Καλησπέρα έχω παροχο cosmote μου χάλασε το router και μου είπαν για αντικατάσταση αξίζει να δώσω κάποια χρήματα να πάρω ένα δικό μου για οικιακή χρήση; Ευχαριστώ
Καταρχάς όποιο πάροχω και να έχεις το modem που σου δίνουν δεν το αγοράζεις για δικό σου αλλά το πληρώνεις μέσα στην τιμή και το έχεις leasing. Άρα άμα σου χάλασε πρέπει να στο αλλάξουν δωρεάν, τουλάχιστον σε εμένα δύο φορές που χάλασε μου το αλλάξαν χωρίς χρέωση. Για αυτό, όταν πας σε άλλο πάροχω ή διακόψεις τότε το επιστρέφεις αλλιώς σε χρεώνουν.
Τώρα αν θες να αλλάξεις modem υπάρχουν επιλογές από διάφορες εταιρίες...αλλά...
Θα πρέπει να δεις αν το modem υποστηρίζει την σύνδεση σου. Κάποια modems υποστηρίζουν μόνο DSL, άλλα ADSL, VDSL και κάποια όλα. Επιπλέον κάποια υποστηρίζουν μόνο ένα εύρος ταχύτητας και κάποια μόνο ένα εύρος τύπου ΄σύνδεσης.
Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να ρυθμίσεις μόνος σου το modem με τις ρυθμίσεις του παρόχου ανάλογα την μάρκα. Θα πρέπει να στις δώσουν και να τις βάλεις εσύ, από όσο ξέρω δεν το αναλαμβάνουν ούτε και αν τους πληρώσεις, είναι η πολιτική τους.
Αν θες και σταθερό θα πρέπει να βρεις ανάλογο μοντέλο.
Προσωπικά εγώ θα σου πρότεινα να σου δώσουν αντικατάσταση modem και να πάρεις ένα καλό Router. Εγώ αυτό έχω κάνει. Χρησιμοποιώ της Cosmote το modem για να μου δίνει το ιντερνέτ και όλη την διαχείριση την κάνω από το router.