Έχω τενοντίτιδα στο δεξί χέρι και ψάχνω ένα ποντίκι για τουλάχιστον 8ωρη χρήση γραφείου. Το θέλω με μαλακά κλικ (και ιδανικά με καλώδιο). Έχετε να μου προτείνετε κάτι;
Evoluent is the king, and try use your left hand instead is doable, at least I manage to change in 2 weeks around. Now when the right pains I switch and vise versa I have 2 evoluent they never die
Δεν φταίει το mouse για το χέρι αλλά το γραφείο/κάθισμα. Κάτσε σε γραφείο με μεγάλο βάθος (70 ή 80 cm) και ακούμπα το χέρι σου όλο πάνω στο γραφείο (από αγκώνα και κάτω). Προστατεύεις τον καρπό αλλά και τον ώμο.
Το γραφείο είναι αρκετά μεγάλο. Το πρόβλημα μου είναι στο μεσοκαρπιο του δείκτη. Ο γιατρός μου είπε να μην το δέσω. Να αποφεύγω την εκτεταμένη χρήση και ναβάζω πάγο. Ήδη άλλαξα ποντίκι και λίγο βελτιώθηκε αλλά μάλλον πάω για touch. Ευχαριστώ πάντως.
Εμένα ρο πρόβλημα με καρπό ηρέμησε για αρκετόκσιρο, οπότε χρησιμοποιώ κανονικό εργονομικό της logitec.
Έχω deluxe, αλλά δεν με βολεύει.
Τωρα που πόνοι γυρνάνε, και ακόμα ξεχνώ για γιατρό, θέλω να δοκιμάσω το evoluent.
Πάντως, συνιστώ από την καρδιά μου βελονισμό. Δεν ξέρω για σένα, αλλά όταν μου το προτινανε, δεν το πήρα σαν καν επιλογή. Αλλά έκανα χάρη στην γιαγιά μου και με έσωσε. Με 4 θεραπείες ηρέμησε για 5 χρόνια.
Κοίτα η Apple δεν φτιάχνει πολλά mouse με καλώδιο ( και όταν τα έφτιαχνε ήταν στις αρχές για αυτό μπορεί να μην βρεις με μαλακό ‘κλικ’ ) οπότε θα είναι λίγο δύσκολο να βρεις κάτι στα μέτρα σου
Είχα το ίδιο πρόβλημα και άλλαξα σε trackball. Είδα μεγάλη διαφορά στον πόνο άμεσα και με την πάροδο του χρόνου σχεδόν γιατρεύτηκε. Όταν επανερχόμουν στο ποντίκι μετά το μισάωρο είχα ενόχληση.