρήματα δύο των 8 είναι καλά, αν θες να κάνεις και steaming τότε θες δύο των 16. Αν δεν έχεις προϋπολογισμό και πας με πολύ ακριβή μητρική τότε μπορείς να πας και με x4 RAM.

Τα θετικά των δύο είναι: -- Είναι συμβατές με σχεδόν όλες τις μητρικές και επεξεργαστές.
    -- Μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικές RAM με το χειρότερο αρνητικό να είναι πως η ταχύτητα περιορίζετε στην πιο αργή από τις δύο.
    -- Είναι πιο εύκολο να τις κάνεις OC.
    -- Είναι αρκετά σταθερές.
    Τα αρνητικά:
    -- Η μέγιστη RAM που μπορείς να έχεις είναι 16x2=32GB
    -- Eίναι πιο αργό το setup σε σχέση με τέσσερις RAM.

Τα θετικά των τεσσάρων είναι:
    -- Μπορείς να έχεις πολύ RAM, σε παιχνίδια δεν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αλλά για επαγγελματικούς σκοπούς είναι.
    -- Είναι πολύ γρήγορες μιας και επεξεργαστής μπορεί να μοιράζει τα δεδομένα στα τέσσερα.
    Τα αρνητικά:
    -- Δεν μπορείς να συνδυάσεις διάφορες RAM. Τεχνικά μπορείς αλλά είναι πάρα πολύ πιθανό να μην δουλεύουν μεταξύ τους. Πρέπει να πάρεις κιτ με τέσσερις.
    -- Περιορίζονται κυρίως από την μητρική και επεξεργαστή. Αν η μητρική και ο επεξεργαστής δεν μπορούν να τρέχουν x4 RAM δεν έχει νόημα να τις αγοράσεις.
    -- Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν OC ακόμα και με XMP προφίλ.

• OdyWillMakeIt

Να προσθέσω ότι η διαφορά στην ταχύτητα ανάμεσα σε 1 ή 2 μνήμες (από single channel σε dual channel), είναι πολύ μεγαλύτερη από τη διαφορά των 2 με τις 4 (από single rank σε dual rank).

• Πρέπει να γράφεις και σε τι επεξεργαστή και μητρική θες να το κάνεις. Και τι επιθυμητό speed και capacity.

• 2X8 για να έχεις το κεφαλι σου ήσυχο. το 2χ8 είναι πιο γρήγορο από το 1χ16. στο 4χ4 μπορεί να αντιμετωπίσεις ασυμβατότητες στους χρονισμούς.

• Stauros ♊

Μονο με 2χ16 θα έχει το κεφάλι του ησυχο

• jimk

Η ερώτηση ήταν για 16 Gb σύνολο.

• 2x8

• kostaspyrkas

Βαλε τωρα 1χ16 και σε ενα εξάμηνο η χρονο βαλε αλλο 1 16αρι με τα μισα λεφτα

• ms_makis

μάγκες έχω 8gb ram και θελω να βάλω και μια 16 gb ram θα έχω θέμα;