μου αρέσει να ασχολούμαι με τον καιρό και γενικά με τα σύννεφα το φεγγάρι και άλλα μπορείτε να μου πείτε μια καλή κάμερα που να βγάζει καλες λήψεις και βίντεο με λίγα χρήματα επειδή είμαι αρχάριος;
Canon DSLR Φωτογραφική Μηχανή EOS 2000D Crop Frame Kit (EF-S 18-55mm F3.5-5.6 IS ΙΙ) Black.
Δες αυτό το προϊόν στο Skroutz. Ενδείκνυται ειδικά για αρχάριους.
Οι βιντεοκάμερες δεν τα πάνε γενικά καλά στα νυχτερινά πλάνα. Γι αυτο και η πρόταση για φωτογραφική μηχανή.
Ναι, μονο που ο ΚΙΤ φακος(σε οποιαδηποτε καμερα) ειδικα για πλανα με χαμηλο φωτισμο δεν ειναι καλος, αφου το διαφραγμα-Aperture-F ξεκιναει απο 3.5 στο πιο "ανοιχτο" focal length και καταληγει να ειναι 5.6 στο πιο ζουμαριστο. Η βαση για νυχτερινα πλανα-σκοτεινα πλανα ειναι F 2.8 και κατω. Επισης, αφου θελει και τραβαει τα συννεφα και το φεγγαρι, οπως λεει, σημαινει οτι χρειαζεται να ζουμαρει πολυ για να καταγραγραψει αυτες τις φωτογραφιες-πλανα. Αυτο σημαινει πως το διαφραγμα θα ειναι αρκετα κλειστο και δεν αφηνει πολυ φως να εισερθει στον αισθητηρα, το οποιο στην συνεχεια οδηγει σε θορυβο-noise. Θορυβο, που ακομα και με διαδικασιες noise reduction στο post, μπορει να μην ειναι αρκετες για να "καθαρισουν" την εικονα αφου πανω απο F 3.5, για παραδειγμα, ο θορυβος ειναι υπερβολικος και στην προσπαθεια να τον αφαιρεσει η εικονα ισως καταρευσει. Αυτο που θα επρεπε να κανει ειναι να αγορασει την καμερα που του προτεινες ή καποια αλλη που θεωρει εκεινος ικανη και ιδανικη για τον σκοπο που εχει, χωρις τον ΚΙΤ φακο αφου δεν θα ειναι ικανος αρκετα και να επενδυσει σε εναν φακο zoom ο οποιος θα εχει ενα σταθερο διαφραγμα 2.8 ή εναν Prime με διαφραγμα 1.8. Αναφερεις, επισης, πως οι βιντεοκαμερες δεν ειναι καλες για σκοτεινα πλανα. Αυτο δεν ισχυει. Οι καμερες πλεον ειναι αρκετα ικανες ακομη και για πλανα ή σκηνες που ειναι σε χαμηλο φωτισμο. Μπορει κανεις να βρει και αρκετα καλες μηχανες με λιγα χρηματα,οπως για παραδειγμα η SONY ZV-E10 που ξεκιναει απο 600 ευρω. Αυτο που κανει την διαφορα ειναι ο φακος. Εκεινος ευθυνεται για την ποιοτητα της εικονας και τον χαρακτηρα της(φυσικα χρειαζεται και μια μετρια-προς ενταξει καμερα). Καλο θα ηταν οταν δινουμε συμβουλες να ειμαστε σιγουροι για αυτο λεμε και αν δεν ειμαστε σε επιπεδο που δεν μπορουμε να δωσουμε μια "σωστη" αποψη να το αποφευγουμε.